reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

katinka, mam nadzieję, że już ci się humor poprawił. Może poszukaj jeszcze jakiejś poradni laktacyjnej i tam się skonsultuj, być może problem tkwi w technice karmienia? Mówią, że nie ma czegoś takiego jak mało tłuste mleko, zawsze jest odpowiednie dla danego dziecka. A może problem tkwi zupełnie gdzie indziej? Piszesz, że twój synek jest spokojnym dzieckiem, czyli się najada. Podawałas mu już mm? Ile wypija?
Jesteś bardzo dzielna mama, prawie od początku sama z maluszkiem i świetnie sobie radzisz!

SUNOVIA dziękuję za dobre rady masz rację, już karmię bez nakładek i inaczej przystawiam małego do piersi. Je 10 minut prawego i potem 10 minut z lewego ale nie wiem ile tam może być, co drugie karmienie dostaje 30ml mm. Pielęgniarka powiedziała że jak zauważę że mam więcej pokarmu to mam go na dłużej przystawić.

Szczepienie znowu nam odroczono, bo jednak Adi chrumka. Tak jak myślałam wskoczylismy na 90 centyl wagowo i 75 wzrostowo. 9 tydzień i Adi waży 6,3 kg i mierzy ok. 60 cm :) Troszkę się zaniepokoiłam, ale pediatra uspokoiła, że sami wzrostem jesteśmy powyżej przeciętnej. Mamy zostać tylko na piersi, nie dopajać i nie oszukiwać smoczkiem (moje pomysły - i tak będę próbować troszkę pooszukiwać.

CYNTIA Adrianek super wygląda, widziałam na filmiku, a jak zacznie chodzić to zgubi szybko nadmiar. Krystianek ważył dzisiaj 4100g i ma 59cm, nam szczepienia też przełożyli ale dlatego że mały nadal ma tą pieprzoną żółtaczkę, nie rozumię dlaczego w szpitalu nie chcieli mi go naświetlić a teraz tak długo się to utrzymuje

katinka polecane jest mleko rossmannowskie BabyDream - produkuje je Humana:tak: Jak nie ma problemów z kolkami i ulewaniem to jest opłacalne i firmowe jak się okazuje:)

KOTULCIA dziękuję za informację, no patrz, byłam po wizycie w Rossmanie i siedziałam na podłodze z 40 minut z różnymi mlekami i czytałam i porównywałam i wzięłam BabyDream bo w porównaniu do np Bebiko ma lepszy skład a cena Bebiko 350g kosztuje prawie tyle samo co BabyDream 600g.

szwagier mojego Marcina był na obiedzie u teściowej z ich synem jak miał dwa miesiące. Teściowa miała flaczki na obiad i dała Andrzejowi, a że po chwili ich synek zaczął płakać bo był głodny to go Andrzej flaczkami nakarmił. Biedny mały musiał go brzuch nieźle boleć po takim ostrym.

katinka a nie myślałaś żeby wybudzać małego w nocy choćby na jedno karmienie? bo z tego co piszesz to dość długo Ci śpi a może to też coś by pomogło.

CZARNA nasza pani doktor powiedział żeby dać mu pospać bo w dzień często cycka, czasem nawet co godzinę.

Jak wstanę to doczytam resztę i popisze z wami :)
Byłam wczoraj o 13 na ważeniu i mały miał 4100g goły, w czwartek było 4100 jak był ubrany i najedzony po dobrej godzinie walczenia i karmienia go przy pielęgniarce :) więc jestem dobrej myśli :)

Ostatnia edycja:
reklama
Moje dziecko śpi juz ponad 6h. Nigdy tak długo nie spala. Karmię na rządanie ale gdybym się sama nie obudziła to pewnie jeszcze by mała pospala. Nie wiem czy ją wybudzac. Ma 2 tygodnie nie powinna miec tak długich przerw w jedzeniu. Z drugiej strony w dzien mało spała bo męczyły ją gazy i teraz sama zgłupiałam budzić czy nie...

Ja się melduje. Moje dziecko to ma jakiś wewnątrzny zegarek 5:15 i musi jeść. Odlozylam do łóżeczka i cos tam stęka ale mam nadzieję ze usnie U nas karmienia wypadaja : 20-1-5, z tym że o 1 ja wybudzilam. Teraz nie wiem czy słusznie...Pola tydzień temu ważyła 4980 kg, więc teraz rozbiła na pewno 5kg.

Mam pytanie odnośnie szczepienia na rotawirusa. Czy np po 2 tyg od szczepienia skojarzonego mozna szczepic znów? Bo w Medicover mowia ze tak a w państwowej ze nie i zeby czekac do kolejnej dawki 6w1.

A tak wogole to dzis 29 a to oznacza ze skonczylysmy 2 miesiące :beer::D

Ostatnia edycja:
Judy, Mizzah my nie wybudzamy za rada pediatry odkąd mała skończyła dwa tygodnie. Jeśli maluch wrócił do wagi urodzeniowej i ładnie przybiera to należy mu pozwolić spać. Mizzah, jeśli nie wybudzisz to pewnie bedziesz miała tylko jedno karmienie nocne, drugie pewnie będzie wyznaczać twoja pobudke, bo będzie już dzień. Życzę tego Tobie i wszystkim, które tego potrzebują.

Dzien dobry jaka cisza :-)) czyżby wszystkie malusZki grzecznie spały .. My ciągniemy cyca i marzy mi sie łóżko spowrotem taka zakręcona jestem dzis niewyspana :-((( cała noc moja tak stękala i piszczała jak mała myszka i do tego pierdki a czasami jak zasadzi to jak stary hahahaha... Niewiem czasami co jest mojej ale w ciagu dnia za nic niechce cyca co ja przyłożę to possie trochę i ryk .. A mi cycki bola i twarde jak skaly , gorące to jest straszne lekko odciagne laktatorem ale to wtedy z podwójna siła mam więcej mleka albo juz sie przyzwyczaiła do butli i jest za leniwa na cyca juz niewiem ... Czy są jakieś sposoby zeby zmniejszyć laktację? i ja sie mecze ten ost tydzien i ona pomóżcie :-(

Ale w jakim sensie zmniejszyc? Chcesz ją zatrzymać czy chcesz miec mniej mleka? Jeśli to drugie to to chyba tak sie nie da bo bobas sam generuje ile mu potrzeba i Twoje piersi dostosowują się di jego potrzeb...Możesz rzadziej przystawiac no ale jak karmisz tylko piersią to chyba nie ma sensu bo zrobia ci się zastoje

Ostatnia edycja:
Ja przy nawale piłam szałwie ale troche aby.3 dni po szklance.

My tez mielismy skok w 5tyg,3 dni darcia wieczornego a potem spokój,drugi skok chyba w 7 tyg,czyli juz niedługo bo w pon konczy 7tyg.

a ja dostałam okresu,dzwoniłam do poloznej pytac o ta buzie małej i o moje krwawienie i to faktycznie okres.Az dziwne.

na buzi duza poprawa,policzek pieknie nawilzony,gładki i mieciutki,ucho tez:-)czyli raczej ten łojotok,ciemieniucha bo azs tak szybko by nie zeszlo

Moj przespała ciągiem prawie 7 h. Szok bo wcale nie zamierzała wstać. Na śpiku przewinelam i dałam cyca. Pozniej po 3,5h sama zawołała. Ale tez natychmiast usnęła i w ten sposób przespaliśmy całą noc z małą przerwą. Wiem ze wiele mam o tym marzy ale ja sie martwię czy to normalne aby dwo tygodniowy maluch przesypial noce.

reklama
Do góry