reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Moja nie siedzi. U nas noc spokojna. Przespana prawie cała. O 2 jej tatuś wychodził do pracy i ją obudził ale to była szybka pobudka, flacha i poszła spać dalej do 8. Dziwne bo wczoraj zjadła mi tylko trzy posiłki i nie szło jej zmusić do jedzenia. Tuż przed snem na śpiocha dałam jeszcze trochę mleka to prawie jak cztery posiłki ;) a noc w sumie przespała.

reklama
A u nas nocka cudowana! Spałyśmy do 9.30 :tak: Co prawda dwa karmienia były ale ten długi sen to jak zbawienie :-)
Moja nie siedzi jeszcze.

U nas już były przespane noce dwa miesiące z rzędu . Pozniej pobudki a teraz wracamy do przespanych nocek :) jak mnie to cieszy. ( obym się nie ucieszyła za szybko)

U nas tak jak u Judy. Bylo super, pozniej skok i wstawanie co godzine, pozniej przez miesiac pobodka o 6, a tera, od kilku dni takie piekne nocki :-)

O to fajne takie nocki:tak:U nas standardowo pobudka na amciu po ok 4-5h snu a zasypia zwykle 19.30-20 i nie ma, że boli:sorry:Potem po 5-6h pobudka, ale głodny nie jest tylko już spać nie chce. Zastanawiam się kiedy w końcu prześpię noc. Zwłaszcza, że starszy syn spał od 20 do 6 od dnia ukończenia 3 msc:tak:Z katarem niemowlaka myślicie trzeba tak już do lekarza czy można obserwować?:sorry:

Z katarem nie trzeba do lekarza. Obserwować czy to może nie alergiczne. Odciągać katar, nawizać śluzówkę, ewentualnie inhalacje i nie przegrzewać. Pod nosek maść majerankowa.

Kilka razy z rana tak mokro zakasłał a tak to czasem jakby płytko kaszle, jakby się np śliną zakrztusił, ze dwa razy cosik z noska wyleciało i tyle. Wiem, że nic takiego niby, ale starszak dość ostro chory, więc boję się czy mi na Małe nie przelazło choróbsko. A może to być od ząbków?Jesteśmy na etapie wypatrywania górnych jedynek.Dolne wyszły miesiąc temu.

Mam też takie małe pytanie odnośnie glutenu.Jak długo trzeba wprowadzać, żeby móc podać pełną porcję kaszki glutenowej?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z tym glutenem to w Skandynawii są nowe wytyczne. Można dać odrazu całą flachę. Bo nie tolerancja na gluten i celiakia są genetyczne czyli jak nie masz tego genu to nic się nie stanie. Jak w rodzinie takie przypadki nie miały miejsca to małe prawdopodobieństwo . A jak dasz i będzie potem rozwolnienie i problemy brzuszkowe to do lekarza. Nie wiem jakie wytyczne są aktualnie w Polsce. Obserwuj maleństwo jak się zacznie pogarszać to do lekarza. Ale przy ząbkowaniu jest więcej śliny i dzieci czesto ją odkasłują. Oby się nie zaraził.

Wystarczy dwa dni na forum nie być, a tu taki wysyp. Witam Nowe mamusie :)
Przeżyłam dwa dni bez niani. Nie było tak strasznie, ogarnelam moje dwa skarby ale trochę zmęczona jestem.
Nocki u nas straszne, co godzinę wybudzenie na karmienie. Pewnie przez zęby.
Lecę ogarniac chatę bo dzieciaki usnely.

reklama
Pytanie do mam Kp ile razy wasze pociechy budza sie w nocy na karmienie? Czy jest jakas mama kp, ktorej bobas przesypia cala noc? Moj sie bydzi co 3 godzinki, ;( a butelki ani rusz.

Do góry