reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Jest większe ryzyko złego zszycia blizny po cc. Tu jest przecinanych kilka warstw. Znajoma po cc ma okropne bóle co okres przez źle zrośniętą bliznę. Że chce starać się o drugie dziecko, to będą jej poprawiać przy okazji kolejnej cesarki.
Ja bym chciała rodzic naturalnie dla dobra dziecka, ale jeśli trzeba będzie przejść cesarkę, to trudno.

reklama
Ja przed ciążą miałam małe D. Po karmieniu nadal mam D jednak nie jest to już to samo co przed, ale bez tragedii. Ja karmiłam jedynie 3 m-ce, bo mimo że duże to moje mleczarnie nie produkowały zbyt wiele mleka:confused2:
Dziewczyny jak zgłosimy się hurtem do dr to może rabat dostaniemy:-D

Ja rodziłam przez sn, ale w trakcie błagałam ich by mi zrobili cc. Na szczęście trafiłam na lekarza, który mi rzeczowo wytłumaczył, że to jest poważna operacja i jakie mogą być komplikacje. No i dostałam coś przeciwbólowego i jakoś dałam radę. Teraz liczę na szybki poród, jedno kichnięcie i po wszystkim:-D

Moja przyjaciółka urodzila wczoraj pierwsze dziecko w 40 minut. Odeszły jej wody, więc zapakowali sie w samochód. W samochodzie pierwsze skurcze, a na izbie już 8 cm rozwarcia. Mała była na świecie niedługo później. Wieczorem już karmiła na siedzaco. Jak ja jej zazdroszczę!!!!

Test stanikowy pomyślnie. Ani razu nic mnie nie zabolalo przy zmianie pozycji, a już myślałam, ze to norma. Od tej pory śpię w koszulce sportowej.

Zainspirowalyscie mnie wczorajszym spa. Właśnie wyszłam z łazienki po depilacji, pilingu i nawilzaniu. Zawsze mnie wkurza, ze to tyle czasu zajmuje.

Dzien dobry Mamusie :-)
Jejku ale produkujecie dzisiaj, od piersi przez operacje, skończywszy na porodzie :-) ja mam biust od E do G :-) aktualnie w E siedze :-) co do operacji. To jeszcze plastyke o pochwy dla kobiet ze sn poprosimy i juz full serwis bedzie :-) piersi, brzuch i pochwa :-) a co do porodu to ja jeszcze nie mysle chociaz cale zycie sie tego obawialam przed zajsciem w ciaze.. mam tylozgiecie i moje okresy/ podbrzusze+krzyze/ były dla mnie mega ciezkie, to zastanawialam sie zawsze jak to bedzie... ale jeszcze jest trochę czasu :-)

Pozdrawiam i wracam do skrecania szafek :-)

Ja też będę musiała się wybrać do kardio. Póki co tętno mi specjalnie nie szaleje, tak 100 mam na co dzień, ale spodziewam się małych problemów pod koniec ciąży. Oby nie.

To Wam coś zdradzę, choć P. nie chciał bym komuś mówiła :-p Do 13 tc mieliśmy zakaz przytulania i póki co dalej się nie przełamaliśmy. P. się dzisiaj śniło, że sam sobie robił loda :-D :-D Jak mi opowiedział, to się turlałam ze śmiechu :-D :-D

No to ja chociaż na plastykę pochwy nie muszę zbierać bo cc będzie ;-) to co dzwonię i załatwiam zbiorowa konsultacje :-D

O mój Boże Cyntia! Ale musiałby być wygimnastykawany!! Ależ się uśmiałam :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ja jestem kolejnym przykładem że SN nie jest zły - po 2 czopkach na wywołanie 4h35m i po wszystkim:) Ja jestem ogólnie szczupła a młody prawie 4 kg;) Bez znieczulenia (bo i tak anestezjologa nie było) i nie było źle;) Nie chcę rodzić inaczej:)

Co do cyków to tylko dr Szczyt mi pomoże;) Ale najpierw laserowe usuwanie rozstępów:D

Hehe z lenistwa nie pojechałam dzisiaj na wcześniejsze wykłady i dopiero teraz się zbieramy do szkoły a tak mi się nie chce:( Jutro za to musimy być od rana i o 6 pobudka:(((

witam się i ja :)

co do spania w staniku, ja jak mnie bolały na początku piersi nie wyobrazałam sobie spac bez, jdnak dla mnie to jakaś amortyzacja i mniej bolało :-) przy pierwszym dziecku też tak robiłam i nie wiem czy przez to czy ie, ale mimo ze biust i sporo urusł, nie mam rostępów ani flaków, oczywiście nie jest max jędrność jak przed ciąża ale 80-90 tak :-) a Filipa karmiłam 10 mis, teraz też raczej max tyle, jeśli się uda ;-) jak pokarm schodził to i piersi robiły się bardziej flaczaste, ale po jakims czasie nabrały swojej jędrności i szczerze nie narzekalm jak widziałam co maja inne

ja raczej wolałabym rodzic sn, choć pierwszy poród miałam dość ciężki i liczę że ten bedzie lepszy, ale pocierpiałam troszke, za to na drugi dzień spokojnie siadalam, chodzilam nie mialam zadych problemow, a brzuch ladnie sie wciągnął, jak sprzed ciąży, mojej koleżance w tym samym wieku po cc juz tak fajnie nie było, bo musiala wlaczyc z cwiczeniami i tak oponka niestety została, ale pewnie to tez przez jakieś uwarunkowania genetyczne i każda będzie miała inaczej :tak:

....................

ja nadal w łóżku, ale zaraz wstaję bo miałam na służbie nocnej bratanka i muszę chłopakom zrobić śniadanko. potem jakieś sprzątanie, obiad a potem przyjeżdża brat z żoną na kawę a wieczorem mamy wypad do znajomych, niestety pewnie nie za długi bo jutro do pracy :baffled:

miłego dnia!

reklama
czarna - u mnie rozmiar wrócił, ale są kilka cm niżej:cool:.Rozmiar H miał taką zaletę, że na jedno karmienie wystarczał jeden cyc. Gdybymgo nakarmiła z 2 to chyba by mu się uszami wylało. :-DTylko jak miałam kryzyslaktacyjny to karmiłam z obu, to wtedy nie musiałam zmieniać boku bo sięgał wpozycji leżącej i do jednego i do drugiego.:-D
Monarti - co to znaczy "spalić pokarm", wziąć tetabletki na zatrzymanie laktacji? ja nie zdążyłam, bo już w ciąży byłam:-(
Dziewczyny nie nakręcajcie się tymi strasznymi historiamiporodowymi. Naprawdę dla Waszego dobra radzę Wam czytać tylko porody na wesoło,bo inaczej same się zablokujecie i jak wbijecie sobie, że nie pójdzie, to niepójdzie.
Agaa- to powiem coś ku pokrzepieniu. Ja miałam bardzobolesne okresy, pierwszy dzień wyjęty z życiorysu, zawsze na prochach i ledwosnułam się po pracy albo wręcz się zwalniałam. A po ciąży - ani razu niemusiałam wziąć procha, tylko trochę skurcze czuć ale zero bólu, a okresów jużmiałam 6. A druga sprawa, że pod koniecciąży już będziesz tak nią umęczona, że już będziesz bardzo chciała urodzić,:-Dnatura nieźle to wymyśliła:tak:

Do góry