reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Asienka a to nie jest uczulenie na pampersy albo chusteczki? Moja miala takie przy tanszej wersji pampersa i teraz ostatnio jak na wyjezdzie uzylismy kilka razy chusteczek wilgotnych.

Cyntia ostatnio zastanwialam sie gdzie wybylas:) ja przestalam uzywac aplikacji bo mnie wkurzalo ze posty ucina, teraz normalnie przez przegladarke wchodze.

Judy u nas sa drzemki 10-15 min, chyba ze na mnie to dluzej pospi. No albo jak tatus ulula to pospi troszke.

reklama
Juz drugi raz zamiast tutaj to dodalam do bloga grrrr.

Judy moja jak miala 5 tygodni to ladnie spala, zaczelo sie ok 7 tygodnia jak przenioslam ja do jej pokoju.

Sunovia a Twoja nadal spi w koszu?

Tak, śpi, ale właśnie mam problem, bo zaczyna jej się robić ciasno. Do sypialni łóżeczko się nie zmieści, a na przeniesienie do pokoju starszej jeszcze za wcześnie. I nie wiem co z tym fantem zrobić.

Właśnie wybylam na zakupy świąteczne. Mam dwie reklamowy bombek, upatrzylam też choinkę, Ale za ciężka jest, muszę mojego wysłać. Może wreszcie wczuje się w klimat.

Moje dziecie śpi przez większość dnia...ciekawe jak teraz usnie:/ No ale za wiele zrobić nie mogłam próbowałam ja wybudzac to marudzila i płakała...dałam smoka 30 sekund i spała.

Ostatnia edycja:
Sunovia to i tak dlugo, moja to tak sie rozklada ze w lozeczku juz nawet w zabawki jej przeszkadzaja.
moze lozeczko turystczne Ci sie zmiesci? Na dzien mozna skladac.

Łóżeczko turystyczne mam chyba tych samych rozmiarów co zwykle, drewniane. A składanie to nie taka prosta sprawa, więc nie chciałoby mi się tego codziennie robić.
zwykłe łóżeczko na upartego się zmieści, ale musiałabym wywalić komode, a wolałabym tego nie robić. No ale jak nie będzie innego wyjscia to trudno. No i Marcelę musiałabym wtedy przenieść do "dorosłego" łóżka. Co prawda już na nią czeka rozłożone, ale ja jeszcze do tego nie doroslam, nie wiem jak ona ;-)

No wkoncu mam chwile zeby usiąś.
Byłam dzis u starszej na jasełkach i wywiadówce,
dostałam wykaz ocen semestralnych.

Sunovia,Marikka słodziki;-)

U nas tez działą system karmienie aktywnosc karmienie spanie.Spi gdzie sie da;-)
łózeczku na łózku,na podłodze;-)odmieniło sie i nie chce spac na brzuchu,piszczy az jak ja tak kłade.

Ja zeby zabawic mała pokazuje ksiazeczki,zostawiam ja sama sobie,wtedy ona sama sie zabawia,
robie głupie miny,przedrzezniam,pokazuje ja w l;usterku co uwielbia,a
nieraz pokazuje tv zeby głowe odwracała w druga strone

Katinka tez tak miałąm,ze myslałam ze juz mleka nie mam,i doszłam ze mała
nie jest głodna tylko w jakims stopniu sie wyzywa na tym cycku zeby sie uspokoic,jest zmeczona albo chce
beknąc a nieraz za wolno leci i sie złosci,jak sie tak rzuca to zmieniam co chwila piers.
I nieraz tez podałam butle.Nie dokarmiaj jak chcesz kp,ja juz prawie nie daje mm,tylko jak mała
z kims zostawiam.

U nas rano schemat jedzenie, zabawa, sen działa tylko rano lub późno wieczorem. Tak miedzy 11 a 16 nic nie działa. Mała sie wybudza jak tylko ją odłożę. Noszę ją cały czas bo inaczej płacze. Wieczorem i w nocy zasypia sama. Miała tylko pare gorszych nocy a tak jest ok. Dni to jednak koszmar. Cały czas szukam co robię nie tak i nie wiem. Bede dalej próbować .

Katinka- tobie mm kazał dokarmiać lekarz bo mały słabo przybierał na wadze?? Dobrze pamietam? Jesli chcesz to odstaw mm ale kontroluj jego wagę i jesli nadal bedzie dobrze przybierał to odstaw mm jesli jednak zacznie słabiej przybierać to wtedy kontynulowala bym mm i kp. Ja karmie mieszanie bo miałam problemy z laktacją . Czasem mam tyle mleka ze mała nie przeje tego a za moment pusto w cyckach i mała ssie tylko zeby mi pobudzić laktację a za chwile i tak musze dac mm. W sumie duzo tego nie jadła ale przyznam szczerze ze ostatnio zdarzało sie ze dawałam jej mm bo tak łatwiej np jak są goście albo ja sie gdzieś spieszę itp a ostatnio np bo mi sutki poraniła i bolało... Oj to właśnie moja pułapka mm. Czasem łapie sie ze idę na łatwiznę a to tylko szkodzi laktacji. Trzymam kciuki zeby sam cyc wystarczał bo sama bym chciała tylko tak karmić a u mnie to nie mozliwe a przez moje wygodnictwo sama sobie w tym temacie szkodzę . Postaram sie to naprawić i ograniczyć mm do minimum.

Ostatnia edycja:
reklama
wawka - o tak potwierdzam ten lek, co Twoja córcia miała, to działa tak, że moja czteroletnia siostrzenica (która wstrzymywała robienie kupy, po odparzeniu po antybiotyku) robiła kupy nawet przez sen:-D. Siostra trochę psioczyła, bo miała co sprzątać, ale ostatecznie ważne, że pomógł.

renisus - aaa, pewnie to ja źle zrozumiałam, bo ostatnio nie dosypiam i deczko skołowana jestem:-D. Mati nie dość że budzi się co 10-15 minut bo chory, to jeszcze dzisiaj pewnie zjadłam coś, co mu nie podeszło. Bidulek:-( od 18 tej nie może zasnąć:-(. Mój więcej ciumka lewą rękę, jakieś 90%.

judy - Matiemu też łatwiej zasnąć samemu nocą. Pewnie niedługo będziemy musieli kupić rolety zaciemniające, tak jak starszakowi, bo latem to była masakra, wstawał razem ze słońcem (sypialnie mamy od wschodu):cool:

Do góry