reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Sunovia mojej raz sie zdazylo zasmiac sie w glos. Do teg pory to guga, piszczy, kaszle i robi tak jak lew, takie laaal. Szczegolnie jak chce ja kremem posmarowac albo nos jej czyszcze, i probuje mnie wtedy ugryzc. Smiejemy sie, ze mnie starszy.
Sunovia a jak smoczkowanie u Was?

Goska ja sie ludze, ze jak zaczne wprowadzac stale pokarmy to to sie zmieni.

Domka a wieczorem jak usypiasz?

Marrika brawa dla Aurelci, mowila ze silna i zdolna pieknisia jest. Moja zaczyna z lezacej pozycji rwac sie do siedzenia. Wlasciwie jak siedzi na kolanach to niechce sie juz opierac. Tesciowa na sile kaze ja stopwac, a ja uwaza ze jak chce niech cwiczy. Przeciez ja trzymam caly czas i nie powole jej sie wymknac.

Judy a jak mata? Niezacheca do lezenia na brzuszku? Zapomnialam Ci napisac, moja lubi przed soba lusterko albo moj telefon czy tableta, tak ze moze sie widziec. Usmiecha sie nawet wtedy i jakos to ja zacheca.
a to zdjecie z dzisiaj; alez te nasze dzieci szybko sie zmieniaja. image.jpgimage.jpg

Jenny my tez mamy ksiezyc, ale nawet nie chce na niego spojrzec

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 45
  • image.jpg
    image.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 42
reklama
renisus - raczej marne szanse ze się cos zmieni, uzależnienie od usypiana na cycku się raczej pogłębi. Jak dasz rade to zacznij od spania w dzień żeby sama usypiała

Renisus wieczorem zasypia sama.Ale bardzo czesto musi byc moczek i pielucha przy buzi.Sliczna ta twoja niunia jest;-) az bym schrupała.
Moja mnie gryzie jak jej body na ramieniu zapinam;-)
A nieraz przy karuzeli w dzien sama usnie,nieraz padnie w macie tak nagle,A nieraz trzeba dac cysia zeby sie wyciszyła.Albo jak wlaczam odkurzacz to od razu spi;-)

Magda co do kupy to powiem ci tak jak mi moja koleżanka pediatra mówiła. Dzieci kp mogą te kupy robić co kilka dni ale po 1-2dniach bez kupy przeważnie robią się marudne. Ona przy swoich dzieciach robiła tak że jeden dzień bez kupy to wieczorem windi i noc spokojna. Słyszałaś o windi?

Marrika, mam windi, ale nie robi po nim kupy.Chyba ze ja nie umiem tego uzyc? Kurcze ale chyba dobrze robie- smaruje dupke linomagiem i delikatnie wsuwam, czekam chwile i wyjmuje... Czasami slychac ciuchutkie gazy.

Domka ja bym wszystkie nasze maluchy schrupala. Normalnie takie fiola mam teraz na punkcie dzieci. A jak widze zdjecia z raczkami jak spia to az sie rozplywam. Najbardziej lubie przy karmieniu piersia, jak mloda zaciska piastki i po minucie, dwoch sie rozluznia i wlasnie prostuje tak paluszki.

Goska, zaczne od poniedzialku ja uczyc. Nie wiem jak to zniose, ona jest dzieckiem bez smoczkowym.

a Wy wszystkie zaslaniacie okna na noc? A i jeszcze jedno, czy Wasze dzieci drzemia w ubrankach w ktorych sie bawia czy np w samych bodziakach. Chodzi mi tylko o dzien.

Moja w dzień śpi przy odslonietych oknach i w tym w czym jest ubrana.

Mój m U strzelił Wróbla sadysta i przyszedł mi go pokazać.fuj

renisus - właśnie córka tez była bezsmoczkowa, a teraz nie popełniła tego samego błędu ;) chyba 8 modeli smoczków mam aż w końcu załapał ten jeden jedyny...
odkryłam właśnie na z fejsie mój albumik z małym był na klucz w sęsie ze nikt go nie widział, no i już go widać później cos aktualniejszego dodam

Ostatnia edycja:
Magda no ja windi używam codziennie. Muszę mała dodatkowo odgazowywac bo przez to zwężenie w jelicie gazy nie odchodzą tak jak powinny :-( Ale nie robię tak jak jest w instrukcji bo wtedy nie ma efektu. Smaruję windi wazelina (może być linomag) i wkładam delikatnie. Trzymam tak długo aż gazy odejdą, czasem kupa też. Masuje przy tym brzuch druga ręka od klatki piersiowej w dół brzucha. Cała dłonią i mocno żeby gazy w dół przepchać. Potem wyciągam znowu brzuch masuje i znów wkładam. Nie bój się, krzywdy nie zrobisz dziecku. Dla mnie używanie windi to w sumie pestka. W porównaniu do tego że musieliśmy się nauczyć z m robić głębokie lewatywy takiemu maleńkiemu dziecku to windi na mnie wrażenia nie robi :-(

reklama
Renisus na smoczek nie jest za późno. Znajomi córkę nauczyli smoczka jak miała pół roku :-) próbuj bo wg mnie przy piersi to naprawdę warto smoka nauczyć bo wtedy masz jakiegoś dodatkowego uspokajacza. Wiem co mówię bo mam porównanie między dwiema moimi corami :-)

Do góry