reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Pscółka ja zaczęłam brać Lacibios F. już kilka lat temu i przyznam, że od tamtej pory nigdy nie dopadła mnie żadna infekcja. Teraz zresztą też nie mam żadnych objawów (no może poza tym, że często siusiam, choć zwaliłam to na karb ciąży po prostu) ale widocznie coś tam się zaczyna więc trzeba będzie reagować.

reklama
Cześć dziewczyny,

ja też jutro mam wizytę z USG. Pierwsza w Polsce i mam nadzieję że będzie wszystko bo pani doktor jest konkretna. Liczę na to że dokładnie mnie zbada.

Mam do was małe pytanko, czy może bardziej doświadczone z was podpowiedzą mi czy w 10 tygodniu będzie USG przez brzuszek czy nadal dołem, bo mój powiedział że go to krępuje i nie chce wejść ze mną. Rok temu niestety to przeżył, jak się okazało że w 12 tygodniu przez brzuszek nie mogła położna nic znaleźć to zrobiła dołem (w 8 tygodniu serduszko przestało bić i wzrost się zatrzymał) i powiedział że nigdy więcej.

Chciałabym żeby on też zobaczył dzidzię, pozdrawiam was, gratulacje dla wszystkich mamuś z udanymi wizytami, powodzenia na przyszłe wizyty i trzymam kciuki.

Czesc dziewczyny, ja tez już po wizycie :happy2: Mamy serduszko !! To chyba najpiękniejsze przezycie w moim zyciu ! :-) Dzidzia ma 4mm, niby tak ogolnikowo wyliczyl ze 5 i pol tygodnia ale wydaje mi się ze więcej, a wzial to z plamienia z 29. Termin porodu 5.11 ale na pewno się przesunie (albo przez cesarkę albo wlasnie przez to, ze ciaza ciut starsza). Ale to serduszko... Mój maz się smial a ja ryczałam :-) Cudowne przezycie ! Zaraz wrzuce fotke z usg do odpowiedniego tematu :D

katinka - ja na tym etapie w pierwszej ciąży miałamdopochwowo i M przy tym był. Tym razem czekał z Szymkiem na zewnątrz, więcchyba też to przeżył. Myślę, że od środka na tym etapie jest bardziej dokładne,a chyba o to Ci chodzi. Ewentualnie poproś Panią doktor dodatkowo o opcję przezbrzuch dla taty;-).
magduś - gratulacje. A dlaczego zakładasz cesarkę?

magduś gratuluję :-)

katinka ja już w tym czasie miałam USG na bardzo dobrym aparacie robione przez brzuch.

ja mam jazdę i czytam ciągle głupoty na forach dotyczących strat. Zastanawiam się, czy to możliwe, żeby po obumarciu ciąży bolały pachwiny itd, tzn, czy więzadła mogą się rozciągać. Nie wiem jak to działa, czy bez żywego zarodka pęcherzyk może rosnąć? Ja mam za sobą poronienie samoistne zupełne, więc nie wiem, jak wygląda zatrzymane.

gna gna- ja mialam wszystkie objawy, a dzidzi nie zyła przez 3 tyg już i brzuch dalej rósł... ale może to była autosugestia. Nie ma co się stresować, jak ma być dobrze to będziei żadne objawy nie są kategoryczne. Ja w tej ciązy od początku ciązy mam śmiesznie niska temp. i na początku byłam przerażona, dalej jestem jak mnie przestaje mdlić, albo jak nie czuje "naciągania " w pachwinach, ale chyba najbardziej miarodajnym sposobem sprawdzenia czy wszystko jest ok jest USG. Będzie dobrze spokojnie kochana!!!

agatka super bardzo się cieszę, cudowne wieści :-D
magduś gratuluję rownież i cieszę się razem z tobą:-D

gnagna ja miałam poronienie zatrzymane, u mnie dzidzia przestała rosnąć i nic się nie działo, nie było plamień, skurczy nic, bolu brzucha, ale ty nawet tak nie myśl, zobaczysz w srodę pięknie bijące serduszko:tak:

katinka raczej dołem, przez brzuch ja miałam dopiero około 20 tc, mojemu mężulowi takie badanie nie przeszkadza:-p(te dołem)

Ostatnia edycja:
Ja też miałam tylko poronienia samoistne i to w 5-6 tygodniach więc też się zastanawiałam czy są jakieś objawy obumarcia zarodka... Oby do czwartku to się uspokoję trochę. Potem jak ruchy czuć to przynajmniej wiadomo że dziecko żyje. Ciekawa jestem czy w drugiej i kolejnej ciąży czuć wcześniej ruchy - patrzyłam w karcie ciąży i ruchy poprzednio czułam już w 15-16 tyg:D Więc za miesiąc mam nadzieję że coś się poruszy w brzuszku już:)

Hehe badanie dołem bardziej stresowało mojego gina niż mojego męża - temu pierwszemu trochę głupio chyba było:p Więc teraz jak będzie genetyczne mąż powiedział że nie wchodzi ze mną żeby lekarz mógł się skupić:) Wezmę DVD może to USG będzie miało funkcję nagrywania:p

Ostatnia edycja:
reklama
gnagna - myśl pozytywnie i nie czytaj takich rzeczy bo się tylko nakręcasz niepotrzebnie a zobaczysz że będzie wszystko dobrze...

Też tak miałam, serduszko przestało bić i zatrzymał się wzrost dzidzi. Ja nie miałam plamień, żadnych złych objawów. Piersi bolały, sikałam bardzo dużo, mdłości wymioty, brzuchol urósł duży. Wylądowałam w szpitalu bo chodziłam z martwym płodem 4 tygodnie i zero poronienia, zabieg zrobili. Masakra.

Też myślałam o płycie albo pendrive, no bo jak inaczej tatusiowi dzidzię pokazać jak krępuje go że mi pani czymś tam pcha jak on to powiedział!!! Ha ha ha.

Ostatnia edycja:
Do góry