reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Katinka, jak moja tak wariuje przy cycu, to czasem oznacza ze nie może jeść bo nalykala sie powietrza. Odbicie pomaga i potem jest ok. A czasem sie wscieka bo tak. Nie zauważyłam związku z tym czy pierś jest pełną czy pusta, potrafi sie wyginac i szarpać i na początku, kiedy czuje ze są pełne.
Ja bym nie dokarmiala jeśli ci przybiera ładnie.

Asz, pytałam gina o fitness, nie zaznaczył zeby brzucha nie. Podczas badania poprosiłam zeby sprawdził mięśnie brzucha czy przypadkiem sie nie rozeszły i powiedział ze jest ok.

Ale na razie boję sie, ze nawet na jakiś podstawowy fitness sie nie nadaje. Miiesnie nie używane od roku nie działają, nie daje rady nawet kilku brzuszkow zrobić. Masakra. Chwilowo stawiam na codzienne spacery w nadziei na podniesienie ogólnej sprawności.

Ni i dziś czwartek, dzień wagi. Od 4 tygodni jem około 1800 kcal i nic w dol. Codzienne spacery i produkcja litra mleka nie robią na bilansie energetycznym wrażenia. Boję sie jeść mniej zeby nie stracić pokarmu. To by było na tyle z plotka ze dziecko wysysa po ciąży. Ile zeszło w szpitalu tyle zeszło i nic więcej. Ehhh sflustrowana jestem na maxa.

reklama
Dziewczyny, macie jednak przerabane z tymi szczepieniami.
Jak to mozliwe ze w PL jeszcze sie za nie placi? W UK nie dosc ze mama ma przez ciaze i rok po prodzie darmowe leki i dentyste, dziecie do 16 roku zycia maja darmowe leki no i szczepienia sa za darmow razem z rota i pneumo. Szczerze to chyba nigdy by mnie nie byloby stac na dziecko w Polsce. Jeszcze jak zobaczylam ceny pampersow czy mleka i przeliczylam to na zarobki polskie to zlapalam sie za glowe.

Katinka a nie jest mu za goraco? Moja tak szaleje z trzech powodow - goraco, kupa albo wlasnie jak rjoanka napisala powietrze. Nie dokarmiaj mm jak nie musisz.

Rjoanka chcesz to podesle Ci moja Julke-Kulke ona wszystko ze mnie wyciaga :) A tak na powaznie, mi bardzo szybko spadla waga ale w moim przypadku niechcialo mi sie jesc a potem jak jadlam to bolaly mnie kiszki i zaladek. A jak juz moge jest to zawsze w tym samym czasie moja chce cycka. Wiec jakby nie bylo, jem mniej....hmmm nadrabiam slodyczami. Wlasciwie kazalam juz nie kupowac mojemy zadnych slodkosci albo tylko takie co ja nie lubie.

U nas nocka 23-8:30; sama ja juz wybudzilam bo jednak za dlugo. Zjadla, pobawila sie i cos ciepla mi sie wydala. Gdzie najlepiej mierzyc temperature? Bo mi roznie wychodzi i nie wiem. Dalam jej cycka bo mi juz pekal, zjadla troszke i zasnela. Mam nadzieje ze nie jest chora tylko ciepla byla z zabawy.

Mizzah my mamy wszystkie szczepienia na raz. Dwa sa wklucia i jeden do picia. Za kazdym razem podaja na raz. A i tu sa wszystkie obowiazkowe.

w temacie smoczków to moja Nuka nie zaakceptowała natomiast akceptuje, czasem z oporami, Aventa takiego, który był w tej paczce ze szpitala, dwa jeszcze dokupiłam to może jej wymienię, bo te w końcu są tylko do 6msc.

A propos szczepień mi wczoraj mówili, że można przejść z bezpłatnych na te 5w1 lub 6w1, ale w odwrotną stronę już nie; narazie mała OK po szczepieniach, ale trochę się naczytałam i nie wiem czy kolejnego nie podam 5w1, mam jeszcze trochę czasu to pomyślę

Renisus - no u nas za wszystko płaci się :/ później się dziwią, że co raz mniej par decyduję się na dziecko. Ale czemu się dziwić jak w obecnych czasach dziecko to luksus

A co do smoczków to za bardzo wypowiadać się nie mogę. Ekspertem nie jestem bo mała raz miała browna i tylko nuka. Nie wiem jakie są inne, bardzo ciężko mi to ocenić.

Ostatnia edycja:
Aaaa, jestem.
Grzebalam w telefonie, bo chcialam usunac z zbedne rzeczy z pamieci, no i cos przekombinowalam i mi czesc aplikacji nie dziala, w tym BB. Ale nudy sa bez Was!
Kurczaki, nosz, nie wiem kiedy Was nadrobic. Dzis ide na kolacje wigilijna do pracy. Wiec skoro juz wychodze z buszu do ludzi, to musze troszke sie dopracowac, co by jak yeti nie wygladac. Postaram sie dzis wieczorem nadrobic posty, by wiedziec co u Was. Buziaki!

Renisus - faktycznie tu duzym plusem sa darmowe szczepienia, a i antukoncepcja tez i to nie tylko tabletki a wszytskie jej rodzaje, co sie wybierze

Przy staszaku wyprobowalam chyba z 5 roznych smokow. Njapier mielismy nuka lateksowego z Polski, ale trzeba bylo wymienic i jedyne jakie chwycil to MAM wiec te moge polecic.

reklama
Do góry