reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Krwawienie juz przeszlo, ale jak poszlam do automatu po batonika to brzuch troche mnie klul. A w ogole to analizujac wszystko to czasami napinal mi sie wczoraj brzuch ale bezbolesnie, wyczuwalam to dopiero lezac. A teraz pomyslalam ze ja nawet okresy mialam takie ze mnie zaskakiwaly i potrafilam nie czuc zadnego skurczu caly okres. Poczuje sie pewniej jak do tego gina pojde, zobacze co jutro powiedza, widze troche wieksze zainteresowanie moja osoba dlatego ze to juz drugi raz.
Zjadlam batonika i mloda sie rozszalala:) Moj syn na tym etapie nie mial tyle sily hehe on w ogole sie wtedy jeszcze nie odzywal:) Hehe chociaz to i tak jak delikatne pukanie opuszkiem ale zwazywszy na jej niewielkie gabaryty to i tak mocno:)

Enya moze masz racje, tez mi sie wydaje ze przy problemach hormonalnych mozna plamic, krwawic a nie tak jak ja mam ze nagle czuje jak ze mnie leci, teraz w przeciagu paru minut wyleciala taka pojemnosciowo literatka krwi a potem krwawienie szybko przechodzi... Tu przy przyjeciu tylko szybko na dziecko patrza i caly obraz to byla malutka i pecherz a tego co sie dzieje dookola w macicy nawet nie sprawdzaja... Dlatego juz czekam na wizyte prywatna bo ten lekarz zawsze w ciazy z synem bardzo dokladnie usg robil hehe on nawet mierzyl mlodemu dlugosc stopy i sie cieszyl przy tym jakby to jego dziecko bylo. Ehh zaluje ze w tamtym roku po jednej wizycie tak sie do niego nastawilam, kazdy moze miec zly dzien, a o moim bylym pseudo lekarzu czytalam ze on miesniaka wielkosci piesci na usg nie potrafil znalezc, zreszta zastanawialam sie czy moze po tej cytologi ktora mnie tak bolala to cos sie nie naruszylo, wlasnie tydzien po niej takie cos. Ehh zastanawiam sie i zastanawiam ale niewazne - zeby dotrwac szczesliwie do 37 tyg. chociaz:)

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie przez Internet sprawdziłam wyniki. Glukoza dobra ale mocz chyba nie za bardzo. Bo liczne bakterie i leukocyty w moczu podwyższone. Jutro wizyta, ciekawe co pan dr powie na takie wyniki.

ja miałam podobne wyniki do twoich i pani doktor powiedziała mi że u kobiet w ciąży to normalne i mam sobie kupić Prenatal UroCare i zrobić badanie moczu przed następną wizytą i zobaczymy.

Byłam dziś w poradni na takiej małej kontroli bo coś mnie kuło i źle się czułam, ale wszystko jest ok. Rośnie mi pociecha.

WAŻNA INFORMACJA DLA DZIEWCZYN KTÓRE NIE POSIADAJĄ UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO W POLSCE
dowiedziałam się że w państwowych placówkach kobietom w ciąży należy się pomoc bezpłatnie do 6 tygodnia po porodzie nawet jak nie ma ubezpieczenia. Może się przyda kobietkom które są za granicą a chciały by skorzystać tu z rady lekarza. Trzeba tylko mieć meldunek w Polsce. Za nic nie musiałam płacić, zapisano mnie do poradni i ustalono następną wizytę. Trafiłam na fajnego lekarza, bardzo dużo mi tłumaczył, rozmawiał nawet o poronieniu z tamtego roku.

Przepraszam że ostatnio mało się udzielam ale przeprowadzka mnie wykończyła no i brak internetu, ale dziś się zmobilizowałam i zakupiłam pakiecik. Może uda mi się teraz was częściej odwiedzać
Pozdrawiam was i trzymam kciuki za wszystkie.

Asiulka moze cos w tym jest, zawsze bylam zdannia ze psychika oddzialuje na cialo. A myslalas nad skorzystaniem z pomocy psychologa?

My zostajemy do poniedzialku... Krwawienia od wczoraj nie ma, nawet bezowego plamienia ani nic ale ordynator powiedzial ze na wszelki wypadek jeszcze bede na obserwacji - heh to lekki zart bo przeciez tylko leze i zadnych badan nie mam:p No ale jakos przemecze ten weekend tutaj:) w poniedzialek mam wizyte u nowego gina i wtedy cos sie dowiem. A w ogole dzisiaj przyszedl tuz przed obchodem zagadac tak ogolnie:)
Zachcialo mi sie koncentratu pomidorowego:p tesciowa ma mi zaraz przywiezc hehe:)

Cześć dziewczęta, jak mija poranek? Jakieś ciekawe plany na weekend? :) Mam nadzieję na ładną pogodę chociaż.

Dziś śnił mi się nasz synek, słodki był :happy: A jutro rano przed śniadaniem mam zamiar się zważyć i zobaczymy z jakim wynikiem zakończę ten pierwszy trymestr. Do tej pory waga była bez zmian.

Co do kulinarnych inspiracji to powiem Wam, że w ubiegłą niedzielę wybraliśmy się z moim B. do restauracji, w której były rewolucje Gesslerowej i zamówiłam sobie gołąbki ziemniaczane z sosem grzybowym i to było niebo w gębie mmmmm.... Nie jadłam takich gołąbków od kilku lat, czyli od kiedy wyprowadziłam się od rodziców a sama jakoś nie mam motywacji żeby takie robić. Za to mąż jak je spróbował to stwierdził, że zupełnie nie rozumie czym ja się zachwycam, więc smaki ciężarnych są chyba jednak nieco inne :happy:

A ja sie dziś wazylam z okazji rozpoczęcia 14 tygodnia i mam pierwszy przyrost. W ciągu 13tego tyg. przybyło mi 300 gram. Wcześniej dobiłam do wagi z dnia robienia testu. Czytałam, ze nasza ciąża ma wielkość grejfruta i waży już 500 gram!

reklama
Rjoanka ja też doczytałam że już 500g ma samą ciąża. U mnie piersi chyba z kilo więcej ważą ;-) a na wadze ciągle tyle samo. Ale to przez mdłości i brak apetytu

Do góry