reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Linka rumień czy tzw uszczypniecie bociana?bo moja córka ma mały nad okiem i na karku i pod włosami!męża syn też ma ,z buzi mu zeszło ale na karku ma zwłaszcza to widać jak się zgrzeje;-)

reklama
Askar współczuję przeżyć! Ja nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Mam nadzieję, że nigdy się nie przekonam. A jak tam cycanie? U nas dzisiaj bez awantur póki co.

Nina co tydzień ważymy. Tak nam zalecili po ostatnim pobycie w szpitalu. Dla mnie te 150 g jest całkiem niezłym wynikiem, bo jakiś czas temu było tylko 80 g ! Ale to było w momencie gdy skaza dała o sobie znać i mała prawie nie chciała jeść. Jak odstawiłam nabiał to było najpierw 230 g w 2 tyg, później 200 przez tydzień, no i teraz 150.

Linka u nas te ślady w tych samych miejscach plus nad oczkiem. Na szczęście na buźce są prawie niewidoczne. Na główce dużo bardziej ale włoski przykrywają i tak bardzo nie widać.

te rumienie, naczyniaki powinny do roku zejść ale roznie to bywa moj ma naczyniaka na boku w miejscu zapinania pieluszki i jakis miesiac temu mu sie zrobiła ranka dlatego teraz musze chodzic na kontrole itp :) terz to mu tam wacki nasaczony balsamem albo linomagiem daje żeby mu sie to nie podrażniało

My na dla babc i dziadkow zamowilismy ramki z glinką zdjecie + odcisk stopy badz raczki.

Linka ja mam wrazenie ze moja po szczepieniu bardziej nerwowa.

Betti - miałam dać znać po wizycie... Niestety zapomniałam spytać o te mokre stopki lekarki bo w międzyczasie piguła złe sie wkula mojej małej i poleciało sporo krwi... I tak zaczęła płakać ze zapomniałam o jeszcze kilku innych rzeczach. Przykro mi :(

Garmelka oki nic sie nie stalo, ja tez jak ide na wizyte zapomne zapytac o wszystko co chcialam. To sie wycierpiala twoja bidulka.

Monia z cycaniem całkiem całkiem- wczoraj jadła z cyca aż 3 razy- dla mnie to dużo patrząc na to że wcześniej jadała moze raz na tydzień :) dzisiaj nad ranem też cyc, potem miałam praktykę i musiała być butla i o 16 był cyc bo miałam mega zastój.. póki co ładnie się bawi i jest zadowolona.. tylko najgorsze jest to że jak zje z cyca to później każdy jej płacz odbieram że jest głodna.. :/

dziewczyny kp- skąd wiecie, że wasze dziecko już się najadło? Moja jadła z obu cyców- w sumie jakieś 30 minut, po tych 30 minutach zaczęła puszczać cyca, spoglądać na mnie i po chwili znowu łapać, uśmiechac się, gadać do cyca jak miała sutka w buzi- to oznaka najedzenia? Może to głupie pytanie ale naprawde nie wiem- a nie chcę jej głodzić, no i przede wszystkim boję się żeby mi za mało z cyca nie ściągała i będę miała mniej mleka :)

Moja zawsze efektownie konczy ciagnie sutka do tylu i puszcza to znaczy ze koniec jedzenia. A jak jest jeszcze glodna to tak smiesznie chrumka i szuka cyca.

moj poprostu puszcz albo zasyia he czasem robi tak jak opisujesz to albo sie ni bawi albo chce zrobic kupke::-)
aaa od kilku dni czasem jeczy jak je jakby sie zloscil ale nie wiem ocb :p

Ostatnia edycja:
reklama
Moja poprostu puszcza cyca albo zasypia, albo trzyma w buzi ale nie ciągnie. Jak jej zabiorę i nie płacze to zakładam, ze najedzona.

Do góry