reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Hej Laski :)

U nas weekend wiosenny, szczegolnie Niedziela, bylo okolo 17 stopni i cieple sloneczko. Caly dzien apedzilismy na zewnatrz, a Szymek zrobil tyle kilometrow ze zasna w 10 minut:-) Widze poruszany temat zodiakow, u nas jest kombinacja skorpion, lew i byk no a teraz dojdzie najprawdopodobniej waga;-) my z mezem nie powinnismy ze soba byc, bo lew i skorpion to ponoc masakra, a jestesmy ze soba prawie 13 lat wiec chyba nie ma sie co horoskopem sugerowac;-)

Gosiak a robili Ci juz risk assesment w pracy?

Pscolka gratki udanej wizyty :-) ja chyba dzisiaj zrobie placki ziemniaczane bo mi takiej ochoty narobilas, ze szok!! Tylko tarkowania nie znosze ;-)

gnagna wszystko bedzie ok!! &&&&& Kiedy teraz wizytujesz?

Martina ja sobie tez wagary zrobilam w ten weekend :) nie poszlam w Sobote :-D i wcale nie mam wyzutow sumienia, w sumie mamy tylko otwarte rano 4 godzinki ale raczej nikt na tym nie ucierpial :)

Domka obys szybko powrocila do zywych &&&

Lapie sie na tym, ze zastanawiam sie juz nad wyprawka i ciagnie mnie w sklpepach do dzialu dla niemowlakow:-D no i juz ciekawosc mnie zzera co tam mi w brzuszku siedzi:laugh2:

Milego dnia brzuszki

reklama
Dzień dobry:)

Ja na razie zerzeygnowalam z herbaty i kawy, staram sie ograniczyc cukry i fast foody, tak po za tym to jem wszystko;p

gnagna- jejku jak ja Cie rozumiem ja wizyte ma w srode o 22;22, do tego czasu chyba osiwieję:(

Boli Was brzuszek na tzw "rozciaganie". Mi te bóle ustały zupełnie pare dni temu (były takie jak na okres lub jak na owulacje) No i juz się oczywiscie martwie;(. Ten miesiac bedzie dla mnie baaaardzo trudny, bo nigdy nie bylo mi dane isc dalej...;( Nic trzeba myslec pozytywnie, ze tym razem sie uda;)

asiulka - w poprzedniejciąży też ze mnie leciało. Rano jak przychodziłam do pracy to wkładka ibielizna była mokra, musiałam wymieniać. Nawet się zastanawiałam czy to możenietrzymanie moczu, ale nie ten zapach. W okolicach usg połówkowego okazałosię, że Szymek ma mało wód płodowych, ale na USG wszystko sprawdzili i nieznaleźli przecieku, czyli te dwie sprawy nie były powiązane, a wód z czasemprzybywało.
gnagna - nie, jak przyjechałam do szpitala to nie miałam aniskurczów, ani rozwarcia, tylko wody mi odeszły. Mój poród to raczej z tych"na wesoło". Tylko takie czytałam przed porodem i może pozytywnemyślenie zadziałało;-).
Uff już po rozmowie z szefową. Generalnie powiedziała, żetego się spodziewała. No trudno, myślałam, że mnie lepiej zna:-(.
Emilia S- a kto by tarkował, wrzucam w mikser i heja:-D. Wsmaku naprawdę różnicy nie ma. Oj ja też koniecznie muszę znać płeć,niespodzianka nie przejdzie:-D.

Dzień dobry w ten słoneczny poniedziałek :) ja już po wizycie w laboratorium, dziś badania moczu, morfologii, glukozy i tsh. Wyniki już o 17, fajnie że tak szybko.
U mnie dziś rosół i duszony indyk z wczoraj.
Laski a jak tam Wasze piersi? bo tak sobie wczoraj pomyślałam, że moje to w sumie szału jak na razie nie robią :no: tzn w sensie takim że jakoś wcale bardzo nie urosły :) widzę tylko ża staniki są bardziej pełne, ale nie żebym musiała któryś wymienić na większy. Hmmm szkoda, generalnie mam małe piersi (jak większość kobiet w mojej rodzinie) i zawsze myślałam, że przynajmniej w ciąży pocieszę się większymi o jeden rozmiar ;-) ciekawa jestem jak tam u Was :-)

Miłego dnia ludziska!

gnagna - no właśnie szefowa zasugerowała, żebym nie wracała. Tak więc wykorzystam zaległy urlop i potem pewnie L4

czarna -
u mnie na razie tylko nieco mniejsze flaczki, ale rozmiar na szczęście nie rośnie, bo poprzednio podskoczył mi z F na H i ciężko było kupić pasujący biustonosz, a sportowy to już w ogóle - znalazłam jeden i to używany...

Ostatnia edycja:
pscółka sama myślałam o tym, że pracodawcom za bardzo się nie opłaca, żebyśmy wracały.Tylko mnie nie opłaca się też wykorzystać cały urlop, bo wtedy "wrócę" do pracy na te 3 miesiące i przeliczą mi podstawę wymiaru zasiłku.

reklama
Do góry