reklama
Mona, moja od dwóch tygodni łap z buzi nie wyjmuje. Ssie pięść, palce no i znalazła i pokochała kciuka, ale sie go tylko w kiedy sie wybudza ze snu i zasypia dalej, wiec widzę to tylko w kamerce noca lub jak ja budze a jej ręką zostanie. No i nie wiem co z tym kciukiem robić. Niby to taki etap rozwojowy, ale oduczanie u starszych dzieci to koszmar. Jakie macie poglądy na temat ssania kciuka?
Jeszcze Wam ciotki Gabi nie pokazywałam, to od razu to zrobię i zilustruje temat:
Jeszcze Wam ciotki Gabi nie pokazywałam, to od razu to zrobię i zilustruje temat:
Super cena tej maty! U nas też będzie w prezencie na święta, jutro powinna dojść! Tylko chyba rodzice wypakują szybciej.. młodej daty raczej zbytnio nie obchodzą
Moja też odnalazła kciuk. Ponoć dzieci same z tego wyrastają, jak tylko poznają inne sposoby samouspokojenia, relaksu, etc. Zaczęłam za to dawać smoczek i ostatecznie polubiła. A wcześniej byłam przeciwniczką;-) No ale ma sporą potrzebę ssania, a uczę, że piersi są wyłącznie od jedzenia.
Moja też odnalazła kciuk. Ponoć dzieci same z tego wyrastają, jak tylko poznają inne sposoby samouspokojenia, relaksu, etc. Zaczęłam za to dawać smoczek i ostatecznie polubiła. A wcześniej byłam przeciwniczką;-) No ale ma sporą potrzebę ssania, a uczę, że piersi są wyłącznie od jedzenia.
MonaG1985
Fanka BB :)
Babyono Mata Edukacyjna Zwierzęta Morskie Różowe 470 - Ceneo.pl dokładnie taka mata jest wieksza i ma więcej atrakcji a sprzedałąm stara za prawie 3 razy tyle co tą kupiłam mamuśka musi sobie radzić jutro też już bedzie używała u nas w domu prezentów pod choinką nie ma nigdy nie było- na MIkołaja za to była masa
moja od poczaątku ciągnie smoczka
moja od poczaątku ciągnie smoczka
renisus
Rjoanka jakie slodkie zdjecie
Moja ani smoczka, ani kciuka niechce. Pytalam o to kp bo moja co dwie godziny wola w dzien i je tylko troszke. Dzisaj jest tak zafascynowana swiatem ze nie moze sie skupic na jedzeniu. Bierze cycka, ciagnie dwa razy, puszcza i sie smieje, gada i rozglada i lapie sukta znowu.
Cos nie moge sie najesc a slodycze to wciagam jak w ciazy. Mam wrazenie ze to przez pigulki. Wiem ze pare dziewczyn bierze mini pigulki, czy wy tez macie wilczy apetyt? Musze sie opanowac bo zaraz zaczne tyc
Moja ani smoczka, ani kciuka niechce. Pytalam o to kp bo moja co dwie godziny wola w dzien i je tylko troszke. Dzisaj jest tak zafascynowana swiatem ze nie moze sie skupic na jedzeniu. Bierze cycka, ciagnie dwa razy, puszcza i sie smieje, gada i rozglada i lapie sukta znowu.
Cos nie moge sie najesc a slodycze to wciagam jak w ciazy. Mam wrazenie ze to przez pigulki. Wiem ze pare dziewczyn bierze mini pigulki, czy wy tez macie wilczy apetyt? Musze sie opanowac bo zaraz zaczne tyc
MonaG1985
renisus- ja mogę jeść słodycze teraz tonami :/ nie wiem może faktycznie to wina tabletek- w ciąży mnie odrzuciło od słodkiego a teraz mogłabym codziennie przez to te kg lecą w góre zamiast spadać w dół :/ no i ciągle mi mało jedzenia
Rjoanka- słodko śpi maleńka
a to moje gwiazdka w nosidełku dzisiaj ją pierwszy raz włożyłam Zobacz załącznik 657712
Rjoanka- słodko śpi maleńka
a to moje gwiazdka w nosidełku dzisiaj ją pierwszy raz włożyłam Zobacz załącznik 657712
Renisus- ja tez jem słodycze jak głupia wczoraj byłam na zakupach i obkupilam sie w ciastka, czekolady, bakalie i jeszcze zrobiłam tiramisu - mega pychota
Dziewczyny czy któraś jeszcze nie widzi postów w całości?? Tak mnie to wkurza bo nie widzę co piszecie
Dziewczyny czy któraś jeszcze nie widzi postów w całości?? Tak mnie to wkurza bo nie widzę co piszecie
Asz, nie odpowiedzialam ci poprzednio, bo mała sie najadla i koniec z bb.
