reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Hej...
A my byliśmy wczoraj na kontroli u urologa i na szczęście z nerkami i moczowodem wszystko git. Jakby samo ustąpiło.. Ale jeszcze jedna kontrola w lutym. Pochwalilam ją doktorowi ze odkąd bierze syrop zupełnie inne dziecko, ze jestemy najlepszymi psiapsiółkami itd... No i kuzwa wracamy do domu, szybko kapiel bo było juz koło 20 i sie zaczęło... :( chyba za łapczywie zjadła mleczko bo zaczęła sie prężyć, mocno ulewac, no i przede wszystkim mega krzyczeć... I pochwal tu dziecko... Wiec do 23 noszenie, tulenie akcja windi i sto tysięcy innych rzeczy. A te z Was których dzieci lubią sobie pokrzyczeć to wiedza jak masakrycznie meczy noszenie takiego wrzeszczącego i prężącego sie malucha... Na szczęści jeszcze spi. Spała 23-6 szok!!!!
Babina - tak jak pisze Sunovia karm w dzien co 3h, zobaczysz wyreguluje sie:)
Judy- poza spacerami moze nie dawaj jej tyle spac przed południem? Ja nie byłam zwolenniczka wybudzania dzieci ale czasami trzeba. Moze ona za długo ciągiem spi?? Moja w ciagu dnia niestety nie ma zadnych koktetnych drzemek- tez stosuje ta metodę jedzenie-zabawa- drzemka (z tym Że u mnie drzemka zamienia sie na odpoczynek:) bo ona wtedy sama sobie lezy, cos tam pogada, przymknie oko max na kwadrans ...

A teraz hicior, posłuchajcie jak mnie dzis pięknie mąż obudził...

W skrócie; karmiłam o 6, położyłam mała dalej spac i poszłam do kuchni zrobić śniadanie (mężowi do pracy i dla nas- kanapki przykrywam folia i herbatka z cytrynka i sokiem z róży do termosu, żeby mój ukochany miał gorąca jak wstanie o 7:30)
Jest godzina 8:40- maz wchodzi do sypialni powiedziec ze idzie do pracy i dać mi buziaka na cały dzien jak zwykle... I wali do mnie z czułym tekstem; "ale ty jestes bałaganiara, wszędzie syf jest...."
Czaicie to??? Nosz kur... Czy jestem bałaganiara to nie wiem, ale głupia na pewno ze codziennie tak wstaje i mu dogadzam! :(

reklama
Marika Aga czyta najlepiej w klasie,płynnie i ze zrozuminiem.
Pisanie gorzej bo umie pisac ale robi to krzywo.
Ale spr idealne,angilski super.
Ze wszystkich przedmiotów ma 5 a zachowanie zorowe;-)

Oooo posya bomba w pampka.

A moja dzis pieknie spała,z 1 karminiem.

Mizach my tak autem jezdzilismy jak starsza miała 7ms,masakra.Karolina to aniołek w porownaniu
ze starsza.

Garmelka przede wszystkim głośno nie chwalimy!! Bo potem dym murowany! ;-)
Ale ci mąż pojechał. Wow! Te chłopy jednak to dziwni są na maxa! Dlatego ja mu kanapek nie robię :-D sam zrobi to zje jak nie zrobi to głodny będzie :-D

My już mamy choinkę od pon ubrana :-)

garmelka, widać za dobra jesteś ;-)

Śniadań nigdy nie robiłam i nie zamierzam, jestem mega spiochem, więc wykorzystuje każdą minutę na sen - rano, bo w nocy mogę siedZieć i siedZieć. Także jak malż w domu, to ja dostaję śniadanie do łóżka. A jak idzie do pracy, to mam go z głowy, bo tam ma wyżywienie całodzienne.

U nas jest sen - aktywność - karmienie - sen itd. Ale problem polega na tym, że ja karmię co 3 godz, karmienie trwa chwilkę, spi w dzień max godzinę, czyli zostaje prawie dwie na aktywność. A ona nie potrafi tyle wytrzymać. Godzina i zaczyna się stekanie.

Garmelka ja za nic bym mojemu sniadania nie zrobila. Im bardziej dogadzasz tym bardziej wymagaja. Podzieniam ze Ci sie chcialo, ja to za leniwa jestem. Zreszta moj zaczyna dzien od ciasteczka i kawki.

Mi juz prawie udalo sie przesrawic mala na jedzenie co 3 godziny, chociaz zasypianie w dzien bez cyca jest dla niej wielkim wyzwaniem i sie awanturuje.

Babina, jeszcze chwilka i u Ciebie noce beda dluzsze:)

Jeny muszę jakąś kłódkę na lodówkę zamontować! Ciągle mnie ssie z głodu :-/ a w nocy zjadłam 7daysa!! :-o masakra! Moje postanowienie noworoczne to koniec ze słodyczami, ćwiczenia i odchudzanie. Czas najwyższy

Garmelka moj śniadania i kolacje robi sobie sam. Z resztą zaczynał prace o 4 musiało by mi paść na głowę zeby do niego wstała. Kolacje zrobię od wielkiego dzwona. Obiad ma codziennie niech sie cieszy :) ja nie cierpię gotować. Dzis tez mi powiedział żebym ogarnęła kuchnie a syf był po jego kolacji i śniadaniu. No cóż obecnie pracuje po 60-70 h w tygodniu wiec wiecej mu wybaczam ale liczę ze w końcu go to zmęczy i choć trochę mniej bedzie pracował. Jak jest w domu i tyle nie pracuje to pomaga.
Moja księżniczka wstaje i zaraz jedzenie , pamp , zabawa i spacer zeby mi trochę pospala w wózku.

Już wam wszystko opisuje...
Do końca życia będę dziękować mężowi że dbał o to i sam mnie zapisał do gina po 6 tygodniach, ja to pewnie poszłabym po nowym roku albo jeszcze później i skończyło by się wycieńciem macicy:crazy: Na kontroli okazało się ze zostawili mi 6 cm łożyska i odrazu skierowanie na łyżeczkowanie.... Ile ja się naryczałam.... wczoraj rano na oddział, głupi jaś, znieczulenie ogólne i po strachu... dzisiaj lekko boli mnie brzuch ale jest dobrze.. Po znieczuleniu mały musiał być na mm i znów był płacz że nie jestem mu potrzebna:wściekła/y:
Te które jeszcze nie były na kontroli, proszę was umówcie się, mnie nie bolało nic, nic nie śmierdziało, krwawiłam normalnie...
Już wszystko ok ale ile się naryczałam to moje

reklama
Ruda dobrze ze wszystko ok juz.
Ja juz byłam,pod koniec stycznia kolejna kontrola

Karolinie znowu wraca katar,w nosku gra oczy załzawione;-/ ehh dzis znowu odpale nebulizator..

Do góry