pisałam już Monarti ale tu tez powiem ;-) - te testy ponoć bazują na PH, jak niskie to niby dziewczynka i róż jak wysokie chłopiec i niebieskie, też myślałam o nim ale równie dobrze można PH z wyników pośledzić lub test z czerwonej kapusty 120żł zostanie a efekt taki sam ....ale nie zaprzeczam może się skusze
reklama
pscółka i spółka
Fanka BB :)
goska - to w takim razie o kant tyłka taki test. Mi się ph wahało od 5 do 7, w zależności od tego co zjadłam przed pobraniem...
motylek przykro mi bardzo, trzymaj się tam
marrika29 ja ćwiczyłam z Chodakowską przez ok. 3 miesiące przed zajściem w ciążę dzień w dzień i po tym czasie zyskałam 2 kg na + ale to pewnie mięśnie bo sylwetka zdecydowanie się poprawiła. Tak mnie te ćwiczenia wciągnęły że na żaden fitness poza domem już mi się nie chciało wychodzić. Po ciąży mam zamiar do nich wrócić.
Też czytałam jeszcze kiedyś na necie, że niby ph moczu wskazuje na płeć, ale jak patrzyłam na swoje wyniki to norma była 5-7,5 a ja miałam 6,5 więc i tak na dwoje babka wróżyła. Szkoda wydawać 120 zł bo za miesiąc już pewnie i tak będziemy wiedzieć
Cyntia ale nazwa testu wymiata: Gender Maker hahaha
marrika29 ja ćwiczyłam z Chodakowską przez ok. 3 miesiące przed zajściem w ciążę dzień w dzień i po tym czasie zyskałam 2 kg na + ale to pewnie mięśnie bo sylwetka zdecydowanie się poprawiła. Tak mnie te ćwiczenia wciągnęły że na żaden fitness poza domem już mi się nie chciało wychodzić. Po ciąży mam zamiar do nich wrócić.
Też czytałam jeszcze kiedyś na necie, że niby ph moczu wskazuje na płeć, ale jak patrzyłam na swoje wyniki to norma była 5-7,5 a ja miałam 6,5 więc i tak na dwoje babka wróżyła. Szkoda wydawać 120 zł bo za miesiąc już pewnie i tak będziemy wiedzieć
Ostatnia edycja:
U mnie 7 płyt Chodakowskiej czeka swój czas Pewnie zaraz po porodzie nie wrócę na salę więc będzie się trzeba jakoś ratować Damy radę. W poprzedniej ciąży przybyło mi 22 kg. Po odstawieniu fitnessu rosłam w oczach. Dzięki ćwiczeniom i diecie MŻ wróciłam jednak do rozmiarów sprzed ciąży. Fakt wtedy miałam 25 lat a nie 31 ale wierzę, że i tym razem się uda.
motylek przykro mi bardzo, trzymaj się tam
nina2003
Mama Julianka i Łucji
Cześć dziewczyny! Nieśmiało pytam czy mogę do Was dołączyć. Jestem w trzeciej swojej ciąży, ale będzie to dopiero drugi poród. Jestem w 10 tyg i 2 dniu. Mam już prawie 5 letniego synka. Poprzednio poroniłam przez cytomegalie i tarczycę(te dwie rzeczy zbadałam i trafiłam).
Witaj Nina :-)
Ja po wizycie. Jakoś przeżyłam i nie dostałam zawału przed gabinetem :-) z dzidzia wszystko ok. Ma już całe 6,32cm, pan dr pokazał mi mózg, serduszko, sprawdzał i sprawdzał i wszystko na swoim miejscu. Niestety tak się ułożyło że nie udało mu się zmierzyć NT i to mnie trochę martwi. No i tak jak sądziłam zapalenie pęcherza mam.
No i mówi pan dr żeby się nie ekscytowac ale mu to co tam Między nogami na siuraczka wyglądało ale mówi że spokojnie bo może się zmienić
Ja po wizycie. Jakoś przeżyłam i nie dostałam zawału przed gabinetem :-) z dzidzia wszystko ok. Ma już całe 6,32cm, pan dr pokazał mi mózg, serduszko, sprawdzał i sprawdzał i wszystko na swoim miejscu. Niestety tak się ułożyło że nie udało mu się zmierzyć NT i to mnie trochę martwi. No i tak jak sądziłam zapalenie pęcherza mam.
No i mówi pan dr żeby się nie ekscytowac ale mu to co tam Między nogami na siuraczka wyglądało ale mówi że spokojnie bo może się zmienić
Madziuella81
Aktywna w BB
Witaj Nina, miło nam powitac kolejną przyszłą mamusię....
Ja się dzisiaj popołusniu strasznie źle czułam, te mdłości mnie wykończą. A do tego wszystkiego teraz mam zgagę......KOSZMAR.....U Was wszystkie dolegliwości się kończąa u mnie zaczynają.....
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.....
Ja się dzisiaj popołusniu strasznie źle czułam, te mdłości mnie wykończą. A do tego wszystkiego teraz mam zgagę......KOSZMAR.....U Was wszystkie dolegliwości się kończąa u mnie zaczynają.....
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.....
enya81
Witaj Nina U mnie jeszcze lepiej bo ciąża 6 a poród 2 - czasami czuję się jak patologia jak ludzie słyszą że to szósta Dopiero później mina im rzednie jak słyszą o poronieniach.
Madziorrka ja też dużo leżę co doprowadza mnie do sząłu bo całe życie byłam typem fitnessówy (dopiero w zeszłym miesiącu zrezygnowałam z karty chociaż wiadomo - nie chodzę już od dwóch ale jakoś tak przykro mi było....). Ciężko mi bo uwielbiam ćwiczyć a teraz nie mogę....Chociaż po pessarze liczę na to że zwiększę swoją aktywność Przytyłam ok. 1,5 kg ale ja jeszcze biorę sterydy więc czuję się opuchnięta trochę. W pierwszej ciąży z córką miałam 13 kg na plusie
Syla55 dzięki za pocieszenie i przykład koleżanki bo daje mi dużą nadzieję. Ja też będę miała zakładany w 13tc.
Motylek u mnie każda taka historia wywołuje zatrzymanie na chwilę serca i dreszcze. Sama to przeżyłam i boję się do tej pory każdego USG. Bardzo , bardzo mi przykro To straszne że tylu z nas to dotyka...
Madziorrka ja też dużo leżę co doprowadza mnie do sząłu bo całe życie byłam typem fitnessówy (dopiero w zeszłym miesiącu zrezygnowałam z karty chociaż wiadomo - nie chodzę już od dwóch ale jakoś tak przykro mi było....). Ciężko mi bo uwielbiam ćwiczyć a teraz nie mogę....Chociaż po pessarze liczę na to że zwiększę swoją aktywność Przytyłam ok. 1,5 kg ale ja jeszcze biorę sterydy więc czuję się opuchnięta trochę. W pierwszej ciąży z córką miałam 13 kg na plusie
Syla55 dzięki za pocieszenie i przykład koleżanki bo daje mi dużą nadzieję. Ja też będę miała zakładany w 13tc.
Motylek u mnie każda taka historia wywołuje zatrzymanie na chwilę serca i dreszcze. Sama to przeżyłam i boję się do tej pory każdego USG. Bardzo , bardzo mi przykro To straszne że tylu z nas to dotyka...
Ostatnia edycja:
reklama
Cyntia85
No wyczytałam, że jeśli poranny mocz ma ph wyższe niż 7, to na chłopca ;-)pisałam już Monarti ale tu tez powiem ;-) - te testy ponoć bazują na PH, jak niskie to niby dziewczynka i róż jak wysokie chłopiec i niebieskie, też myślałam o nim ale równie dobrze można PH z wyników pośledzić lub test z czerwonej kapusty 120żł zostanie a efekt taki sam ....ale nie zaprzeczam może się skusze
Marrika - gratulacje! Ale kość nosowa jest? A jakie masz ph moczu? Hihi
Nina - witaj :-)
Sunovia - co tam u Ciebie?
Podziel się: