reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Wawka2013 u nas co godzine karmienie bylo jak ten dlugi skok mial, cos o tym wiem takze wspolczuje.

B.Haneczka ja to sie ciesze ze wogole jakies forum jeszcze istnieje dotyczace pazdziernika 2014 ;)

reklama
Istnieje. Te dziewczyny na zamkniętym to jeszcze w ciąży pisały ;) ja miałam termin na październik ale dziecko za nic wyjsć nie chciało i zrobiła sie połowa listopada

Witam, witam! :) Dopiero dziś znalazłam wolną minutę by Was nadrobić :)
Raz jeszcze wrócę do tematu glutenu; do tej pory( czytaj: przy poprzedniej trójce) gluten wprowadzałam stopniowo ( łyżeczka manny do zupki/deseru) i tak do końca 8 go miesiąca. Teraz, przy czwartym, zaczęłam tak samo( z każdym dzieckiem konsultowalam się z pediatrą). Kilka dni temu spotkałam w sklepie znajomą i kilka minut stanęłysmy porozmawiać, w czasie tej rozmowy dowiedziałam się, że jej mała je na śniadanie kaszkę manną "Nestlé zdrowy brzuszek"( całą porcję, nie jedną łyżeczkę), a na deser to owoce z...TWAROŻKIEM??? (słoiczkowe). Czy Wy też dajecie już twarożek ???

Twarożku nie daje, od dziś wprowadzam zdrowy brzuszek. Miesiąc miałyśmy ekspozycję na gluten i spróbuję z tym brzuszkiem. Ajesli dziecko nie ma skazy to chyba nie ma przeciwwskazań do nabialu?

Moja manny nie przełknie. Nie cierpi. Gluten czasem daje w postaci piętki albo kasze z pełnego ziarna i tez je całą porcje. Twarożek ze słoiczka dostała raz . Smakował jej bardzo to będę czasem dawać.

Witam!
Co do glutenu to wg aktualnego schematu żywienia zalecenia są takie 5-6 msc - niewielkie ilości produktów zbożowych (jakkolwiek rozumieć tu to całe "niewielkie ilości"), 7-8 msc - produkty zbożowe (kaszki, pieczywo). Ja miesiąc dawałam codziennie troszkę manny do deserku, a od dwóch dni mannę jemy na śniadanko już normalną porcję i jest ok:tak:A nabiał też jest w schemacie żywienia w 7-8 msc, także jak nie ma skazy to myślę śmiało można próbować.
Co do kolczyków to mam dwóch synów to co ja tu mogę się wypowiadać:-D
A forum zamknięte to norma niemal na każdym wątku. Zwykle tak jest, że większość się tam przenosi a garstka zostaje na ogólnym
Tymczasem pozdrawiam i miłej reszty weekendu życzę:tak:

Ja tez po malutku wprowadzałam gluten. Co drugi dzień kaszke manne po łyżeczce. Nic sie nie działo, to zaczęłam wprowadzac normalnie na sniadanko, Ale też nie każdy dzień. Teraz malemu daje czasem troszke chlebka z maselkiem, az się trzęsie. Ostatnio jadl bule z masłem i szyneczka. Takze po troszeczku i obserwujemy reakcję organizmu.

reklama
Monia: gotuje osobno i dodaje do zupki. Ale ja na sloiczkach jadę więc manne osobno gotuje.
A U nas dziś nocka koszmar. Młoda złapała katar od starszej i dopiero o 5 rano poszłyśmy spać. Śpię na stojąco.

Do góry