reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Moja przysypiała mi całe noce bez jednej pobudki. Teraz mamy zazwyczaj dwie. Zje na śpiocha . Nie wyjmuje jej z łóżeczka jak daje butle tylko karmie w łóżeczku i głaszcze po główce. Usypia mi odrazu. Czasem jednak po drugiej pobudce wierci się , kręci i sapie to wtedy biorę ją do siebie i ze mną pospi . Ogólnie lepiej spi ze mną ale ja gorzej śpię z nią bo boję sie jej krzywdę zrobic i np uwalić się na nią przez sen. Śpię wtedy bardzo czujnie przez co się nie wysypiam. Ślini mi się gwiazda ostatnio okropnie aż skóra na brodzie jest wysuszona.

reklama
Betti tylko, ze te miejsce zasypiania dopiero teraz ma znaczenie jak dzieci bardziej kumate sie zrobily. I wlasnie nie zasypiaja same po przebudzeniu, bo nie rozumieja skad sie wziely w tym nowym miejscu i sie boja. Nie wiem ile w tym prawdy ale pasuje ;-)

Dziewczyny Zoska ma od jakiegos czasu na dloniach i paluszkach wskazujacych taka kaszke pod skora. Widac pod swiatlo. Myslicie, ze to przez to, ze ciagle trzyma te lapki w buzi?

Hej.
Nocka bez zmian, dalej spala z nami i wiekszosc czasu przy cycu. Dzisiaj nakarmie ja w jej pokoiku zobaczymy Monia moze cos pomoze. :) Juz wszystkiego probuje:)
A co myslicie o powodzie takim ze moje mleko jej juz nie wystarcza i dlatego ciagle cyca w nocy ciagnie? Moze jednak wprowadzic cos do jedzonka.

Monia kaszka od trzymania w buzi raczki, nie wydaje mi sie. Moja ma czerwona i sucha plame na kostce od kciuka od trzymania raczek w buzi.

Judy smaruj jej czesto teraz buzke, bo u nas przez slinke byly czerwone poliki i broda.

Beti gdziesz to slyszalam ze jak chce w nocy czesviej to znak zeby wprowadzic stale posilki..
A ile mala na?moja skonczyl juz 4 a juz zaczelusmy kasze i gluten.a jutto pietwsza marchewka;-)

Domka 4msc i 3tyg. Powiedzcie mi jak to jest z ta ekspozycja na gluten bo podobno teraz powinno sie wprowadzac 2-3g kaszki albo kleiku glutenowego. Najpierw to wprowadzic a pozniej warzywka?
Domka ty dawalas kaszke, kleik glutenowy?

Beti ja robie tak.
O tygodnia dawałam kleik ryzowy zaczynałam od 30ml az doszłam do 100ml.
Teraz do kleiku dodaje kaszke mleczna manne bobovity.
Leje 100ml wody do tego daje 2 miarki mm i 3 łyzeczki tej kaszy mannej(odpowiada to
2-3g glutenu) do tego daje jeszcze 2 łyzeczki glutenu zeby zagescic kasze.I tym ja karmie.

Daje to
https://www.bobovita.pl/home/produkty/kaszki/kleik-ryzowy/

https://www.bobovita.pl/home/produkty/kaszki/mleczna-kaszka-manna/

https://www.bobovita.pl/home/5-6-miesiecy/zywienie/artykuly/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka/

aha i zeby nie było to gluten daje na zalecenie lekarza,podobno najlepoiej go dac gdy jeszcze sie karmi piersia.

Witamy się już po drugiej drzemce.
Ja się wykończę. Dzisiaj Zoska wstała o 4 na jedzenie i nie chciała już spać. Próbowałam ją uśpić na wszystkie znane nam sposoby ale nic nie działało. W końcu już byłam taka zła, że zaczęłam podnosić na nią głos. Pierwszy raz mi się to zdarzyło :no: Zasnęła przed 6. Wstała o 7.30 :szok:

reklama
Domka kupilam kleik:) powiedz mi jeszcze w jakich proporcjach przygotowywalas ten kleik i czy na wodzue czy na mm? Podajesz na wieczor czy w porze obiadu?

Do góry