reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Judy, gratuluję zaręczyn!

Renisus, nie wien sama co z tym smokiem. Na razie chyba spróbuję bez.

Garmelka, u nas już ok.

A ja wczoraj zabalowałam. Byli znajomi i tym razem to my dziewczyny pilysmy. We 3 wypilysmy 2,5 wina i normalnie się upilam. Jak wychodzili to jeszcze było ok, potem wykapalam Marcelę, a później... urwał mi się film! Zasnelam w salonie, bo mąż jeszcze usypial Inge i obudziłam się w środku nocy. On w tym czasie wszystko posprzatal, a ja nic nie słyszałam. Masakra :-)
Ale było super ;-)

No cos tam wczoraj pokasływała i kichała, więc juz sama nie wiem :/...

Rany chce juz byc zdrowa ; ( strasznie tęsknię za Pola. Jest w drugim pokoju z mężem :(

My tez zaraz ruszamy na spacer. Choćby 20 minut ale chce zeby mała nie przesiedziała całej zimy w domu.
Sunovia tez bym chętnie zaszalała. Pic nie lubię ale taki babski wieczór to by sie przydał ;) zazdroszczę.

Renisus wiele z nas długo się naczekalo na swoje skarby a jednak sie udało :) warto miec marzenia

Mnie też coś próbuje złapać. Noc przed Wigilią gorączka, potem było ok, a teraz gardło i ogólne osłabienie. Ale walczę i się nie daję. Wierzę, że młoda nic nie złapie -byliśmy w drugi dzień świąt u znajomych i ich dwuletnia córeczka kichnęła wprost na naszą:wściekła/y: Troszkę więcej kicha, ale ani gorączki ani kataru nie ma. I niech tak zostanie! Życzę więc jeszcze raz wszystkim nam dużo zdrowia!

Rjoanka, teraz jak blizna już mniejsza, to jeden plaster przecinam na cztery części -tnę na pół na długości i na pół na szerokości. Uwaga tylko przy zdejmowaniu -jeśli chcesz użyć ponownie, to trzeba b.delikatnie, żeby ten sylikon nie został na skórze.

Babina, super, dawaj znać, jak Ci idzie. Będziesz naszą motywacją:tak:

Judy, gratulacje:-)

Już kiedyś pytałam, ale ile Wasze dzieci jedzą na dobę? Bo obecnie mamy 6 karmień na dobę, ale młoda znów zaczęła ulewać. Ostatnim razem jak tak było i zeszliśmy z 7 na 6 karmień (jakoś naturalnie tak wyszło), to ulewanie jak ręką odjął. No i myślę, czy 5 karmień to nie za mało? Zwłaszcza przy kp? Co myślicie?

Edit: u nas też kupy po łopatki! Pielucha na pewno ok, bo dopiero niedawno zmieniliśmy na trójki. Plamy schodzą przy mydełku odplamiającym

Małż i dzieć poszli na spacer, a ja spróbuję się przespać.

Ostatnia edycja:
reklama
Jednak zostali w domu. Temperatura odczuwalna pokazuje 13 stopni na minusie. To jednak chyba troszkę za zimno.

Asz - ja w ilościach karmien kp nie pomogę niestety. Jeśli chodzi o mm tak ale tam jestem zielona

Co do kupek to ogromniaste były po bwbilonie pepti + probiotyku. W tej chwili mamy inne mleczko i przerwę w probiotyku wiec sa znacznie mniejsze. Natomiast stęka i robi sie bordowa jak robi kupke i ten języczek wystawia. Ponoc z czasem to się wyreguluje chociaz z boku wygląda to na olbrzyyyyymi wysilek.

Ostatnia edycja:
Do góry