reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Nie nadążam dziś za wami. Intensywny dzień, do tego starsza znów kaszle mało płuc nie wypluje, a Inga postanowiła nie spać. Chyba za długo czuwała przed kąpielą i teraz nie może się wyciszyć, tylko płacze.

reklama
No i nie śpi znów...rytuały o kant #$#@ potłuc. Ona po kapieli wybudza się i ma w kiciu spanie. Próbowałam już chyba wszystkiego :/

Asz, reszta symptomów mało diagnostyczna u nas: senność, problemy z koncentracja, zmęczenie :-). Ale jest coś takiego jak pociazowe zapalenie tarczycy, wiec warto zrobić to badanie. Ja dodatkowo liczę kalorie od czwartku zeby moc z czystym sumieniem powiedziec ze tycie jest nieuzasadnione. W sumie 500 to dużo i mało.

Mizzah moja po kąpieli tez jest pobudzona, ale uspokajam ja karmieniem.

Sunovia, współczuję

Katinka gratki dla synka ze dzielnie rośnie.

Rjoanka - oj, ja przeszłam pod koniec ciąży 2x zapalenie ucha. Można kropelki z antybiotykiem Dicortinef, ale przeciwbólowo to one niestety nie działają, a Apap to za dużo przy tego typu bólu nie daje :/ Mi pomagała kąpiel (lekarz kazał nie moczyć ucha), suszarka i czapka.

Czarna - *spam* :)

Czosnek ponoć zmienia smak mleka. Myślałam, że na gorszy. Na innym forum dziewczyna pisała, że jakieś badania pokazały, że dzieci chętniej piją takie mleczko z posmakiem czosnku. Dodałam troszkę czosnku do makaronu. Przy pierwszym cycku śmiałam się do męża, że młody wygłodniały coś. Po kąpieli szybko chciał drugiego. No jadł jakby go gonili i to z dźwiękami. Nosz, ciekawe czy rzeczywiście mu bardziej smakowało po czosnku :)

Katinka- gratulacje :) szybko udało się wam nadgonić z wagą. Aby tak dalej.
Moja dzis późno wykąpana bo wybudziła się o 17 i to było za wcześnie a pozniej o 21. Lubię jak jest kąpana tak miedzy 19 a 20 wtedy pierwsze nocne karmienie mi wypada za nim jeszcze położę sie spac i pozniej sie dłużej i nie mam tyle pobudek.

Mizzah to ostatnie karmienie zapodaje przy zgaszonym świetle, zero telewizora, rozmów z mezem czy przez telefon. Staram sie nie gadać do małej i nie patrzeć jej w oczy.
Cyntia, jeśli w ciąży jadlas czosnek to zna jego smak.

Mizzah, a karmisz przy przygaszonym świetle i w ciszy? Może i kąpiel musi się odbywać w takich nastrojowych warunkach?
Chociaż coś mi się kojarzy, że jedna ze znajomych przeniosła kąpiel na rano, bo to też bardzo pobudzalo jej dziecko.

Inga już od jakiegoś czasu śpi, a Marcelina kaszle, ale nie wymiotuje - na szczęście, bo jestem z nimi sama.

reklama
Tak karmie w sypialni przy przygaszonym swietle, staram się jej pokazać że to pora na dobranoc. Jadła o 20:20 i nerwowowo ssie i wypluwa smoka. Głodna :/?

Do góry