reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ja zageszczam kaszka albo daje bebiko smaczny sen.Ja kp ale mm tez podaje na noc i w nocy raz.Chyba juz ze 4 razy daje mm.
Wawka no moja jadla mielonego to twoja kaszanke:-)

Noc kiepska ale juz jest kreska w miejscu jedynki wiec aby patrzec jak sie przebije,

reklama
Muszę spróbować przestawić owoce na rano a obiad na popołudnie. A ile razy maluch śpi w dzien? Bo u mnie ostatnio dwie drzemki są. Na trzecią, która miała około 18, nie chce spać, ale do 21- czyli do pory nocnego snu -ciężko jej wytrwać i muszę ją nosić, bo marudna jest.

Moja śpi zazwyczaj dwa razy około 11 i 16. Czasem padnie tuż przed porą mycia i wtedy ma zazwyczaj krótką drzemkę. Czasem też buntuje się na kaszkę i wtedy zamiast kaszki daje mleko albo jak ma zatwardzenie też wtedy kaszki nie daje bo ją to jeszcze bardziej zapycha. Ona do niedawna jadła wszystko co się jej dało a ostatnio wybrzydza. Moze powinnam robic większe przerwy w jedzeniu. Po mleku wytrzymuje dłużej niż np po obiadku. Ona lubi schematy o chętnie za nimi podąrza. Dopiero ma pół roku więc jakoś specjalnie nie panikuje jak odmawia bo inne mamy dopiero zaczynają diete rozszerzać a ona już je trzy posiłki więc bez nerwów czekam aż jej apetyt się poprawi. Dziś zjadła i owoce i obiadek a na kaszkę zasnęła ;)

W końcu chwilka wolnego :) Goście wyszli dopiero po 18.00, myślałam, że już nigdy to nie nastąpi :) Nie muszę Wam chyba pisać, jak bardzo jestem zmęczona. Dobrze, że Mąż wrócił o przyzwoitej porze z pracy i ogarnął wszystko po obiedzie. Judy, czyli macie aż 7 posiłków, to sporo. Może faktycznie wzdłuż troszkę czas pomiędzy jednym a drugim. My karmimy się tak;
6.30-7.00 kaszka zbożowa
Ok.11.00(przed spacerem) mleczko
13.30-14.00 obiadek
17.00-17.30 deserek owocowy
19.00 mleczko
i niekiedy w nocy mleczko (ok.3.00)

No właśnie. Ty Olu kaszke dajesz rano, Judy na wieczór. A ja nie pamiętam dokładnie jak dawalam starszej córce przy rozszerzaniu diety. Muszę pomyśleć i sobie to poukładać. A U nas dziś córka dostała chrupa kukurydzianego i zjadła bez problemu. Czyli zapychacz na dłuższe wypady już mamy opanowany :)
Ola: od kiedy mam dzieci to średnio mi się chce gości przyjmować. Nie dość, że przy dzieciach się człowiek umeczy, to potem jeszcze po wizycie Sajgon do opanowania.

Ostatnia edycja:
Tylko ona mleka więcej jak 150 ml nie wypije. Niby powinna więcej. Postaram się jedno mleko zabrać. Zobaczę czy apetyt się poprawi.

reklama
Judy ja bym nie zabierala mleka. Ono jest podstawa zywienia do roku a reszta to dodatki. Jak zje mniej to nic nie szkodzi.

Do góry