reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

a_nka - jesteś w dobrych rękach. Najważniejsze, że z fasolkami wszystko ok. Trzymam kciuki!

Kotulcia - leż. Wiem, że to nie jest łatwe, ale postaraj się być dobrej myśli. Ważne, że pęcherzyk rośnie. Ile dni po owulacji Twój pęcherzyk miał 2mm? Pytam z ciekawości, bo mój 18 dpo miał 3,5mm.

Ostatnia edycja:
reklama
annam03, kotulcia, Cyntia bardzo dziękuję za dobre słowa

agamemnon będę pisać na pewno :tak: i masz rację, że czas szybko zleci z Dominikiem też na początku ciąży leżałam w szpitalu prawie trzy tygodnie :baffled: i jakoś przeżyłam, a dzięki temu mam przecież zdrowiutkie dziecko...

Ale wiecie ja jestem w szpitalu we Włocławku, a po ostatnich ich wyczynach mam niewiele zaufania do nich. Chodź dwójka moich dzieci urodziła się tu zdrowo i szczęśliwie.

a_nka, trzymam mocno kciuki za dwa Twoje szczęścia :)
kotulcia, najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze!!!!! Odpoczywaj teraz duuuuzo

zapisałam się na pirwsza wizytę na 13 lutego, juz się boję....

Cyntia85 nie wiem ile po owulacji pecherzyk mial 2mm - u mnie nawet data OM jest nieprecyzyjna a co dopiero znać dokładną datę owulacji:-D Nie robiłam ani testów ani nie prowadzę kalendarzyka gdzie wyznaczałabym dni płodne:-) Dlatego u mnie lekarz zna sytuację i patrzy na przyrosty - tak jak z betą, tak samo teraz z pęcherzykiem z 2mm przyrósł po 7 dniach ok 6,5mm - wg lekarza ok. Kiedy pojawia się zarodek? Teoretycznie czytałam że przy 10mm pęcherzyku powinien już być. Martwię się żeby się nie okazało że zarodek się nie pojawi...

Hej. Tak was czytam i czytam ;) od 1 strony myślałam ze juz dolacze ale dzis się zdecydowałam ;) termin mam na 11 październik. Ja tuż po zagnieżdżeniu miałam głupie objawy jakości wymioty . Mam juz córkę ma 5 lat. W lipcu w tamtym roku poronilam (rzuciłam tabletki podejrzewałam ze jestem w ciąży ale testy wychodziły negatywne potem poronilam w wannie ;( co bylo dla mnie szokiem bo wypadło ze mnie ;( to bylo poronienie samoistne całkowite potem cykle bezowulacyjne nie mogłam zajść w ciążę. Pani doktor przepisała mi tabletki anty na 3mc ale niestety musiałam rzucić bo mogło dojść do zakrzepicy po 8 tbl rzuciłam. No i miałam nadzieje ze zajde tym razem ;) po 28 dniach od wystąpienia krwawienia wyszła slaba kreska poleciałam do dobrego lekarza za dwa dni ma bardzo dobry sprzęt stwierdził ciążę 4 tydzień 1 dzień. Przepisał mi leki na podtrzymanie w razie czego i kazał przyjść za 10 dni.

Dziewczyny, jak wytrzymujecie do pierwszej wizyty... ja normalnie zaraz oszaleje... i ta niepewność :-(

reklama
Ja mam wyznaczona na 12 ale i tak usg w innym terminie mi zrobią bo gin u siebie nie ma tylko trzeba iść do specjalisty od usg

Do góry