reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Katinka dobrze bedzie, kciuki zacisniete;)

Marrika, to ssannie noska musialo skodko wygladac:)

Mroczko, jest jeszcze woda koperkowa moze to pomoze? Ja odstawilam infacol jak mloda zaczela bardzo ulewac. Zreszta pierdziala sama z siebie wiec nie bylo sensu ja tym faszerowac.

A nasza noc w miare znosnie juz od 2-giej. Jak zasnela to wybudzila sie po 1,5 a potem po 4 godzinach. Gdyby jeszcze zasypiala chociaz wczesnej.
Bylam tak zmeczona ze mi nie przeszkadzalo ze mala spi w drugim pokoju. Moj sie wyspal, ja powyciagalam sie na lozku. Ona tez nie odczula roznicy gdzie spi, wiec ok.
tak mi sie z nosa leje ze masakra i jeszcze to gardlo buuuu :(

reklama
Ja tez miewam czasem pieniste kupki. Wsiąka w pieluche kupa czy jest płynna ale na pieluszce???

Ja mam bebilon pepti...no nutramigen jedt całkowicie pozbawiony laktozy. Kuzynki córka stosuje bo miała paaaaskudne kupki i biegunki. Tak właśnie myślę ze chyba większość takich maluchow ma chociaż przejsciowa nietoletancje. Kolki, gazy, wzdęcia co druga mama się na to skarży. Ty masz potwierdzone badaniami. A u niektorych po prostu zakładają z gory i adieu. Wiesz ze ja do tej pory nie wiem co jest Poli???leczę ja sama....bo vo lekarz to inna teza i oczywiscie obwinuanie ze nie kp. :(

Mizzah- ja tez polecam Ci windi u nas jak maly jest mocno niespokojny i ms wzdety brzuszek to uzywamy i pomaga odbrazu puscic baki i zazwyczaj u nas jest tez kupa przy okazji, tez myje i wyparzam wiec koszt nie jest taki duzy
Marrika - yrzymamy kciuki zeby wszystko bylo z mala dobrze
My bylismy wczoraj na szczepieniu i maly przespal w nocy prawie 6 godzin jak sie w nocy obudzilam to ze trzy razy patrzylam czy rzeczywiscie jest ta godzina potem zjadl i uspilam go i spal juz krocej bo go kupa obudzila ale bym chciala zeby ten stan sie utrzymal wyspalam sie jak nigdy

Mizzah teraz nietolerancje laktozy ma wiele dzieci. Ale jedna mocniejsza inne słabsza. Nie da się tego badaniami potwierdzić. U nas po podaniu nutramigenu była natychmiastowa poprawa z tym że niestety mała zaraz dostała toksycznego zapalenia jelit. Ale nie przez nutramigen tylko przez to zwężenie w jelitach. Także skoro była poprawa widoczna to napewno jest nietolerancja laktozy. Z tymi lekarzami to tak jest :-/ mi też każdy co innego mówi, jeden karmić piersia drugi nie karmić, kolejnych dwóch żeby karmić a ostatnio znów żeby nie karmić! Zajoba można dostać!

Mroczko - dobre to z mężem :D

Asz - masz książkę Brazeltona o śnie niemowląt?

Katinka - trzymam kciuki za ważenie!

Mizzah - po tym co Adi przechodził na początku po wit. D żadne pierdki nam nie są straszne. Męczy się z pierdkami i przed kupką, ale nie płacze przy tym, więc nic z tym nie robimy. Wydaje często dźwięki jakby podnosił ciężary, ale to niby nie tyle męczenie się brzuszka, co dolnej części (tzw dyschezja) - odbytu. Dzieci często nie potrafią wypuścić bączka w pierwszych tygodniach (i na to pomaga Windi, ale ja nie używam).

A gdy go już serio męczy, to biorę go na przewijak. Podkladam pieluchę i dociskam nóżki do brzuszka. Położna mówiła, że można pomasowac odbyt (natluszczonym palcem) lub go lekko docisnąć. Ja lekko dociskam wacikiem namoczonym w ciepłej wodzie. Ciepło i ucisk powodują, że nieraz kupa wystrzeli ;)

Źle działa na niego kurczak (a niby taki polecany) słodycze i mleko (przetwory mleczne toleruje, ale niesmakowe).

Nam Infacol się nie sprawdził. Młody ulewal przy nim na potęgę. Bekal jak stary dziad, a pierdki i tak były. Odstawiłam tego typu wspomagacze. Wydaje mi się, że wbrew pozorom u nas było po nich gorzej. Po Espumisanie i SabSimplexie też były pierdki. Najlepiej przez pewien czas działało picie przeze mnie kopru włoskiego, ale gdy dałam się go napić małemu, to pierdzial na potęgę.

Wczoraj odciagnelam mleko i pierwszy raz użyłam butelki DrBrowna. I tak był po niej bek, czyli wchodzi powietrze, ale nie taki jak po piciu z butelki Aventu.

Ale jestem happy, bo nie było "szajby" w nocy. Oszukalam go trochę tą butelką, bo wypił szybko 120 ml (plus cycek) przez co chyba był bardziej syty. Pozwoliłam mu podrzemac na sobie z 40 minut aż usnął głęboko koło północy. Budził się o 3-3:30, 5:30-6, 8-10.

Nawet przeszło mi przez myśl którejś nocy czy on nie ma nerwicy tak dziwnie rączkami macha. Muszę go nagrać.

Można niestety ja trafiam wpierw na lekarza ze nie mozna....stety niestety nie będę tego juz rozstrzasac bo bylo minęło :( wiem ze jest jej lepiej ( tak mysle)i byc musi bo niestety nie reaktywuje pewnych procesow) ....kolki sa, ale lepiej...aaaaaa i wracając do starego tematu POPIERAM KARMIENIE PIERSIA...karmcie ile się da nie wszyscy mają taką możliwość. Dla mnie nie ma różnicy czy Mama kp czy Mama mm...Mama ktora kocha chce jak najlepiej i czasem trzeba wybrać mniejsze zło...

Ostatnia edycja:
Cyntia u nas właśnie masowanie palcem odbytu też przeważnie kończy się mega pierdem, czasem kupa i czasem nie zdążę ręki zabrać ;-) ale windi jest skuteczniejsze jednak.
Moja też tak macha rączkami i nogami. Śmiejemy się ze motor odpala ;-)

No moja tez wyma****e jak dzika i bije sie po głowie. Smiejemy sie, ze mały flustrat.

Słuchajcie, odkryłam coś, co zmieniło moje życie na lepsze! Płakałam wam, ze moja córeczka praktycznie nie sypia w dzień. Potrafiła czuwać 8 godzin a potem kimnąć 20 minut i jechać dalej. Z desperacji wpadlam na pomysl zeby zaciemnic pokój w dzień i mała zaczęła spać! Na razie wieszalam gruby ciemny koc na oknie i na to zasłony. Zaraz przyjdzie pan montować rolety zaciemniajace. Alleluja. Mam wrazliwca sensorycznego. Przeszkadzaja jej też głosy. Nie spała w wózku na spacerze. Odkąd przestalam gadać przez komórkę lub spotykać sie ze znajomymi na ploty w parku śpi słodko. Tylko mi brakuje ludzi. Nic to, słucham audiobookow.
To z dobrych info. Ze złych, w tym tygodniu znów przytylam. To już plus 3 w 6 tygodni, czyli od wyjścia ze szpitala. Karmie piersią, spaceruje i nie jem więcej niż przed ciążą, a na pewno zdrowiej. WTF!!! Mam z tego powodu mega doła.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja za WAMI nie nadążam...chyba jestem jakaś fajtłapa ...piszecie ciasteczka pieczecie a ja nie mam czasu iść sikać,,,,

Cyntia Jas robi od niedzieli takie brzydkie kupki wiem że mogą się zdażyć..ale sporadycznie bo moze to byc reakcja na to co my zjemy ...ale trwa to juz za dlugo mam zrobic badanie moczu i wtedy zobaczymy....

renisus mój jas musi byc podpiety do cyca calą noc inaczej oka nie zmruzy smoczka nie weźmie krzyczy prezy sie nie moge go czasami utrzymac bo tak krzyczy jak nie dostanie piersi juz nie mam czasmi siły ...

a gdzie moge zobaczyc przepis na te ciasteczka o których piszecie?

Do góry