reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

czesc dziewczyny:)) u mnie nocki nadal sie nie zmienily nadal nie przespane ;p czytam o tym jak piszecie o rozszerzaniu diety u mnie wydaje sie to taki odlegly temat ;/ nie mam o tym bladego pojecia :) karmie piersia ale za chiny ludowe nie moge sciagnac mleka wiec pewnie tez bede kleiki rozrabiac z woda , my rozszerzanie zaczniemy od 6 mc od warzywek bo owoce dzieci zawsze wsunął w koncu to slodycz :))

reklama
My zaczęliśmy z glutenem ale na moim mleku, kaszką orkiszową. Młoda aż się trzęsły:) Też będę zaczynać od warzyw, ale jeszcze sie waham od kiedy:) zaraz jedziemy na szczepienie a pogoda jest do niczego. Aż się nie chce z domu wychodzić.

u mnie szczepienie przełorzyli na nast tydz ufff i dobrze bo jak sobie przypomne jaki byl marudny ...:))powodzenia nina:)

Wow Nina niezla waga :-D Ja bede szczesliwa jak Zocha dobije do 7 kg ;-)

Ja jeszcze nie wiem prawie nic o rozszerzaniu diety. Mysle, ze po 5 miesiacu dopiero cos podam, a do tego czasu sie wyedukuje ;-)

Ostatnio ta moja panienka nie chce jesc rano. Pozostale karmienia bez problemu tylko przy tym marudzi i prawie nic nie zjada. Ciekawe o co jej znowu chodzi.

Wow Nina niezla waga :-D Ja bede szczesliwa jak Zocha dobije do 7 kg ;-)

Ja jeszcze nie wiem prawie nic o rozszerzaniu diety. Mysle, ze po 5 miesiacu dopiero cos podam, a do tego czasu sie wyedukuje ;-)

Ostatnio ta moja panienka nie chce jesc rano. Pozostale karmienia bez problemu tylko przy tym marudzi i prawie nic nie zjada. Ciekawe o co jej znowu chodzi.
A o której je w nocy i rano? Od razu po obudzeniu jej dajesz jeść czy po chwili? Może nie jest głodna po nocnym tłustym jedzonku.
Miałam nadzieje ze moja panna przystopuje z ta wagą a tu widzę ze na 6 mocy będzie 10 ważyć albo więcej. Brrrr

Witam dziewczynki !

Nina w nocy je o 4-4.30, jedną mega pełną pierś wyjada. Teraz wstaje w okolicach 8 i od razu daję jej cyca. Też mi przeszło przez myśl, że może nie głodna no ale w końcu to 4 godz od ostatniego jedzenia. Dzisiaj trochę pojadła ale nie jakoś dużo.

Pogoda się u nas popsuła. Szaro, buro aż się nie che z domu wychodzić. A było takie ładne słoneczko :(

Hej Wam;)
Hania pięknie bawi się na macie a ja korzystam z chwili wolnego :D My po spacerze- dzisiaj tatuś nas załatwił, bo nie wypakował wózka z samochodu i zabrał go do pracy... no ale mała była taka marudna, ze sobie nie wyobrażałam żeby nie wyjść na dwór- na dworze chociaż ładni śpi.. więc ją ubrałam i wsadziłam w nosidełko takie przez ramię zakładane i tak z nią łaziłam ponad godzinę :O ramię to już mnie piekło z bólu- w końcu to już kloc też- ponad 7 kg- chociaż widzę, ze moja Hania wcale taka wielka nie jest;) jutro to pewnie nie ruszę rękami a plecy jeszcze trochę i mi strzelą ;)

Monia ile ja bym dała za takie ładne nocki- Moja Hania budzi się co 3 godziny i doi dwa cyce... kiedy ja się wyśpię... :)

Dzisiaj wprowadzam małej marchewkę- ciekawe czy jej podpasuje ;) Jabłuszko uwielbia- wczoraj to aż krzyczała żeby jej dawać szybciej :D Już załapała jak się je z łyżeczki i idzie jej to błyskawicznie ;) a jak jabłko dobrze wpływa na trawienie- kupy sadzi, ze aż strach- już innej konsystencji, ale może to i lepiej, bo się przynajmniej nie wylewa z pieluchy :p

reklama
Hej:)
Dawno sie nie odzywalam, czasu brak i duzo spraw na glowie:)
Nocki sie u nas poprawily. Hania spi w lozeczku:) wczoraj karmienie w nocy o 1 ,3 i 7 wiec wraca powoli do normy:)
Od dwoch dni Hania wcina marchewke, smakuje jej bardzo:) za kilka dni dostanie marchewke z ziemniakiem, pozniej brokul, dynie i jabluszko :)

Askar jakie ilosci podajesz Hani do jedzenia?
Moja dzisiaj ok 4 lyzeczek zjadla.

Dzis kupilam kaszke manna z glutenem i bede dawac 2-3g dziennie.

Do góry