reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

ania1978k - mam jeszcze z wczorajszych zakupów taki nie profilowany jak palec, ale ten latexowy złapał wiec tamtego nie używałam ;-)

reklama
Czarna - ale zimne rączki u dziecka nie świadczą, że jest mu zimno. Czy jest zimno sprawdza się na karczku. Ja mam całe życie zimne dłonie ;)
Rączki mogą być zimne.

Agniecha - a jadłaś coś nowego lub w większej ilości niż przeważnie? Jakieś leki lub słodycze? U nas wodniste kupki są co jakiś czas. Wczoraj przy jednym wyproznianiu była idealna musztardowa, a po paru minutach wodnista zielona z pianą. To dopiero zagadka. A wieczorem jakaś zageszczona i jasna.

W 7 tygodniu Adik był na 75 centylu, a wygląda mi na 90 ;) Niech rośnie :) Jeśliby był starszy, to bym się przejmowała i kombinowala z posiłkami, ale póki jest na cycu, niech rośnie swoim tempem. Jego tata to dopiero był pultas :D

Cyntia, ja już karmie tylko mm niestety :( Od mojego poprzedniego postu nie było żadnej kupki więc łudzę się że będzie ok.
Mam jeszcze jeden pomysł z czego to: Hania je bebiko, jak byłam na weekend u rodziców to moja mama kupiła małej mleko (bo ją poprosiłam ale dobrze mnie nie zrozumiała) bebiko comfort z obniżoną zawartością laktozy i z zhydrolizowanym białkiem. Stwierdziłam że bez problemu moga jej to mleko dać, nie bylo żadnego problemu. No a od wczoraj podaję jej już to normalne :(
Cholera, wyjdzie że to przez moja głupotę mała ma problem :(

Czarna, potwierdzam to co napisała Cyntia. Zimne rączki i stopki są zupełnie normalne u niemowlaków, nawet jak im ciepło.

Ja też zaciemniam, tak radzi Język niemowląt. Na początku nie chciałam, właśnie żeby nie zaburzyc pór doby, ale nic takiego się nie stało, a bardzo pomogło w zasypianiu.

Domka ja smarowalam brwi i uszka wazelina a po godzine pieluszka przecieralam. Jak juz nabraly lepszej kondycji to smarowalam benpantemem. Co do lojotoku, to dal Ci jakies porady co robic?

Mam pytanie do mam uzywajacych wozkow blizniaczych ;-) slyszalyscie jakies opinie o baby jogger city select ??? moze ktoras ma albo brala pod uwage ???

Jak pisze Cyntia - cieplote sprawdzamy na karku dziecka, jak jest cieply tzn ze wszystko oki ;-)

Okna do dziennej drzemki starszakowi zaslaniam , nie ma egipskich ciemnosci ale swiatlo nie razi...malenka poki co nie ma drzemek w lozeczku (choc chyba musze zaczac ja klasc)

reklama
Do góry