reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

reklama
Domka - ufff to ciesze sie, ze nie tylko Nelka jest taka :-p

Mizzah - moja jak sie naje to wypluwa jezorkiem smoka... czaasem tak robi w polowie karmienia to wiem, ze beczus musi byc...czasem nie zje od razu to wstawiam butle do podgrzewacza (jak nie ostyglo jeszcze mleczko moze byc tak przechowywane godzinke) i po jakims czasie dojada... nie ma glupich pytan wiec pytaj smialo :*

Hmmmm kurcze to my mamy różne. Raz jak jej zabieram smoka to płacze raz je wolno....je co 3-4h. W nocy zdarzy się jej 5 h. Wychodzi na to ze to jakiś glodomor:eek::eek:

Mizzah - niech je, moja czasem co 2 godziny ale wtedy to po 90 ml zje. Butelka niby tez ma byc "na rzadanie". Staram sie ja przestawiac na te 120 ml co 3-4 godzinki zobaczymy jak nam pojdzie ;-)

Rojanka- ja swoją nie zawsze kołysze. Jak tak bardzo wyje to najpierw kołysze a jak sie uspokaja to wtedy siadam z nią na łóżku i tule. Dzis ma ciezki dzien . Gazów nie ma a nie prześpi ciągiem godziny. Dobrze ze moj P pomaga. Co do butelek. Myje je w płynie neutral ktory jest bez szkodliwych dodatków. Myje po każdym użyciu. Sterylizację robie rano i wieczorem. Zalewam gorącom wodą, prawie wrzątkiem.
Moja główkę podnosi chętnie. Co prawda tylko na chwilkę. Jednak jak kładę ją na brzuszku to jest wrzask. Lubi leżeć na plecach lub na boczku. Musze ją zacząć kłaść częściej na brzuszku chociaż na chwilkę to moze przywyknie.
Jeszcze jej nie obcielam paznokci bo wyrywa sie i cieżko nam to idzie...

Pazurku obcinamy w czasie karmienia. Wtedy jest rozluzniona i da sobie zrobić wszystko.

Pomocy dziewczyny. Zlapal mnie ból ucha. Pamiętam ze jak byłyśmy w ciąży to wymieniasyscie sie domowymi sposobami, ale nie mogę ich znaleźć. Jak sobie pomoc? Na razie przykładami termofor ale malo dziala.

Mizzah, ale to tak ma być. Podana jest ilość wody, nie gotowego mleka. Nie odlewaj ;-)

Ja nie sterylizuje butelek, normalnie myje, a co jakiś czas wyparzam. Przy młodszej po każdym jedzeniu wygotowywalam, więc to było utrapienie, ale tak wyczytałam i tak robiłam. Aż mi się pediatra kazała popukac w głowę ;-) Sterylnosc wcale nie jest dobra.

reklama
Cześć dziewczynki, ja miałam wczoraj jakiś ciężki dzień. Pokłóciłam się z B. najpierw o to, że za mało zajmuje się małym a potem jeszcze o pracę itp. Echhh szkoda komentować. A potem jeszcze była ciężka noc bo mały obudził się o 1:30 i ani w głowie mu było spanie do rana :baffled: Dziś za to chyba odsypia, bo śpi cały dzień jakby dziecka w domu nie było. Rano po karmieniu włożyłam go do leżaczka i włączyłam mu jakieś melodyjki, za chwilę patrzę a ten śpi :happy: Szkoda że mama tak nie może przespać całego dnia po ciężkiej nocy ;-)

Mi endo kazał zbadać TSH 2 m-ce po porodzie ale kurcze jeszcze się nie zdążyłam wybrać na badania, muszę się zmobilizować.

Mały nadal nam ładnie zasypia wieczorem w łóżeczku, nie ma co narzekać. Tylko im szybciej pójdzie spać tym szybciej się w nocy wybudza. I tak źle i tak nie dobrze.

Teraz właśnie piję len mielony i buszuję po allegro za prezentami mikołajkowymi :happy:

Acha, byłam dziś w Rossmannie. Jest promocja z loreal, komplet tuszu do rzęs i linera za 54 zł, a ja cholera kupiłam niedawno sam tusz za tą kasę wrrrr :eek:

I na koniec jeszcze pytanko: co można wziąć na ból gardła przy kp bo coś mi się zaczyna :-(

Do góry