reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Tak jak mówiłam przeciaglam małego żeby wieczorem nie spal,jakos się udało. Zjadł o 21.30 i obudził się dopiero o 3.30 więc super. Ale potem była pobudka o 4, o 6 bo jakiś był niespokojny,prezyl się, baczki puszczał. Więc i tak pół nocki z głowy

reklama
O cholera karp:szok:zapomniałam,trzeba m wysłąc.

No moja miała wczoraj piekna noc a dzis masakra.o 21 usneął,obudziła sie o 23 i cieszyła mordke do karuzeli,gapiła sie w tv i ogólnie nie spała do 2,potem wzieło ja na marudzenie,cycki mnie bola od ciumkania.A teraz odsypia...

Moja spała 21:30 4:30 i dopiero wstała. Tak by mogło byc codzień. Sama usnęła w łóżeczku. Chwilkę postękała, pomachała rączkami i usnęła. Oczywiście noc następna juz tak piękna byc nie musi.

Jezusie Cyntia!!! Juz myślami ze nie chcesz zapeszać i zaraz przeczytam ze znowu w ciąży jestes... :) bo Ty zdaje sie chciałaś jedno po drugim ale chyba nie az tak szybko?! ;) a karpia mordujesz sama?

Dzien dobry Mamusie, kto rano wstane temu dziecko zyc daje :D

Mizzah jak mezulek zareagowal na wlosy?

Babina, malymi kroczkami i cala noc przespi:) A zmieniasz pampki w nocy? Moze to go tak wybudza?

Cyntia, nie zapeszasz ale to juz powoli ten czas:) Dzieci staja sie z noworodkow niemowlakami i zaczynaja wszystko normowac.

Garmelka ubrana choinka do konca? U nas juz od tygodnia, ja sie smieje ze w tym roku to pseudo choina bo taka malutka.

U nas noc git; wczoraj rozmawiam ze znajoma polozna i wrecz zabronila mi domarmiac mala o 23. Powiedziala ze jak ja tak naucze, to bedzie mi sie budzic pozniej. No i zasnela o 21 i jej nie dokarmilam, spala do 7 rano. Sama ja obudzilam bo moje mlekodajki zaczely tak bolec ze myslalam ze oszaleje. Oczywiscie pochwalila jej sie zaraz, ze mala przespala cala noc i ze ja sama obudzilam. I ona poradzila mi budzic ja o 6 rano, wtedy bedzie miala ladna drzemke w dzien. Hmmmm nie wiem teraz czy byc leniwcem czy budzic o tej 6?
No ale pranie juz zrobione, grzybki sie gotuja bo robie dzisiab pierogi i grzyby. W tym roku moja kolej, na wigili bedzie nas chyba z 20 osob, wiec troszke lepienia mam. Zwlaszcza ze uszkami moja rodzina objada sie co roku.
Kulka wlasnie drzemie, lece zrobic sobie kawki bo mi wystygla. Ciao

Guten morgen Mamuśki :p

Zatem fryzura podobała się mężowi o dziwo bo nie przepada za krotkimi włosami. Generalnie wyglądam na pewno młodziej...i o to mi chodziło ;) zdjecie wkleję tylko szkoda ze nie zgodzili się na ukrycie wątku :/
Pewnie namieszam co kro i kiedy więc bede ogolnie :)

Garmelka - co tam wojowniczko?? Widzę ze mlofa znacznie lepiej się sprawuje :) Pola wczoraj sie obijala do 23 :/ ale jak padla to 6:30 pobudka.. najlepsze jest to ze juz kolejny raz o tej 23 poszlam robic jej mleko. No skoro jadla o 20:30 chciałam ją nakarmić. Wracam z butla a ta śpi w najlepsze.

Katinka - jak nastroj? Trzymasz sie?

Cyntia - tez myslalam ze chcesz coś ogłosić hyhy

Renisus - super odpukac spi. Nie budz to juz nie takie maleństwa. A z tym dokarmianiem o 23 to powiem ze tez gdzies slyszalam. W koncu teraz dzueci zaczynaja uczuc sie co jak i kiedy.

Lecę po pomarańcze na choinkę :)

Ostatnia edycja:
Renisus pampka zmieniam co drugie karmienie w nocy,badz jak jest jakiś marudny to mu zmeniam. Ogolnie w nocy to mi się nie chce,bo potem się rozbudza i płacze,więc staram sie jak najmniej

Garmelka - hahahaha :D Całe szczęście wiatropylnosc mi nie grozi ;) Oj, chciałam dwójkę, ale zobaczyłam, że to nie jest tak łatwo opiekować się maluszkiem. Boję się, że drugie też będzie taką przyssawką. Zobaczymy jak ułoży się moja relacja z mężem. A tak to bym chciała m/w latem zaciążyć, choć stracha mam.

Judy - jeny, super noc!

Renisus - 20 osób? Super! To duży stół musicie mieć w rodzinie! A z ciekawości - kto będzie, że aż tyle się uzbiera?

Mizzah - tego ukryć się nie da, ale przeniesiemy się niebawem na ukryty. Czekaj za cynkiem :p

Nie wstałam tak jak planowałam i dobrze, bo teściu kupił nam karpia. 6 tusz! Masakra. Będzie nas 6 (z Adikiem 7 :p ). Ciekawe jak my to zjemy. A będzie jeszcze pstrąg w galarecie, morszczuk w occie i ryba po grecku (od męża cioci, więc pewno już zrobiła i przyniesie nam taką szczypiącą w język :p ).

My ryby mamy od kolegi z jego stawu.

Ja nie wybudzam jak już zasnie na noc. Ale ostatnio budzi mi się koło 5, potem o 6:30 i wtedy dostaje butlę i zwykle śpi jeszcze 2h.

Mąż ze starszą na basenie, ja sie zbieram i zaraz jadę do fryzjera.

reklama
Do góry