reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Jestem już po pobraniu krwi i czekam tylko na wyniki o 12 wizyta i będę wiedziec na czym stoję. Pscolka - oczywiście nie prowadziłam tych 800. Grzecznie siedziałam z boku a i tak miałam problem zeby dojechać. O rozstepach jeszcze nie myśle. Dopiero 8 tydzien wiec jeszcze mam chwilkę spokoju. Pozdrawiam wszystkie i życzę miłego weekendu.

reklama
Gnagna - my też wykańczamy mieszkanie i też już mamy serdecznie dość. Kiedy planujecie się wprowadzić?

U nas też wieje straszliwie, brrrrrrr!

My tez konczymy remont;) Chociaz konczymy to za wiele powiedziane. Moj J konczy a ja leze i sie nieruszam.Mysle, ze jeszcze 2 mce.

Wiecie co.. Już mówiłam o tym mojemu P., że po ciąży mogę mieć brzydki brzuch i rozstępy, nadwagę. Ważne, by dzieciątko urodziło się zdrowe i w terminie :-) Ale mimo wszystko chyba zacznę się już smarować tym olejem kokosowym. Pytałam o ten Bio Oil w aptece i babka mi powiedziała, że to jest do stosowania, gdy rozstępy już są. Ciekawi mnie co jest napisane w ulotce.

Mam kochana ten Bio-Oil. Co byś chciała wiedzieć?
może tak lepiej:
DSCN0284.jpgDSCN0285.jpg

Załączniki

• DSCN0284.jpg
    DSCN0284.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 43
  • DSCN0285.jpg
    DSCN0285.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Asiulka, no niestety mnóstwo tych rzeczy reklamowanych jako dla dzieci to bomby cukrowe - soczki, napoje, mleka smakowe, serki homogenizowane jak np. Danio, a nawet jogurty owocowe. Sam cukier.
Dlatego ja mojemu dziecku nie daję nic z tych rzeczy, pije tylko wodę, zamiast soków daję owoce, a jogurt kupuję naturalny i wrzucam świeże owoce.

Witam dziewczyny! Dopiero dzisiaj mam chwilę żeby popisać. Moja siostra wyszła we wtorek ze swoim maleństwem ze szpitala i przez te kilka dni starałam się jej pomagać. U mnie mdłości praktycznie zanikły, więc czuję się świetnie. Jedynie senność mnie popołudniu dopada. Ja startuję z niewielką nadwagą, ale na razie waga stoi w miejscu. W poprzedniej ciąży przytyłam 18 kg i dopiero po roku to zgubiłam. W grudniu rzucałam palenie no i przybyło mi parę kilo. Mam nadzieję, że tym razem przybędzie mi max 10 kilo (zrezygnowałam praktycznie ze słodyczy więc może się uda:-D)

Dziewczyny, może macie jakiś pomysł. Od 2 dni drga mi powieka. Wiem, ze to oznaką nadmiaru kawy, braku snu i niedoboru magnezu. Ale nie pije, śpię, a magnez lykam 2 razy dziennie, przekraczajac już przy tym dzienna dawkę. O czym to jeszcze może świadczyć? Boję sie ze mam jakiś inny niedobór.

Z innych przyjemności: maluch chyba właśnie negocjuje przestrzeń życiową z pęcherzem- dzisiejsze zakupy musiałam robić na raty, co w ogromnym hipermarkecie jest nieco niewygodne...

Katinka - dzięki bardzo! Czyli jednak jest do stosowania w celu zapobiegania rozstępom :-)

Rjoanka - może to być też niedobór potasu, ale nie bierz bez wiedzy lekarza. Kup sobie sok pomidorowy, zatknij nos i wypij duszkiem parę dni pod rząd szklankę soku ;-)

Madzia – używałam Musteli, oprócz tego, że ciężko się rozsmarowywuje i wchłania to mnie nie uchroniła przed rozstępami. Wydaje mi się, że to nie chodzi o preparat jakiego się używa, a o sam fakt regularnego masowania. No i geny…

Gnagna – a co Ci ta wiedza da? Przecież nie będziesz podchodziła do ludzi na ulicy i pytała na co chorują? ;-)Nie nakręcajcie się dziewczyny. Po prostu trzeba unikać dużych skupisk ludzi, a mąż jak wraca do domu to niech myje ręce.

Judy – wiesz wolałam się upewnić, z tego co opowiadała położna na SR to są nawet kobitki, które same przyjeżdżają do szpitala rodzić:-D

My skończyliśmy remont mieszkania na tydzień przed narodzinami Szymka (teoretycznie były to jeszcze 3 tygodnie do terminu, ale dzidzia się pospieszyła). W dniu kiedy odeszły mi wody siedziałam ponad 8 godzin i wystawiałam książki na tablicy. Najśmieszniejsze, że jak ludzie zaczęli dzwonić to musiałam im tłumaczyć, że za kilka dni wyślę jak wyjdę ze szpitala.:-D

Sunovia – mam podobne podejście do karmienia Szymka. On wody nie chce, muszę mu dawać herbatki, ale też znalazłam kilka bez cukru. Dużo też kaszki pije, ale firmy Holle i Baby Suin na szczęście mają bez cukru.

reklama
Ztymi napojami zas nie mozna popadac w paranoje musialabym dziecku sporo zakazywac. Je wszystkie serki raz dziennie pije wode , soki nie daje tylko gazowanych napoji. Do 1 roku jechalam na sloiczkach nawet do 1, 5 roku bo miala slaby żołądek i zwracala obiady przeczekalam. Pol roku temu bylysmy w szpitalu ma nadwrazliwosc jelit i nie moze jesc duzo pieczonego chipsow ani z grila kielbas kurczaka jej nie daje.

Do góry