reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

a_nka - jesteś w dobrych rękach. Najważniejsze, że z fasolkami wszystko ok. Trzymam kciuki!

Kotulcia - leż. Wiem, że to nie jest łatwe, ale postaraj się być dobrej myśli. Ważne, że pęcherzyk rośnie. Ile dni po owulacji Twój pęcherzyk miał 2mm? Pytam z ciekawości, bo mój 18 dpo miał 3,5mm.

Ostatnia edycja:
reklama
annam03, kotulcia, Cyntia bardzo dziękuję za dobre słowa

agamemnon będę pisać na pewno :tak: i masz rację, że czas szybko zleci z Dominikiem też na początku ciąży leżałam w szpitalu prawie trzy tygodnie :baffled: i jakoś przeżyłam, a dzięki temu mam przecież zdrowiutkie dziecko...

Ale wiecie ja jestem w szpitalu we Włocławku, a po ostatnich ich wyczynach mam niewiele zaufania do nich. Chodź dwójka moich dzieci urodziła się tu zdrowo i szczęśliwie.

a_nka, trzymam mocno kciuki za dwa Twoje szczęścia :)
kotulcia, najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze!!!!! Odpoczywaj teraz duuuuzo

zapisałam się na pirwsza wizytę na 13 lutego, juz się boję....

Cyntia85 nie wiem ile po owulacji pecherzyk mial 2mm - u mnie nawet data OM jest nieprecyzyjna a co dopiero znać dokładną datę owulacji:-D Nie robiłam ani testów ani nie prowadzę kalendarzyka gdzie wyznaczałabym dni płodne:-) Dlatego u mnie lekarz zna sytuację i patrzy na przyrosty - tak jak z betą, tak samo teraz z pęcherzykiem z 2mm przyrósł po 7 dniach ok 6,5mm - wg lekarza ok. Kiedy pojawia się zarodek? Teoretycznie czytałam że przy 10mm pęcherzyku powinien już być. Martwię się żeby się nie okazało że zarodek się nie pojawi...

Hej. Tak was czytam i czytam ;) od 1 strony myślałam ze juz dolacze ale dzis się zdecydowałam ;) termin mam na 11 październik. Ja tuż po zagnieżdżeniu miałam głupie objawy jakości wymioty . Mam juz córkę ma 5 lat. W lipcu w tamtym roku poronilam (rzuciłam tabletki podejrzewałam ze jestem w ciąży ale testy wychodziły negatywne potem poronilam w wannie ;( co bylo dla mnie szokiem bo wypadło ze mnie ;( to bylo poronienie samoistne całkowite potem cykle bezowulacyjne nie mogłam zajść w ciążę. Pani doktor przepisała mi tabletki anty na 3mc ale niestety musiałam rzucić bo mogło dojść do zakrzepicy po 8 tbl rzuciłam. No i miałam nadzieje ze zajde tym razem ;) po 28 dniach od wystąpienia krwawienia wyszła slaba kreska poleciałam do dobrego lekarza za dwa dni ma bardzo dobry sprzęt stwierdził ciążę 4 tydzień 1 dzień. Przepisał mi leki na podtrzymanie w razie czego i kazał przyjść za 10 dni.

Dziewczyny, jak wytrzymujecie do pierwszej wizyty... ja normalnie zaraz oszaleje... i ta niepewność :-(

reklama
Ja mam wyznaczona na 12 ale i tak usg w innym terminie mi zrobią bo gin u siebie nie ma tylko trzeba iść do specjalisty od usg

Do góry