Mizah/ ja w sumie jestem zadowolona , moja patrzy na te lampki i cos tam gada, a buja sie sama od machania nóg (no ale wiadomo ze to nie zawsze). Tylko przeraża mnie to ze jest taki krotki... Moze jeszcze z miesiac sie zmieści, zobaczymy. A kiedy dziecko zaczyna siadać?
reklama
garmelka - siadac zaczyna tak samo ok 7 m-ca tzn. tak bylo o u nas ;-), posadzone siedz o tak powinnam napisac
Mizaah - prezy sie , robi sie czerwoniutka i kupki sa strzelajace, aj myslke, ze tam pelny pampers bo tak sadzi a tak odrobinka doslownie ... dzis na dodoatek zieolnkawa
Mizaah - prezy sie , robi sie czerwoniutka i kupki sa strzelajace, aj myslke, ze tam pelny pampers bo tak sadzi a tak odrobinka doslownie ... dzis na dodoatek zieolnkawa
Ostatnia edycja:
Mizzah
Fanka BB :)
Gosiak - oczywiście nie twierdzę ze nie masz sie co martwic. Ale Pola też robi się cala czerwona jak robi kupkę, napina się i język wystawia. Wiem, ze u innych dziewczyn podobnie aczkolwiek nie mówię ze to co i Ciebie jest ok. Pola po takim stekaniu ma zazwyczaj pelna pieluche. Pisalas że zmienilas mleko..pamietaj ze brzuszek itp musi się przyzwyczaić wiec inny kolor kupki to w sumie norma. Moze twoje mleko ma więcej żelaza? Jesli tak to zaparcia i zielonkawe kupki sa na porzadku dziennym.
sunovia
Ja teraz Indze podaję żelazo i spodziewałam się, ze kupki zmienią kolor. Tak się nie stało, są za to strasznie śmierdzące.
Marcela zaczęła siadać dopiero w 10 miesiącu. Nie sadzalam jej, dopóki sama nie usiadła.
Obie śpią. Chwilo trwaj.
Marcela zaczęła siadać dopiero w 10 miesiącu. Nie sadzalam jej, dopóki sama nie usiadła.
Obie śpią. Chwilo trwaj.
renisus
Gosiak a ktore mleko uzywasz? Pamietam ze moja siostra mowila ze jej na mm miala zielone kupki. Trzymamy kciuki aby to nie okazalo sie nietolerancja. A jak cos to pros o recepte, nie bedziesz musiala za mleko placic.
Garmelka a mialam pytac, mala nadal ma tak czarne wlosy? Bo ciezko okresilic ze zdjecia.
Cyntia, ja ostatnio zjadlam troszke frytek i nic malej nie bylo Co do spania, juz najwyzszy czas aby nasze dzieciaczki dluzej spaly. A jak Ci teraz zasypia?
Garmelka a mialam pytac, mala nadal ma tak czarne wlosy? Bo ciezko okresilic ze zdjecia.
Cyntia, ja ostatnio zjadlam troszke frytek i nic malej nie bylo Co do spania, juz najwyzszy czas aby nasze dzieciaczki dluzej spaly. A jak Ci teraz zasypia?
sunovia
Mojej od wczoraj zdarzyło się dwa razy zasnąć samodzielnie. Mówię o drzemkach dziennych. Myślę, że smoczek bardzo ulatwil by i mnie i jej życie, ale ciągle opieram się przed podaniem. Nie wiem skąd ta moja smoczkowa awersja, chyba głupio robię.
Renisus- troszkę jej zajaśniały no i powycieraly, ale i tak ma ich sporo... M.in na łydkach, na palcach u rąk (jak faceci) , uszach, miedzy pośladkami...
Gosiak _ moja wali zielone kupy- sraczki, ale tez sie bardzo wysila, czerwona na buźce i stęka.
Sunovia -mnie tez namówiłas i rozlozylam matę - narazie zawiesiłam jej jedna zabawkę ale ma zajawkę
Gosiak _ moja wali zielone kupy- sraczki, ale tez sie bardzo wysila, czerwona na buźce i stęka.
Sunovia -mnie tez namówiłas i rozlozylam matę - narazie zawiesiłam jej jedna zabawkę ale ma zajawkę
reklama
Tyle nowych postów, że jedno karmienie nie wystarcza na przeczytanie i odpisanie!
Gosiak -nasza też się jeszcze pręży i męczy z kupką, i czerwona się robi, język wystawia. Jak robi po karmieniu, to aż z tego wysiłku czasem uleje, ale kolor musztardowy. No i coraz lepiej jej ta kupa idzie. Może to przejściowe tylko u Ciebie?
Katinka -my przebieramy zawsze przed jedzeniem i przed drzemkami, które zazwyczaj są tak z godzinę po jedzeniu. Ogólnie schodzi 10-15 pampersów dziennie Już nawet nie liczę.
Cyntia -mnie też czasem brzuch pobolewa jak na okres i wczoraj byłam zła i głodna -no zupełnie jakbym okres miała dostać. Oby jeszcze nie.
U nas mata też się sprawdza, bo łóżeczko uczymy, że służy wyłącznie do spania. Żadnego zabawiania w nim. Jak jest najedzona, ma sucho i nic nie boli, to pół godzinki spokojnie poleży i pogada do małpki
Coś to wybudzanie około 23 na karmienie się nie sprawdza -młoda jest na tyle zakimana, że poje max. 5-6min. i zasypia. A musi jeść 15min., żeby jej starczyło do rana. No więc zawsze mam dylemat, czy wybudzać -no bo tak to karmienie o 2-3 w nocy.
Gosiak -nasza też się jeszcze pręży i męczy z kupką, i czerwona się robi, język wystawia. Jak robi po karmieniu, to aż z tego wysiłku czasem uleje, ale kolor musztardowy. No i coraz lepiej jej ta kupa idzie. Może to przejściowe tylko u Ciebie?
Katinka -my przebieramy zawsze przed jedzeniem i przed drzemkami, które zazwyczaj są tak z godzinę po jedzeniu. Ogólnie schodzi 10-15 pampersów dziennie Już nawet nie liczę.
Cyntia -mnie też czasem brzuch pobolewa jak na okres i wczoraj byłam zła i głodna -no zupełnie jakbym okres miała dostać. Oby jeszcze nie.
U nas mata też się sprawdza, bo łóżeczko uczymy, że służy wyłącznie do spania. Żadnego zabawiania w nim. Jak jest najedzona, ma sucho i nic nie boli, to pół godzinki spokojnie poleży i pogada do małpki
Coś to wybudzanie około 23 na karmienie się nie sprawdza -młoda jest na tyle zakimana, że poje max. 5-6min. i zasypia. A musi jeść 15min., żeby jej starczyło do rana. No więc zawsze mam dylemat, czy wybudzać -no bo tak to karmienie o 2-3 w nocy.
Podziel się: