reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Mizzah - przy przyjęciu mierzyli małego i ma 362 g i w opisie USG jest napisane, że to idealna waga i wymiary na mój 20 tydz 2 dz.
Masz wredną koleżankę i tyle.

Pamiętajcie, że ta waga obliczana jest na podstawie wymiarów i dzieci różnią się od siebie. Mali rodzice będą mieli najprawdopodobniej mniejsze dziecko niż duzi rodzice. Na tym etapie nie zawsze waga świadczy o za chudym lub za grubym dziecku. Przy wymiarach najważniejsze są proporcje.

reklama
Z wielkoscia dzieci roznie bywa. Ja mam 1.6 m a moj maz 1.89, oboje jestesmy szczupli i urodzilam wczesniaka z waga 3200. Teraz modle sie o mniejsze dziecko bo mloda nie miala miejsca i walczymy u niej z asymetria ulozeniowa.

Pscółka ,moze i przez sorbifor.łykam bo gin kazała bo zelazo spada,kurde niewiem dokładnie bo niewiem jakie to oznaczenie w ksiązeczce:zawstydzona/y:
Ale z córą całą ciąże zelazo łykałam bo anemie miałąm dosc ostrą.

A łózeczko przegłosowane;-) bedzie białę;-) w czerwcu zaczynamy odnawianie;-)

domka - super, ze głosowanie przebiegło po Twojej myśli:-D żelazo to hemoglobina:tak:

mizzah
- mąż oczywiście zapomniał zapytać czy woda jest tylko ozonowana. Na chwile mu się przypomniało, ale ostatecznie zapomniał;-)

Domka - to faktycznie nisko, ale nie jakoś tragicznie. A nie chcesz spróbować poprawić dietą? Z pewnością lepiej się wchłonie niż to z tabletek, a zaparć nie będzie.

Ja nie wiem czy u mnie dieta cos da. Z Aga tez spadło całą ciąże,jak palenie rzuciłam to do normy wróciło,teraz tak samo,niby zdrowow jem ale juz spadło.Musze w gogle poczytac co wcinac;-)

Ja brałam Ferrum 100 mg, ale przestałam. Hemoglobina spadła do 10, a hematokryt do 29.
Odstawiłam żelazo, bo bolał mnie po nim brzuch - wpierw miałam zatwardzenie, a później rozwolnienie.

Poczytałam w necie, że o wiele lepsze efekty często daje dieta. Zamierzam pić codziennie sok z buraków, bleh....

reklama
Do góry