katinka84
Fanka BB :)
katinka, mam nadzieję, że już ci się humor poprawił. Może poszukaj jeszcze jakiejś poradni laktacyjnej i tam się skonsultuj, być może problem tkwi w technice karmienia? Mówią, że nie ma czegoś takiego jak mało tłuste mleko, zawsze jest odpowiednie dla danego dziecka. A może problem tkwi zupełnie gdzie indziej? Piszesz, że twój synek jest spokojnym dzieckiem, czyli się najada. Podawałas mu już mm? Ile wypija?
Jesteś bardzo dzielna mama, prawie od początku sama z maluszkiem i świetnie sobie radzisz!
SUNOVIA dziękuję za dobre rady masz rację, już karmię bez nakładek i inaczej przystawiam małego do piersi. Je 10 minut prawego i potem 10 minut z lewego ale nie wiem ile tam może być, co drugie karmienie dostaje 30ml mm. Pielęgniarka powiedziała że jak zauważę że mam więcej pokarmu to mam go na dłużej przystawić.
Szczepienie znowu nam odroczono, bo jednak Adi chrumka. Tak jak myślałam wskoczylismy na 90 centyl wagowo i 75 wzrostowo. 9 tydzień i Adi waży 6,3 kg i mierzy ok. 60 cm Troszkę się zaniepokoiłam, ale pediatra uspokoiła, że sami wzrostem jesteśmy powyżej przeciętnej. Mamy zostać tylko na piersi, nie dopajać i nie oszukiwać smoczkiem (moje pomysły - i tak będę próbować troszkę pooszukiwać.
CYNTIA Adrianek super wygląda, widziałam na filmiku, a jak zacznie chodzić to zgubi szybko nadmiar. Krystianek ważył dzisiaj 4100g i ma 59cm, nam szczepienia też przełożyli ale dlatego że mały nadal ma tą pieprzoną żółtaczkę, nie rozumię dlaczego w szpitalu nie chcieli mi go naświetlić a teraz tak długo się to utrzymuje
katinka polecane jest mleko rossmannowskie BabyDream - produkuje je Humana Jak nie ma problemów z kolkami i ulewaniem to jest opłacalne i firmowe jak się okazuje
KOTULCIA dziękuję za informację, no patrz, byłam po wizycie w Rossmanie i siedziałam na podłodze z 40 minut z różnymi mlekami i czytałam i porównywałam i wzięłam BabyDream bo w porównaniu do np Bebiko ma lepszy skład a cena Bebiko 350g kosztuje prawie tyle samo co BabyDream 600g.
szwagier mojego Marcina był na obiedzie u teściowej z ich synem jak miał dwa miesiące. Teściowa miała flaczki na obiad i dała Andrzejowi, a że po chwili ich synek zaczął płakać bo był głodny to go Andrzej flaczkami nakarmił. Biedny mały musiał go brzuch nieźle boleć po takim ostrym.
katinka a nie myślałaś żeby wybudzać małego w nocy choćby na jedno karmienie? bo z tego co piszesz to dość długo Ci śpi a może to też coś by pomogło.
CZARNA nasza pani doktor powiedział żeby dać mu pospać bo w dzień często cycka, czasem nawet co godzinę.
Jak wstanę to doczytam resztę i popisze z wami
Byłam wczoraj o 13 na ważeniu i mały miał 4100g goły, w czwartek było 4100 jak był ubrany i najedzony po dobrej godzinie walczenia i karmienia go przy pielęgniarce więc jestem dobrej myśli
Ostatnia edycja: