reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Cyntia stany podgoraczkowe i zielony katar, mokry kaszel

Pauleta witaj

A teraz problwm mam ze starszą córką - puchną jej rączki i muszę zrobić jej badania moczu. Problem w tym jak ten mocz złapać

reklama
Melodja nie wiem ile ma Twoja corka ale moj syn jak wyladowalismy w szpitalu z jelitowka a mial cos kolo 1-1,5 roku to lekarz powiedzial zeby stal nozkami w letniej wodzie i trzymac pojemniczek w razie czego, ale nam sie udalo smyrac go mokrymi chusteczkami po brzuszku i zrobil siusiu:)

Cyntia wlasnie ten gin tu pracuje:p ale jak sadze do wtorku chyba nie bedzie go w szpitalu wiec nie mam jak go zaczepic. Ale to badanie jest standardem wiec jak go nie mialam a jestem tu to dla mnie jest logiczne ze powinni zrobic te USG tutaj. Zalezy na jakiego lekarza na obchodzie trafie. Moglam wczoraj na wieczornym obchodzie zapytac bo byl taki fajny mlody lekarz do pogadania.

Wychodzimy ze szpitala, ordynator powiedzial ze do dnia porodu mam sie wiecej nie pokazywac:p Dzisiaj mam wizyte u gina wieczorem to zobacze co tam u mlodej:)

Witaj Paulletta

Melodja - witaj w klubie ja też mam straszny kaszel i katar. Bierzesz coś na to?
Co do pobrania moczu to zgadzam się z Domką.

Kotulcia- świetnie, że już wychodzisz. Tylko oszczędzaj się nam kobieto. Daj znać po wizycie co u małej:-)

Melodia,mysle ze dwulatka nawówisz do sikania w kubek;-)
Potraktuj to jak zabawe

Domka tylko to jest tak, że rano mamy ograniczony czas, m się śpieszy do pracy i denerwuje i później niepotrzebna nerwówka, a ona 10 sekund nie chce w miejscu ustać ;)
No ale cóż ma to po mamusi :D

Wychodzimy ze szpitala, ordynator powiedzial ze do dnia porodu mam sie wiecej nie pokazywac:p Dzisiaj mam wizyte u gina wieczorem to zobacze co tam u mlodej:)

SUuuuuuuuuuuuuuper!!!!!!!!
no i dobrze powiedział, masz się nie pokazywać ;)

Witaj Paulletta

Melodja - witaj w klubie ja też mam straszny kaszel i katar. Bierzesz coś na to?
Co do pobrania moczu to zgadzam się z Domką.

Kotulcia- świetnie, że już wychodzisz. Tylko oszczędzaj się nam kobieto. Daj znać po wizycie co u małej:-)

Ech czego to ja nie brałam. Zaraz napiszę Ci co mi lekarze pozwolili.
rutinoscorbin 2x2, vit C 1000 x 1, maść do nosa rinopanteina i spray gripstop, tantum verde, syrop prawoślazowy, wszystko z serii *spam*, tabletki do gardła szałwiowe, lipomal
no ja wylądowałam też na antybiotyku duomox, ale mam nadzieję, że tobie to nie grozi

a poza tym czosnek na śniadanie obiad i kolacje :D, syrop brzozowy, sok malinowy - choć mi służył tylko naturalny, bo po takich sklepowych dostawałam zgagi ;),

Robiłam jeszcze takie mikstury: wyciśnięty sok z cytryny, do tego 2 ząbki czosnku i łyżka miodu - wypić i do łóżka
oraz syrop z cebuli i miodu
jeszcze syrop z buraków
i syrop przygotowany w ten sposób: 2 cytryny wyciśnięte, główka czosnku, 6 łyżek miodu zostawić 24h, odlać i trzymać w chłodnym miejscu zakryte, pić jako syrop łyżkę co 4h

Dodam, że nadal kaszlę i katarzę, a przez weekend miałam stany podgorączkowe, ale ja zaczynam twierdzić, że u mnie jakieś objawy alergiczne się objawiają, a na to lekarz powiedział, że nic mi nie da.
KONIEC :D

a może jednak jeszcze nie :D
wracam powoli dożywych po prawie 2 miesiącach chorowania i udało mi się nadrobić bloga i albumy na picasie ze zdjęciami prac yes yes yes :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry