kotulccia czop może odchodzić stopniowo i może być z krwią albo bez ale ten bez krwi to zazwyczaj zwiastuje poród dopiero za jakiś dłuższy czas. Najlepiej iść do lekarza on wtedy stwierdzi czy to mógłbyć czop bo powinno wtedy zrobić Ci się rozwarcie.
reklama
pscółka i spółka
Fanka BB :)
gosiak - no mi się udało przegapić, bo mi wody zaczęłyodchodzić na kibelku
agniecha83
hej, jestem juz po, wszystko super, zdrowa i piekna nadal dziewczynka Jestem taka szczęśliwa Wieczorem pokaże zdjęcie bo teraz jestem u rodziców.
Mona, Marrika trzymam kciuki teraz za Wasze wizyty &&&&&&
Pscołka, masz rację, w drugoej ciązy brak czasu na cokolwiek
Mizzah, nie przejmuj się, ja tez malo co czuję ruchy, dopiero wczoraj wieczorem poczułam pierwsze kopniaczki, a dzisiaj już cisza
Mona, Marrika trzymam kciuki teraz za Wasze wizyty &&&&&&
Pscołka, masz rację, w drugoej ciązy brak czasu na cokolwiek
Mizzah, nie przejmuj się, ja tez malo co czuję ruchy, dopiero wczoraj wieczorem poczułam pierwsze kopniaczki, a dzisiaj już cisza
agniecha gratuluję wizyty :-)
ja dziś idę na 16.00. Wciąż mam nadzieję, że będę miała drugą córkę. Zobaczymy, czy lekarz zrobi mi USG.
Mnie wody zaczęły odchodzić w łóżku. Siknęła fontanna pod ciśnieniem, ale postanowiłam to zignorować. Po kolejnej uznałam, że pora jednak wstać Żadnego czopa nigdy nie widziałam. Rozwarcia nie miałam. Sączenie wód zaczęło się w piątek rano, a w poprzedzający poniedziałek miałam kilka kropel krwi na wkładce. Położyli mnie na cztery dni do szpitala, stwierdzili, że szyjka całkowicie nieprzygotowana do porodu i wypuścili na te 12h Nigdy nie zastanawiałam się, co się stało z czopem. Czy on musi wyjść przed odejściem wód????
ja dziś idę na 16.00. Wciąż mam nadzieję, że będę miała drugą córkę. Zobaczymy, czy lekarz zrobi mi USG.
Mnie wody zaczęły odchodzić w łóżku. Siknęła fontanna pod ciśnieniem, ale postanowiłam to zignorować. Po kolejnej uznałam, że pora jednak wstać Żadnego czopa nigdy nie widziałam. Rozwarcia nie miałam. Sączenie wód zaczęło się w piątek rano, a w poprzedzający poniedziałek miałam kilka kropel krwi na wkładce. Położyli mnie na cztery dni do szpitala, stwierdzili, że szyjka całkowicie nieprzygotowana do porodu i wypuścili na te 12h Nigdy nie zastanawiałam się, co się stało z czopem. Czy on musi wyjść przed odejściem wód????
Hej dziewczynki, ale dziś wizytowy dzień mamy! Fajnie
Chyba znalazłam wózek, który odpowiada mi pod wieloma względami:
WÓZEK 3W1 ELIPSO BABYACTIVE 2014 MAXI COSI CITI (4238582124) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Doświadczone mamy widzicie w nim jakieś wady/minusy? Chętnie posłucham waszych rad
Chyba znalazłam wózek, który odpowiada mi pod wieloma względami:
WÓZEK 3W1 ELIPSO BABYACTIVE 2014 MAXI COSI CITI (4238582124) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Doświadczone mamy widzicie w nim jakieś wady/minusy? Chętnie posłucham waszych rad
gnagna czop może odejść razem z wodami. Ja w dwóch pierwszych ciążach chyba przegapiłam czop bo wogóle go niezaobserwowałam, dopiero w trzeciej zauważyłam go ok 32 t a i tak do końca nie wiedziałam czy to jest to. Dopiero lekarz potwierdził że to był czop bo rozwarcie mi się zrobiło.
pscółka i spółka
czarna - poszukaj gdzieś w necie wymiarów, bo zauważ, że tu nie ma ani jednego. Przydatne będą wewnętrzne wymiary gondoli, wysokość i szerokość siedziska w spacerówce (no chyba że nie chcesz nią długo jeździć), rozstaw kół (ja mam np. wąski wjazd w przedpokoju), jeśli jesteś wysoka to przydałaby się informacja na jakiej wysokości jest zakres rączki, a jeśli planujecie wozić samochodem to jakie są wymiary stelaża po złożeniu.A tak generalnie to ładnie się prezentuje
reklama
Pscółka ja raczej niska jestem więc z rączką problemów pewnie nie będzie, stelaż zajmuje wg mnie niewiele miejsca po złożeniu więc też jest ok a co do wymiarów to znalazłam na razie tyle:
Elipso | BabyActive
chyba nie są zbyt duże, ale zastanawiam się na ile taka spacerówka wystarczy, bo gondola to raczej wiadomo, że przyda się pewnie tylko do wiosny
Elipso | BabyActive
chyba nie są zbyt duże, ale zastanawiam się na ile taka spacerówka wystarczy, bo gondola to raczej wiadomo, że przyda się pewnie tylko do wiosny
Podziel się: