reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Zaczynam też się zastanawiac nad podaniem smoczka. Chciałam tego uniknąć, ale nie wiem czy jest inne wyjście. Walczę z Ingą już nawet nie o samodzielne zasypianie, ale o to, by dała się odłożyć jak już zasnie na rękach i pospala dłużej niż 10 min. Póki co bez skutku, nawet otulaczek nie pomaga. Za to pięknie wycisza się przy piersi czy butelce i zasypia.
Teraz mąż będzie miał urlop, więc jeszcze z nią powalczę, ale jeśli się nie uda to chyba skapituluje i dam ten nieszczęsny smoczek.

reklama
Kotulcia ile minut ściągałas laktatorem z każdej piersi ? Pol godziny z nią sie mecze niechce cyca za nic strasznie płacze a ja mam twarde jak kamienie strasznie boli musze zaczynać pokarm bo oszaleje ,.... Jak długo ci to zajęło ? Jutro kupie szałwię ...

Renisus niuni i tak slicznie;-)słodka

Ja byłam na spacerze.

Mizach smaruj bepantenem,nie zaszkodzi.

A ja dałam wieczorem mm bo niestety w cycach braki;-/

Byli u nas znajomi, mały jest tak rozstrojony ze nie wiem czy zasnie,a bylo już tak.fajnie z jego usypianiem. Co mu się oczka zamykały to się wybudzal przez głośne gadanie. Teraz je,może po butli zasnie. Znajomi dobra rzecz ale jakos teraz mam nerwy ze mały taki pobudzony. Oczywiście mój już śpi,a ja mam.wszystko na głowie. Małego i wszechogolny bałagan po imprezie. Czasem to naprawdę mam wszystkiego dosc

Sunovia a jestes pewna ze bedzie chciala smoczek bo moja nie chce :( a byloby o wiele latwiej. To chyba przez to zd chcialam aby bez smokowa byla.

Mroczko ja przy nawale przytulam sie do termoforu, cieplo powoduje ze mleko wyplywa samoistnie i nie pobudza do wiekszej produkcji. Mala nie chce piersi w ogole? Czy tylko teraz?

Renisus wogole od 3 dni niewiem co sie dzieje .. Strasznie sie pręży wypluwa sutek płacze i bije raczkami pierś doczekuje 5-10 min zeby sie uspokoiła o dalej to samo ... I ja sie mecze i ona poczuła butle chyba i ma gdzieś a tak ładnie ssała ... Dzis ściągam po 4 min laktatorem 40 ml az miałam guzy w piersiach strasznie to boli :-(((. Pije mięte bo jeszcze mam okres oszaleć można .... A teraz leze i robię okłady z kapusty ... Babina współczuje .. Ja az sie boje świat jak będziemy w pl tyle ludzi ... Gwar i hałas na bank bedzie płakać ost byliśmy u znajomych dosłownie moze pół godz tak sie darła ze wizyte musieliśmy zakończyć

Ostatnia edycja:
babina, to budz tatusia, co to za polityka!

renisus, nie mam pojecia czy zechce, bo nie próbowałam. Starsza nie chciała tych, które ja byłam w stanie zaakceptować. Spodobał jej się taki wielki na pół buzi, z NUKa chyba, ale jak zaczęła wrzeszczeć za każdym razem jak jej wypadal i trzeba bylo po 10 razy jej podawać, to zabrałam i już nie oddałam ;-)

reklama
W F&F jest wyprzedaż ubrań -30% do jutra włącznie (w Tesco jest ta marka). A w sklepie on-line jest taniej niż w markecie. Troszkę jest już przebrana rozmiarówka, ale może któraś z Was też skorzysta:
http://www.f-f.com/pl/category/dzieci/niemowleta/niemowleta/babywear-0-2-years/102880?Ns=product.skuMinActivePrice|0]Niemowlęta | Dzieci | F&F Poland[/url] (rabat nalicza w koszyku).

Dzięki za cynk; ) właśnie zostawilam tam 150 zł. Rzeczy sa sliczne!!

A moja nie spi od 18....nie wiem co jej znów dolega :/

Do góry