reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

No to słuchajcie...

Chwale sie ty tymi tostami i pepsi no i (sorry za szczegóły) ale jakoś mnie na kibelek pogoniło... :) siedze i medytuje a tu nagle krzyk, wrzask - młoda włączyła syrenę jakby ja ze skory żywcem obdzierali... Wiec ja dupsko w gore o mało co sie nie posram - lecę do niej a ta purpurowa :/ szybko wanienka zaczęłam jej myć głowę bo ociekala z oliwy (w kąpieli jest cicho bo uwielbia) ale zaraz po znowu darcie, prężenie... Wiec ja znowu o mało co w gacie z nerwow nie zrobiłam bo odrazu pomyslałam ze to jej spazmy znowu wróciły mimo lekarstw ( a one trwają około 6 godzin) ale dałam jej butle chwile polulalam i po godzinie histerio-pielęgnacji, lezy w łożku ze smokiem. Oczy 5zl ale przestała sie drzeć... Mam nadzieje i to ogromna nadzieje ze to ze zmęczenia darcie bo inaczej dzwonię po swojego.

Czarna- mądrze gadasz!!! NASZE dziecko wiec juz mu wycieczkę na przyszły weekend odwołam. Wkurza mnie to. Ja sie na jutro umówiłam do fryzjera to ten juz sie mnie dwa razy pytał ile mi to zajmie... Ze niby moge pół dnia nawet na to poświecić ale on wie za ja szybko przyjade żeby mu pomoc... A zreszta nie tylko o pomoc chodzi bo po prostu zwyczajnie chce pobyć z nim i niunia... Tylko weekendy mamy dla siebie...

Mam parafinę ciekła. A jak to smarować i włosy rozumiem mega tluste sa nie? No sporobujemy :)

Nosz fak znowu smok!!!!! Jezusie dziewczynko do spania!!!

reklama
Moja starsza spędziła dziś całe popołudnie u babci, więc posprzatałam mieszkanie i wreszcie moglam sobie poleżeć i pogaworzyc z Ineczką. Coraz ładniej leży na brzuszku (choć wciąż niezbyt długo), już się fajnie opiera na przedramionach. To dobrze, bo się trochę martwię o ten przykurcz.
A Marcela się tak u babci rozbrykala, że cały czas jeszcze gada, choć już dawno wykapana i leży w łóżeczku.

katinka, tule. Bardzo dzielna z ciebie dziewczyna i super mama.

Ja leje troszkę tej parafiny na rękę i wcieram okreznym ruchem po główce. Trzeba troszkę natrzeć skóre na główce żeby się dobrze natłuścila. Zostawiam na chwilkę i wyczesuje wloski we wszystkie możliwe strony,też okreznym ruchem żeby ta skore wyluskac

Malutki dostał wysypke po oliwce z nivei,jak zaczęłam smarować go parafina wysypka zniknela

Katinka: współczuję relacji z m. Może daj Sobie trochę czasu. Dziecko to ogromna zmiana i trzeba wszystko na nowo poukładać między Wami. U nas jak się pierwszy maluch urodził to ciągłe wojny i kłótnie były. Po czasie się unormowało :tak:

Garmelka: a o jakich atakach piszesz? Nie było mnie trochę na forum i nie wiem co się u Was działo.

Alez mnie lepetyna napiedziela a moje dziewcze ma szajbe dzisiaj. Byla u siostry i gdzies sie zapodzial jej smoczek i darla sie cala droge powrotna. Nagle okazalo sie ze dziecko lubi smoczek, ale tylko w aucie. Wiec co? Ssala moj palec i darla sie co jakis czas.
Dodatkowo siostra mimo iz ostatnim razem przywiozlam jej kawe bez kofeiny to przez pomylke zrobila mi z kofeina i masz, spanie teraz z glowy bo mala swira dostaje.

Wawka- moja od samego urodzenia noc w noc dostawała jakichś ataków bólu. Potrafiła krzyczeć non stop ( naprawdę nie przesadzam) od 23 do 5 a nawet 6 rano. Wzywaliśmy lekarza 2 razy, byliśmy u urologa ma zmiany w moczowodzie ale stwierdzili ze ten przerost nie moze być przyczyna jej zachowania. Kazdy lekarz dziwił sie ze noworodek jest w stanie tak długo krzyczeć. Ona z bólu wyginała sie cała, robiła sie purpurowa a jej mina mowila "błagam pomóż mi" no nie do opisania. Ja przez 3 tygodnie schudłam 21 kg. Zaczęłam brac
Tabletki na uspokojenie... Wkoncu lekarz przepisał nam taki syrop ktory stosuje od tygodnia i ani razu od tej pory to sie nie powtórzyło. Kolki niby wykluczył bo podobno trwają krócej i sa o stałej porze a ona czasami od rana to miała. Także ja poznałam macierzyństwo odrazu od tej gorszej strony... Dopiero od kilku dni cieszę sie moja córeczka i nie boje sie z nia zostawać sama...

Katinka- kochana tulę na odległość... Ja tez czasami mam wrażenie ze kocham swojego więcej niż on mnie.. Mój z kolei to taki społeczniak/ każdemu chce pomoc, poświęcać czas, załatwiać rożne sprawy... A mnie to wkurza na maxa bo wydaje mi sie ze powinien mieć inne priorytety... Zawsze tak było:(

Moja dziś też gorzej spała. Tak naprawdę to miała w dzień tylko jedną 2h drzemkę, a reszta to takie przysypianie na kilka min i pobudka z placzem. Teraz też niespokojnie śpi. Już dwa razy myślałam, że się wybudzi, ale jednak nie.

reklama
Czarna, my mamy skoczek nuk i on jest 0-6, wiec nie myślałam o zmianie. Zresztą teraz jest bardzo dobrze i mała nie marudzi ani przy piersi ani przy butli, wiec nie chce nic zmieniać.
A z nowości to smierdze cebula. Okazało sie wczoraj na kontroli ze blizna źle sie goi i mam stosować cepan, czyli wyciąg z cebuli w kremie. Nie dosc, ze sie czuje umiarkowanie atrakcyjnie i wciąż tyje albo z największym wysiłkiem trzymam wagę, to jeszcze to. Ble.

Do góry