reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Czasem mnie zaboli jak na miesiaczke. Tez biorę luteine ale nie powoduje ona u mnie jakis specjalnych zmian. Biorę wieczorem 1 tabletkę luteine 100. Ze względu na poronienie. Tu lekarze nie podają nic do końca pierwszego trymestru wiec luteine mam tez z polski.

reklama
judy38 z tego, co słyszałam, jeżeli zaszkodzi się tak młodej ciąży, to ona zaraz poleci, więc skoro trwa, to wszystko musi być dobrze :-)

Madziorrek ja w poprzedniej ciąży mimo duphastonu objawów raczej nie miałam, więc to Twoja silna ciąża je wywołuje, a nie leki :tak:

czyli droche nas jest bez objawów. ja tez brak nudności wymiotów zaparć itp. jedynie senność duż bo i w trakcie dnia chce mi sie spac i wczesnie wieczorem i wstaje rano i juz mi sie chce spać;) i bieganie siku oraz czasem poboli w dole brzucha..a tak to nic zero objawów;) oby nie nadeszły opóźnione;) badanie mam za tydzień w piątek. wtedy sie usokoję ze wszystko ok

Lekarka mi powiedziała to samo. Teraz jest 7 tydzien wiec jeszcze wcześnie. Mam nadzieje ze usg pokaże ze wszystko dobrze. Jest nas trochę bez objawów. Moje jedyne objawy to senność, lekki bol piersi i biała bezwonna wydzielina. Moze objawy jeszcze nadejdą a wtedy zatęsknie za tym spokojem :)

witam :) nadrobiłam was ;)

powoli zastawiałam się czy nie odpuścić sobie forum przez najbliższe dwa tygodnie do czasu usg gdy mam nadzieję że będę spokojna, bo nigdy nie byłam pesymistką, staram się w ogóle nie panikować itd, ale po ostatnich tylu złych przeczytanych wiadomościach i mnie dopadł dół, do tego poprzedniej nocy miałam okropny ból lewego jajnika, nie wiem czy z nerwów czy z czego, bo do tej pory pod tym względem było wsio ok. Ale jednak ciężko się z Wami rozstać ;-) i liczę już na same dobre wieści :tak:

judy
myślę że brak objawów nie powinien być powodem do tak dużego niepokoju. tak jak dziewczyny pisały nie kązda z nas w ciązy musi mieć objawy w postaci wymiotów, bóli, zasłabnięć itp. Ja w pierwszej ciąży oprócz senności i bólu piersi nie miałam niemal żadnych objawów, cała ciąże przeszłam spokojnie, nawet nie miałam nocnego latania na siusiu ;-) natomiast ta ciąża jest zupełnie inna, mdli mnie, chodzę jak beż życia, mimo że to powoli przechodzi już, jestem senna, tu mnie strzyka tam mnie strzyka jakbym była w 9 mies :-pi latam siusiu nawet i czasem w nocy i uwierz że tęsknie za bezobjawową pierwszą ciąża i jak mam tylko lepszy dzień gdy mi nic nie dolega chodzę w skowronkach i wtedy myślę że jest ok :-)

ogólnie od wczoraj dopada mnie dół że żyję w niepewności, bo staram się myśleć pozytywnie ale wiadomo że po usg będę spokojniejsza a trzeba czekać jeszcze dwa tyg. ale głowa do góry musimy być dzielne i myślec że wszystko będzie dobrze!!!!

ale się rozpisałam ;-)

gosia dziękuję za wyjaśnienia :tak:

madzirekk super wieści takich nam trzeba!!!!

gnagna na pewno będzie wszystko w porządku, myśle że dzidzia ma jeszcze zcas i spokojnie do 8 tyg serducho może dopiero zacząc bić, wiec myśl pozytywnie, jestem niemal pewna że bedzie ok :tak:;-)

Witajcie:)
Ciężko Was nadrobić, ale udało się.
Wczoraj pojechałam do Kalisza tylko po to, aby dowiedzieć się, że zajęć nie ma, totalna porażka...

Maniek&Maniek Możesz sprecyzować o co dokładnie pytasz?:) Na NFZ są refundowane - w ramach ubezpieczenia, od prywatnego lekarza trzeba płacić - ale ja z moją kartą medyczną też mam badania z pakietu za darmo - wizyty także i to bez czekania na specjaliste:) Ale diagnostyka sama w sobie dokładnie taka sama - ja robię w jednej przychodni badania te ze skierowania na NFZ i te z pakietu medycznego:)

Chodziło mi o to, że badania niezależnie czy na NFZ, czy prywatnie są wykonywane tak samo i są równoważne.

pscółka i spółka :) Ja pierwsze wizyty tylko prywatnie chodziłam - np. musiałam mieć USG tydzień po tyg. czy wszystko ok ze względu na to poronienie pod koniec tamtego roku, albo jak plamienia miałam - dzwoniłam i za pół h już na wizytę szłam - ale oczywiście prywatnie;) Teraz mam co miesiąc więc spokojnie mogę na kasę chorych się zapisać:) Irytuje mnie to w tym kraju - płacimy składki a i tak głównie prywatnie do lekarzy chodzę. To samo z dzieckiem - w przychodni to oni są za karę a jedyny sensowny lekarz który zawsze młodemu pomaga jest oczywiście dostępny wyłącznie prywatnie... Ehh a skąd tu kasę brać na to wszystko...

Ostatnio zastanawiałam czy lekarze przyjmujący na NFZ są w ogóle nastawieni na przyjmowanie pracujących ludzi? W moim mieście żaden (!) lekarz w ramach NFZ nie przyjmuje po 15, prywatnie owszem do 21 gabinet otwarty. I tak zastanawiam się, czy człowiek pracujący ma być w ten sposób karany - płaci składki i nie może nawet na wizytę się umówić bez brania dnia wolnego

Chociaż leczenie zębów na NFZ też kosztuje - za lepsze rzeczy trzeba dopłacać, np. białe wypełnienie zamiast czarnego. A za wyrywanie wspomnianego zęba musiałam zapłacić 200zł - mimo że to była wizyta na NFZ...

o kurcze... u mnie już nie ma możliwości dopłacenia za inne wypełnienie. Jeśli chce białe wypełnienie to cała wizyta jest płatna.

Madziorrek bardzo się cieszę, że wszystko w porządku

a ja mam objawy wyjątkowo w tej ciąży, ale pewnie wywołana duphastonem i luteiną.... a co do objawów ciągnie Was brzuszek w dól z rana?? MMnie zawsze to dopada rano i wiczorem, ale za to tak porządnie...:-)

Mnie od wczoraj niemiłosiernie wszystko boli. 3 godziny pociągiem, godzina autobusem i mam wrażenie, że ciągle chce mi się siusiu, wszystko mnie ciągnie, gniecie, dusi. Wieczorem nie mogłam sobie miejsca znaleźć w łóżku. Generalnie dzisiaj wszystko mnie denerwuje - zapachy, dźwięki, nawet pies. Jestem rozkapryszona jak dziecko, czepiam się wszystkiego. Może się spać położę i mi przejdzie:sorry2:

Liz sennosc czeste siku to tez objawy :) to nie tylko wymioty :)
Ja dzis przegielam ze sniadaniem mdlilo mnie wiec musialam zjesc a co? Kanapka z kielbasa a popijalamkoktalem zimnym truskawkowym :) facet gada ze zaraz bede obejmowac kibelek.. wczoraJ na kolacje jadlam lody ; D dzis czuje sie slaba mdli mnie i mdleje :/ dotego bol ledzwi sennosc straszna w 1 ciazy tylko szybko sie meczylam i od 9 do 14 tc wymioty a tu wszystko naraz...

Liz sennosc czeste siku to tez objawy :) to nie tylko wymioty :)
Ja dzis przegielam ze sniadaniem mdlilo mnie wiec musialam zjesc a co? Kanapka z kielbasa a popijalamkoktalem zimnym truskawkowym :) facet gada ze zaraz bede obejmowac kibelek.. wczoraJ na kolacje jadlam lody ; D dzis czuje sie slaba mdli mnie i mdleje :/ dotego bol ledzwi sennosc straszna w 1 ciazy tylko szybko sie meczylam i od 9 do 14 tc wymioty a tu wszystko naraz...

właśnie i ten ból lędźwi :no: u mnie to samo, masakra jakaś, co to będzie dalej:crazy:

reklama
Do góry