reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

kotulcia - ja w pierwszej ciąży poczułam łaskotanie w 13-tymtygodniu, ale lekarzowi powiedziałam, że jakoś w 15 tym. Nie dlatego, że niebyłam pewna, tylko wiem jak niewiarygodnie to brzmi. Zobaczymy jak będzie tymrazem.
gnagna - nie katuj się kobietko, ta wiedza nic dobrego niedaje.
rjoanka - mi jedna para jeansów z H&M w zupełności wystarczyłana ciążę od 13-tego tygodnia do końca i po porodzie (wkładałam pod biustonoszpas, żeby mi nie opadał). Dużo wygodniej mi było w sukienkach i legginsach -polecam.

Dobrej nocki kobietki:tak:

reklama
rjoanka w carrefourze na bemowie w wawie jest sklep z odzieżą ciążową, ale chyba taniej nie kupisz niż ponad 100 zł, ja kupowałam na Marywilskiej.

rjoanka ja miałam dwie pary jeansów z H&M, jedna parę z Happy Mum i jedną parę sztruksów jakiejś francuskiej firmy (tam kupowane - nie pamiętam). Ja rodziłam w marcu, więc przydało mi się więcej par, bo zaawansowana ciąża i połóg przypadł na okres zimowy (śnieg leżał do kwietnia :-) ). Powiem Ci jednak szczerze, że kiedy przestałam pracować, to częściej chodziłam w ocieplanych getrach. To jest dużo wygodniejsze. Wy dużą część ciąży przechodzicie latem, więc pewnie będziecie mogły nosić lekkie sukienki - z pewnością wiele tych, które już macie. Jeśli chodzi o górę, to spokojnie wystarcza kupić o numer większą niż zwykle w normalnym sklepie - wychodzi taniej i modniej :-)

Jeansy z H%M mają dobrą jakość. Jedne przetarły się nieco na kolanie, bo wywaliłam się w nich na lodzie w 7 miesiącu. Z Happy Mum mam jeszcze kilka rzeczy. Mam dzianinową spódnicę, która zmechaciła się mimo rzadkiego używania. Na okres po porodzi kupiłam u nich super koszulkę na noc do karmienia. Świetnie podtrzymywała niemały biust. Oczywiście wreszcie rozeszła się w praniu, ale prana była prawie codziennie, więc mogła.

Ostatnia edycja:
Watek zakupowy teraz i juz koniecznie :-D:-D no i myslalam o watku (wiem, ze jeszcze nie teraz) o karmieniu piersia. Wiecie jakie sa w PL statystyki naturalnego karmienia? 99% kobiet kami wychodzac ze szpitala, a tylko 2% karmi po 3 mcu:szok: ja mialam wiele przejsc na poczatku naszej drogi mlecznej, ale karmilam 20 m-cy w konsekwencji. Tyle sie naczytalam o pozytywach, ze nie woybrazalam sobie inaczej, ale kryzysy laktacyjne, zastoje, zapalenia i tak mnie nie ominely ;)

Ja jestem za. Czekają mnie w tym roku dwa wesele i zakładając, że z ciążą się uda, już mnie trzęsie na widok tych infantylnych wizytowych sukienek z kokardką nad brzuszkiem :baffled:

Emilia ja karmiłam 10,5 miesiąca, bo młoda uwielbiała zabawiać się moimi sutkami i pogryzła mnie wtedy do krwi :szok: oczywiście to był również ostatni miesiąc, w którym dostałam okres :-D Karmienie piersią jest według mnie świetną sprawą. Z samego lenistwa warto ;-)

Ostatnia edycja:
Gnagna mnie czeka komunia mojego pasierba i jako macocha też muszę jakoś wyglądać będą mieli atrakcje z męża eks rodziny patrząc na nas więc trzeba wyglądać ;-)

reklama
W zeszłym roku byłam na weselu, gdzie panna młoda i świadkowa były w tym samym - 16 tc. Dla młodej była to pierwsza ciąża, a dla świadkowej druga i różnica w wielkości brzucha była kolosalna. Po młodej było ledwo widać, a świadkowa wyglądała jak ja w 7 miesiącu, więc daje mi to do myślenia, co do momentu pojawienia się brzucha w kolejnych ciążach;-)

Do góry