reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

My tez nie poszliśmy. Mała usnęła jak suseł i nie chce jej budzić moze jeszcze wstanie ale jak sie ściemni to nigdzie nie pójdziemy.

reklama
Mój mały też jeszcze wczoraj miał zatkany nosek, cały czas kichal i miał kaszel, ale wszystko bez gorączki. Wczoraj wyszliśmy na pół godzinny spacerek a dzisiaj już prawie nic nie słychać:)

Asz, uzywasz może plastrów sutricon? Szukałam we wcześniejszych postach, ale nie mogłam znalesc

Aż sprawdziłam jak u nas z tą temp. -10, odczuwalna -15. Idziemy, śnieg sypie, więc pewnie i tak będę musiała folię założyć. A pod folią to jak w saunie.

Wróciliśmy. W ogóle nie czuć tego mrozu, było super. Uwielbiam taką zimę, to zdecydowanie moja ulubiona pora roku. Pod warunkiem, że jest śnieg oczywiście.

Załączniki

• DSC_3013.jpg
    DSC_3013.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 54
Sunovia ja tez uwielbiam taka pogode, szkoda ze w UK tak nie ma.
Mizzah zawsze mozna folie zalozyc na wozek i dziecku cieplej bedzie.
My zrezygnowalismy dzisiaj z basenu jest przymrozek caly dzien i mala cos nosek rano miala zapchany. Na spacerku bylismy z jakies 20 min, wyglada na to ze Kulka jest zimno lubna. W nocy jak ogrzewanie jest wlaczone to sie wybudza, wiec ustawiamy zegar na 1 w nocy i na 5 rano po godzince.
No i wypadl mi dzisiaj telefon na mala podczas karmienia. Biedna tak sie wystraszyla:( durna matka ze mnie, nie pomyslalam ze moze mi wypasc i uderzyc w glowke :(

Udało sie i spacer zaliczony :) 30 minut na poczatek bo jej pierwszy wypad w minusowe temperatury. Tatuś poszedł z nami i było super :) duzo dzieci na sankach.

Renisus ja Martynie przez przypadek psiklam w oko woda morską ;)

Martyna, używam. Jestem zadowolona, chociaż tak naprawdę nie mam porównania, gdybym nie używała. Ale nic się z raną nie dzieje.

Sunovia, a samopoczucie dziś dobre? Mi się marzy lampka wina.

Cyntia, spacerowałaś po plaży?

Coś młoda marudna. Oby jej nic nie wzięło z tych zarazków.

reklama
Asz mi tez sie marzy lampka wina, mysle o malutkiej rozcienczonej z woda na Sylwestra. No ale zobaczymy, musze tez jeszcze doczytac jak dlugo % sa w organizmie.
Co do karmien, to zalezy ile Ci je. Chociaz 5 karmien na dobe to chyba za malo. Moja moglaby trzymac cycka 24h. Znowu mam kryzys laktacyjny :(
No i nadal mam jakiegos dola... Na depresje porodowa to chyba za pozno? Nie wiem moze to okres swiateczno-noworoczny tak na mnie dziala.
Tatus spi z coreczka, w domu cisza wiec co mamusia zrobi? Napusci goracej wody do wanny, zrobi pianke i zamknie sie z ksiazka. Chwilo trwaj! Juz druga taka kapiel w tym tygodniu, istne szalenstwo:)

Do góry