reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Monia,a co to u Was za alergia? Pokarmowa? U nas łojotokowe zapalenie skóry, jak już wcześniej pisałam,. Mały strasznie się drapal po policzkach i dekolcie, pomógł nam syrop ketotifen. Któraś może stosowała? Orientujecie się kiedy taki problem znika u malucha? A i mam pytanie, mieliśmy ostatnio bakterie w oczku( dopiero drugi antybiotyk pomógł), stosowalismy krople biodacyna, następnie floxal( który, odpukać, pomógł). To antybiotyki tzw miejscowe, czy muszę odczekać co najmniej 2 tyg . ( tak jak przy doustnym antybiotyku) żeby zaszczepić?

reklama
Ola tak, pokarmowe. Na bialko mleka krowiego i cholera wie na co jeszcze. Ale bardzo czesto ja obsypuje krostkami i dlatego tak ostroznie z tym jedzeniem u nas.
Z tymi antybiotykami nie pomoge, bo sie kompletnie nie znam.

Moja jadła pięknie wszystko a ostatnie pare dni nie jadła a dzis znowu zjadła cały słoiczek owoców ze zbożami. Dałam pol to sie domagała wiecej. No nie nadążysz za apetytem malucha.

Uff, przyjechał dziadek, przywiózł dla nas obiadek od teściowej i zabrał swoje wnuczatka na spacer :) Wracając, odbierze Alicję ze szkoły. Przede mną trzy sterty ubranek do prasowania, koszule męża, parowanie bielizny, rozładowanie zmywarki, no i warzywka przygotować dla szanownego, najmniejszego Potworka, któraś z Was chętna do pomocy? :) Uwaga mamy na to aż 2h :D

Ja tez zrozumialam, ze buchanie para z jakiegos mega wypasionego zelazka, ale chyba chodzilo o ukladanie w pary (?) ;-)

Parowanie skarpetek tez mi się zdarza ale bez użycia pary ;) no chyba że traktujesz bieliznę parą to nie wiem o co chodzi

reklama
Do góry