reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Babina, jak liczyłam tydzień, dwa temu to moja nie śpi ogólnie 8-10h na dobę. Tyle że ma drzemkę po każdym karmieniu, czasem godzinę, czasem kwadrans -wolałabym żeby to było w jakieś dłuższe okresy zbite, a rzadziej, no ale nie wychodzi narazie. Więc przyjmuję co jest.

Katinka, czytałam gdzieś że na pewnym etapie dziecko może rozpraszać się podczas ssania, bo zaczyna go wszystko dookoła interesować. Dlatego ważne, żeby podczas karmienia ograniczać niepotrzebne bodźce. Jak przybiera, to też bym nie dokarmiała.

Rjoanka, to rzeczywiście niefajnie. Wiem, że to przewrotnie brzmi, ale możesz spróbować (np. przez okres świąt:laugh2:) zwiększyć ilość przyjmowanych kalorii o jakieś 200 i zobaczyć, co się będzie działo -może organizm dostał sygnał, że ma teraz mało i musi oszczędzać? Wtedy metabolizm zwalnia. Ale wytrwała jesteś. A z tarczycą ok? U mnie to problem wilczego apetytu:sorry: ..i słodyczy. Eh, też muszę coś z tym zrobić. I już zaczynam obawiać się momentu zaprzestrzania laktacji -no bo to mleko się chyba jednak znikąd nie bierze? A co do ćwiczeń, to właśnie mam obawy co do brzucha -jakąś blokadę psychiczną, że coś tam w środku mogłoby mi się naderwać czy coś. Będę w styczniu u gina, to dopytam szczegółowo. Ale byłam ostatnio na łyżwach i jest ok, z laktacją też -a zawsze to jednak ruch bardziej intensywny niż spacery.

To jak z tym okulistą -tylko ja mam skierowanie na badanie profilaktycznie w trzecim miesiącu życia?

A tak się dziś zastanawiałam, po jakim czasie wymierają takie fora? Bo już tyle miesięcy Was czytam, a ostatnio nawet zaczęłam się udzielać, że mi w nawyk weszło:-)

Rjoanka, czyli Twoja Mała dla odmiany polubiła spanie na spacerze?;-)

reklama
Sunovia znam to uczucie, ja nie bylam gotowa aby mala wyemigrowac do jej pokoju. Zreszta pisalam o tym:) Tak sobie pomyslalam, jak dasz Marcele do doroslego lozeczka to bedziesz miec jej nocne i poranne pielgrzymki do Waszego lozka:)

Pscolka dobrze ze napisalas o tych roletach, Kulka tez ma
pokoj od wschodu. Ma biala i fieraneczke, bede musiala zmienic na niebieska albo cos w ten desen.

Katinka przypomnialo mi sie, moje jeszcze sie zlosci jak nie moze sie wyciszyc, jest bardzo zmeczona, ja z kims gadam albo pisze na telefonie. Jej karmienia to jej czas i musze trzyma za raczke.

Marrika ja pewnie też bym robiła wszystko co tylko bym mogła aby pomóc dziecku, jak byłoby trzeba to nawet serce bym oddała.

Rjoanka no właśnie z przybieraniem był problem, ale jak zaczęłam dokarmiać po 30ml to w tydzień 900g przybył i to jest za dużo jak na tydzień i zgłupiałam :what:
Co do ćwiczeń to zamierzam od stycznia zacząć. Mam podest do gimnastyki i matę do tańczenia do konsoli Wii.

Renisus dokarmiać pediatra kazała bo nie przybierał, karmie go +/- 10min prawą i +/- 10min lewą i odbijam go, jak ma mało to daje 30ml albo 60ml i znowu odbijamy. Gorąco też nie bo mamy 19-20°C a mały ubrany w body na długi rękaw i połspiochy albo body na krótki rękaw i pajaca bawełnianego.

Domka postaram się odstawić mm, jutro pójdę go zważyć i zobaczymy jak jest z mm i jak będzie bez!!!

Judy ja też postaram sie to naprawić i ograniczyć mm albo odstawić całkiem. Jak już u Domki pisałam zobaczę jaka będzie jutro waga i za tydzień powtórzę. Walczymy, trzymaj kciuki

Cyntia lepiej coś sobie skasowć niż zalać wszystko jak ja wodą :p

Madzia może przyjadę z małym po nowym roku? Fajnie byloby cie znowu widzieć.

Ostatnia edycja:
My mamy ciemne wertikale i w pokoju jest półmrok. Z resztą ona wstaje 8-9 cyc i drzemka tak do 11-12. Więc to raczej nie kwestia światła. Dopiero po tej drzemce zaczyna sie cyrk. Cyc, zabawa i próba usypiania do późnego popołudnia a nawet wieczora. Zasnęła mi ładnie miedzy 17 a 18 pospala prawie do 20. Później kąpiel, cyc i ładnie usnęła pospała z 30 minut i od tamtej pory znowu cyrk. Spi teraz przy cycu ale go nie ssie jedynie jak chce go zabrać to nagle zaczyna. Dobre chociaż to ze nie płacze a jedynie stęka , wierci sie i pręży . Płacz w ostateczności. Zeby był spokoj to albo cyc (nawet bez ssania) albo noszenie po mieszkaniu i bujanie ( na siedząco odpada). Cóż trzeba to jakoś przetrwać

Domka ja też byłam dzisiaj na zebraniu. Pani bardzo chwaliła młoda. Bez problemu poszły jej sprawdziany po zakończeniu części elementarza i mam nadzieję że zawsze będę taka dumna wracała z wywiadówki ;-) jak tam wogole mała w szkole? Moja tak się rozwinęła że w szoku jestem. Czyta, pisze :-)
Moja też się tak wyżywa na cycusiu ;-) albo klepie mnie w cyca albo głaska się po głowie albo za ucho się ciągnie ;-) takie to śmieszne :-D

Czy jak dzisiaj o 16 zjadłam pizze i popiłam pepsi to jutro rano mogę już karmić cyckiem??? oczywiście odciągam i wylewam, niestety dzisiaj musiałam karmic mm więc zjadłam to czego nie wolno przy karmieniu... ach jutro jak się będę lepiej czuła to opisze wam wszystko, dzisiaj padam Dobranoc...

Rjoanka - miałam pisać to co asz, ja ostatnio więcej jem i waga się ruszyła w dół, co prawda jak u p&s ale gram do grama i zbierze sie... ;-) no i budzę się głodna i w ogóle częściej głód odczuwam

reklama
Katinka chodzilo mi zeby mm nie dokarmiac tylko kp;) ale jak piszesz ze Krystianek slabo przybieral to moze i lepiej zostac przy tym mm.

Ruda ja po pizzy karmilam i bylo ok. Co do czasu, teoretycznie jak wprowadza sie nowy produkt to zaleca sie rano aby oszczedzic bolow brzuszka w nocy, jednak reakcja alerginczna moze sie pojawic do kilku dni. Czyli powiedzialabym 24h

Ja wlasnie zmienilam pieluche malej i przystawilam ja do piersi na spiocha. Zasnela przed 21 dzisiaj, nie moge sie przyzwyczaic ze tak ladnie spi.

Do góry