reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Domka - kurcze moja tez ma cos z uszami. Tzn konkretnie za uszami jest czerwone i jakby skora sie luszcxy czy schodzi ciężko to określić. Tez boje się ze to azs :/ no i na jednym policzku jest miejsce bardziej suche, chropowate :/

Peluches - kurde no to nie wiem co teraz :/

reklama
Moja strasza mieła przejsciowe azs,bo tak jakby wyrosłą z tego,emolium i oilatum pomagały,miała w zgieciach łokci i kolan,testy alergiczne nic nie wykryły,azs znikneło po roku,teraz lekko wychodzi w lato ale ja juz przezorna i zawsze ja nawilzam w lato dobrze.

Mizzah, a jesteś pewna, ze to skórka? Czasami jak dziecko je to mleko spływa za ucho i może tam zaschnac albo podraznic skórkę.

Już sama nie wiem. Wydawało mi się, że skok mieliśmy w zeszły weekend, no ale może to był tylko początek, skok i tydzień może zająć. A płakała mocniej niż na największe bóle brzuszka, jakie mieliśmy. A po szczepieniu były raz wymioty plus brak apetytu, to na pewno. W niepożądanych objawach poszczepiennych jest trzygodzinny nieuzasadniony płacz dziecka:-( Będziemy dziś obserwować. Mam nadzieję, że będzie lepiej.

U nas pediatra też powiedział, że nie ma potrzeby wybudzać. Nie ma znaczenia nawet, ile jest karmień. Jedyną miarą jest prawidłowy przyrost dziecka.

Przy nawale piłam szałwię i też pomagało. Przynajmniej laktacja się zmniejszyła i szybko unormowała. Piłam rano i wieczorem. A na rozkręcenie bociania, właśnie muszę dziś wypić.

Może to tylko przejściowe problemy ze skórą? U nas na początku był rumień noworodkowy, ustąpił dość szybko po zmianie ubranek i pieluch na własne, nie szpitalne. Teraz też skóra bywa na buzi zaczerwieniona i wysuszona, ale obstawiam raczej wrażliwość niż coś poważnego, bo reszta ciałka ok. I mamy zaczątek ciemieniuchy, będziemy dziś działać w tym temacie.

Cena maty świetna. My planujemy kupić w neutralnych kolorach, co by dla potencjalnego kolejnego potomka mogła służyć;-)

Tylko nie zwracajcie uwagi na ten pozal się Boże manicure ;)

Ciężko mi bylo zrobic fotke bo sie wierci.

Mroczko to tak jak Kotulcia mowi plus szałwia.

Załączniki

• 1417261260244.jpg
    1417261260244.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 43
  • 1417261299237.jpg
    1417261299237.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 45
Mizach nie obraz sie:-)ale moze uszka nie domywasz,starsza miała to samo,poszłam do dr z tm a baba mówi ze to jest niedomyte,umyłam pare razy mydełkiem i zeszło.Wstydu sie najadłam wtedy ze hej:-)

asz no kolejnego potomka nie planuje :-)

reklama
Mizzah, tak jak pisałam wydaje mi się, ze za uszkami to z mleka. Jak poszliśmy ze starszą do pediatry kiedy miala 2 tyg, ta od razu zajrzala za uszy i nas pochwaliła, że czyste, bo podobno dużo rodziców tam nie zaglada, bo się boją odgiac uszko.

Do góry