To dobrze, ze nie tarczyca, jednak tak zupełnie odpuścić sobie nie można....ja też zaczęłam sie pilnowac, max 1800 kcal dziennie i tyle mojego, ze przestalam tyc. Ten litr mleka dziennie chyba z powietrza produkuje...
Co do tych zasad to nawet nie próbuje co do minuty, bo bym zwariowala i dostała nerwicy. Traktuje je raczej jako wskazówki. Ale są pomocne. Dziwilam sie np. czemu ona przesuwa karmienie z 10 na 11 i myślałam, ze nie będę dziecka męczyć, a tu sie okazało, ze jak zje dwie piersi po całej nocy to nie chce cyca do 11 oglądać. I tak jest ciągle...czuje że ona zasze jest krok przede mna, jak coś oleję, to potem często sama do tego dochodzę tylko wcześniej sie namecze.
Nie zwlekajcie z mata. To jeden z lepszych wynalazków ludzkości, a nasze dzieci juz dorosły do niego.
Reniusis, to chyba ten twój dziec trochę sciemnia i nie jest głodny ;-).
To dobrze, ze nie tarczyca, jednak tak zupełnie odpuścić sobie nie można....ja też zaczęłam sie pilnowac, max 1800 kcal dziennie i tyle mojego, ze przestalam tyc. Ten litr mleka dziennie chyba z powietrza produkuje...
Co do tych zasad to nawet nie próbuje co do minuty, bo bym zwariowala i dostała nerwicy. Traktuje je raczej jako wskazówki. Ale są pomocne. Dziwilam sie np. czemu ona przesuwa karmienie z 10 na 11 i myślałam, ze nie będę dziecka męczyć, a tu sie okazało, ze jak zje dwie piersi po całej nocy to nie chce cyca do 11 oglądać. I tak jest ciągle...czuje że ona zasze jest krok przede mna, jak coś oleję, to potem często sama do tego dochodzę tylko wcześniej sie namecze.
Nie zwlekajcie z mata. To jeden z lepszych wynalazków ludzkości, a nasze dzieci juz dorosły do niego.
Reniusis, to chyba ten twój dziec trochę sciemnia i nie jest głodny ;-).
Ostatnia edycja:
reklama
Ja wole jak moja ssie smoczek niz kciuk.
Bo smoka oducze a kciuka nie utne;-)
A my pod poduszke skromne prezenty a pod hoinke wypas;-)
Mate dałabym jej szybciej ale starsza musi widziec ze i
Karoli cos mikołaj przyniósł;-)
Narazie lezy na starej;-)
renisus ja tabletek ie biore a mam takie chetki na słodkie ze szok;-/
a dupka rosnie;-?
Rjoanka ale słodka;-)
A dajecie grzechotki do raczek?Moja to se gowe tłucze i sie z tego smieje;-)
A dzis mi sie zasrała po pachy,fuj,ma pieluchy 2 jeszcze i sa juz małe i wszystko wyciekło,masakra.
Bo smoka oducze a kciuka nie utne;-)
A my pod poduszke skromne prezenty a pod hoinke wypas;-)
Mate dałabym jej szybciej ale starsza musi widziec ze i
Karoli cos mikołaj przyniósł;-)
Narazie lezy na starej;-)
renisus ja tabletek ie biore a mam takie chetki na słodkie ze szok;-/
a dupka rosnie;-?
Rjoanka ale słodka;-)
A dajecie grzechotki do raczek?Moja to se gowe tłucze i sie z tego smieje;-)
A dzis mi sie zasrała po pachy,fuj,ma pieluchy 2 jeszcze i sa juz małe i wszystko wyciekło,masakra.
Podziel się: