reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Boziu jak mnie boli brzuch;-(masakra,chyba ovu bo sluzu duzo,umre....

Boziu co ja bym dała zeby młoda przespałą całą noc,puki co udało jej sie 2 razy.Wow..
Starsza udekorowała łózeczko łancuchami z papieru,no i jak mam sie tego cichaczem pozbyc?

reklama
A dlaczego chcesz się pozbywać? Dla dziecka to taka radość. Mi się bardzo podobają takie choinki, na których widać wkład również najmłodszych domowników ;-)

Miałyśmy iść na spacer a tu nie dość ze sztorm to jeszcze leje jak z cebra. Wczoraj był spacer i dzien był super.
Obawiam sie czy dzis bez spacerku tez bedzie tak super. Moze za nim mała wstanie to pogoda sie poprawi.

Cyntia tez planowałam jedno po drugim ale czuje ze jesli te oświadczyny to fakt to poczekamy na po ślubie ;)

Sama tez chętnie bym cos zrobiła z włosami ale brak mi pomysłu a nie lubię eksperymentów .

Ja swojej nie wybudzam. Dalej karmię na żądanie i jest stały fajny rytm ale czasem jak odbije jej szajba to mam ochotę uciec albo ryczeć z nią ;)

Sunovia niestety w UK zostajemy.
Cyntia ja mam duzo rodzinke;) 2 siostry i 2 braci z czego 1 mieszka w Polsce. No juz wyliczam : ja z L. (2) obie siostry z mezami (4), brat z zona (2), bratowej siostra z chlopem (2), bratowej kuzynka (1); mojego L brat z panna (2), siostry meza siostra (1) i kolega ktory od zawsze jest u nas na swieta (1). Czyli doroslych 15 plus 1 nastolatek (syn siostry) plus maluchy, a jest ich 5( przedzial wiekowy 2 miesiace do 8 lat). Szkoda tylko ze mojej mamy nie bedzie i mojego brata z rodzinka. A stoly to zawsze sa dwa :)
Jakbysmy tak mogli wszyscy w PL spotkac przy takim wigilijnym stole, jak kiedys u babci to byloby cudownie.

Babina u nas wlasnie nocna zmiana pieluchy wybudzala bardzo.

a u nas rekord rekordów spał od 20 do ... 4.44, normalnie o 3 ja się obudziłam i nie wiedziałam co tu robi. Analizuje czy cos innego wczoraj robiłam, w dzień spal 3 razy, jedyne co innego to miedzy 19 a 20 zjadł z 2 cycków
no i też nie będę wybudzać, zresztą ze 3 razy mi się udało bo sama wcześniej odpływam.

Ostatnia edycja:
Renisus -zazdraszczam licznej rodziny (i wszystkim innym, co potrafią się tak przy wigilijnym stole spotkać też), no ale z racji dziecka mogli Cię w ramach wyjątku zwolnić z tych pierogów;-)

Judy -nie znam takiej mamy, co by ze swoim niemowlakiem chociaż raz nie płakała:laugh2: Jak jakaś jest, niech się zgłosi szybko!

Cyntia -też myślimy o drugim z rzędu, co by tak na roczek się dowiedzieć o fasolce.. Dlatego też z zainteresowaniem czytam, jak sobie radzicie przy dwójce takich maluchów -bo to jednak odpowiedzialna decyzja -ale z tego co czytam mamuśkom tutaj b.dobrze:tak:

Ruda, dobrze że na czas wszystko wykryli i że już jesteś po! Kto nie był, idźcie do lekarza na cito. U mnie też jeszcze nie wszystko w normie -macica nie wróciła do swojego kształtu:no: dlatego mam kontrolę w styczniu:-( Lekarz powiedział, że jest szansa, że się samo naprawi. Wierzę, że tak będzie. Słyszała któraś o takim przypadku może?

Podziwiam, że tak szybko wracacie do pracy! Jak planujecie opiekę -żłobek /opiekunka /rodzina? Ja bym chciała wrócić do aktywności dopiero, jak do przedszkola młodzież pójdzie, no ale życie pokaże;-)

Edit: Rjoanka, ależ mi wczoraj narobiłaś ochoty na zupę dyniową! Bardzo lubię, ale już chyba nie ma dyni w sklepach? Za to dziś na rozgrzanie ugotuję gulaszową, ale to wieczorem.

Ostatnia edycja:
Tak wykrył to na usg, zresztą 6cm trudno nie zauważyć:crazy: A Położna po porodzie mówiła do lekarza że chyba łożysko nie wyszło całe a on był pewny że całe:crazy::crazy:
Najgorsze jest to że mały poczuł co to butelka i teraz cyckami się bawi, i nie wiem czy dokarmić go mm czy dać mu trochę zgłodnieć???

reklama
Moja je i z cyca i z butli i nadal woli cyca :) nawet tak za miast smoka. Czasem jak nie leci to ona i tak trzyma sutek w buzi i z nim spi a spróbuj zabrać to odrazu sie budzi i ssie.

Do góry