reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

No dzis ma już 2,5 mc :) to nie będę wybudzac. Chyba zasugerowałam się pytaniem tej alergolog, że dziecko powinno przynajmniej raz w nocy byc karmione.

Mroczko - Pola miłośnik mleka ciągnie już 150 ml. Najczęściej wypija ze smakiem. I dobrze bo dopiero fałdek nabiera tak to nogi i ręce patyczaki i mały pękaty brzusio ;) Teraz zostawiła 60 ml i odleciała znosząc się przy tym śmiechem :) Śmieszna jest...

Wczoraj Pola wprawila mnie w osłupienie po raz pierwszy roześmiała się na glos. Do tej pody mialysmy bezzebne usmiechy i galuzenie czasem piski. A wczoraj śmiech może przypadek ale zamurowało mnie :)

Sunovia - a moze rośnie ci mały meteopata. Nie wiem jak dzieci ale niektórzy dorośli ciężko znoszą taką wietrzna pogodę.

reklama
Domka, bardzo ładny! A czym przekladasz? Bita śmietana?

I u nas noc gorsza. Nie śpię od 4.50. Obudziła sie, nie była glodna mimo 6 godzin przerwy, leżała w lozeczku i wyddawala odgłosy. Dopiero o 7 sie okazlo, ze to chyba chodziło o kupę. Tak jak pisalyscie wczoraj, cały dzień i większość nocy nie robiła i potem sie męczyła, ale to nie było zatwardzenie. Coś nam dzieciaczki zbiorowo wpadły na ten sam świetny pomysl. Oczywiscie o tej 7 po przewinięciu nie poszła spać tylko ogłosiła dzień.

Maniam mniam to mówisz ze gdzie mieszkasz ;)?

Rjoanka - ta moja tez te swoje dźwięki wydaje. Myślałam ze usnie ale najwidoczniej ona ma inny plan. Czy mi się coś pokickało czy ty z Warszawy jesteś?

Do Lublina daleko nie mam :)

Noooo czas leci oby do Świąt a oo Świętach Pola skończy 3 miesiące i będzie z górki :) Mam nadzieję; )

Garmelka, na ciemieniuchę stosujemy oliwkę dwie godziny przed kąpielą, potem wyczesać dobrze i wymyć. Jeszcze wraca, bo ciężko wyczesać dokładnie -młoda ma długie włoski. Może spróbuję z parafiną, jak poleca Babina.

Rjoanka, cepan nie pachnie zbyt przyjemnie. Są inne maści o podobnym działaniu, poszukaj. A osobiście polecam plastry sutricon -cena nie jest najniższa, ale wygodne, rana ładnie się goi i nic nie swędzi. Jeden plaster przecinam na cztery części, więc na dłużej starcza. A i jeden plaster noszę po 3-4 dni (producent dopuszcza do 5 dni). Zdejmuje tylko na prysznic i co kilka dni robię dzień przerwy. W zasadzie do teraz mam jedno opakowanie i planuję zamówić jeszcze jedno.

U nas też noc taka sobie. Dwa karmienia znów, a po drugim nie chciała spać w ogóle, co jej się dotychczas nie zdarzało -tyle, że grzecznie leżała sama w łóżeczku, chyba zasnęłam szybciej niż ona.. Ale ja wciąż wyznaje teorię drugiego skoku -bo ma zdecydowanie większe zapotrzebowanie żywieniowe i obserwuję dużo nowych umiejętności w ostatnich dniach. Chcę wierzyć, że to taki mały kroczek w tył i przesypianie nocy wróci najdalej za kilka dni!

Katinka, przesyłam pozytywną energię -zawsze Z Ciebie tryska, to teraz weź od nas trochę!

Domka, fajny torcik! U nas też dziś dwa miesiące -ale ten czas leci!

reklama
Wiecie co u nas tez noc taka se no niby spał, ale płytko jak królik na miedzy, chyba to przez halny... u nas tak wiało że starsza prawie mi porwało :szok:, no ja na południu mieszkam.

Mizzah - nie chce CIe martwic ale pojawia się inne atrakcje po tych 3mies., zawsze jest cos, myślę ze niemowlę jest bardziej przewidywalne i łatwiejsze w obsłudze niż roczniak, dwulatek itp...Ale teraz masz czas ze już widać w małej człowieka i mniejsze ryzyko ze wyrzucisz przez okno ;-) żartuje oczywiście

Do góry