reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Mała wczoraj chyba w szoku była ze ma jakas uprząż na sobie i spałą z przerwanmi na cyca tak do 24 potem ja wziełam do łózka bo kwękała.a dzis marudzi,po bojach dop zasneła i mam nadz ze na dłuzej.Ja pije kawke bo zaraz usne.

Nika czyli ulewanie to fizjologia.Ja juz nie daje tego bebilonu,dobrze ze nie drogie to nie szkoda.Dawałm ze 3 dni.Ulewa nadal ale teraz minimalne ilosci i mysle czy wtedy to chlustanie to nie były wymioty?Niewiem.

A ogólnie ma taki dziwny wewnetrzny katar i prawie nic nie moge odciagnąć.Gulga jej w srodku i charczy tak jakby cos było,ale je normalnie.Czy to moze sapka?? Miała któras cos takiego

reklama
Coś mnie łapie (gardło, głowa i zatoki) i za bardzo nie wiem jak się leczyć, by nie dopuścić do rozwinięcia choroby przy karmieniu piersią. Wzięłam rutinoscorbin i mi się pomysły skończyły. Może wiecie co można przy kp? Wiem, że nie można aspiryny.

Cyntia ja od zeszłego piątku miałam gorączkę 39 i zapalenie piersi bo mnie przewiało, dostałam antybiotyk a na gorączkę lekarz i położna powiedzieli że paracetamol można ale APAP też 3x2 tabletki dziennie, mi szybko APAP pomógł na gorączkę. Zdziwiło mnie też że mimo gorączki na piersi tej przeziębionej miałam 39 przez 4 dni położna kazała normalnie karmić. Małemu nic nie jest.

Cyntia, *spam* strop i tabletki do ssania nadal aktualne. Mi zwykle pomagają. No i potwierdzam paracetamol.

Domka, a może nalej 1-2 kropelki soli fizjologicznej do każdej dziurki, odczejkaj chwilę i dopiero odciagnij. Jak jest suchy glut przylepiony to utrudnia oddychanie a nie odciaga sie po dobroci.

My zielone pampki uzywamy od kiedy mala miala 4 kg, z 1-ek na 3-ki odrazu przesliszmy.
Jak mnie nasze mamy denerwoja, przez 7 lat cicho siedzialy a teraz nie wyobrazaja sobie nas bez slubu. Mi az sie zygac chce jak ktos zaczyna o tym mowic. A najlepsze obie sa po rozwodzie, swojej jeszcze moge odpyskowac co jej ten papierek dal ale L mamie juz nie bardzo.
Ostatnio sie czepila ze Julka koncowke nazwiska ma ski a nie ska, bo w polsce to nie bardzo i co sasiedzi powiedza. To niewytrzymalam i odpyskowalam ze po 10 latach zycia na emigracji nie wyobrazam sobie powrotu do kraju bo nie ma tam ani pracy ani miejsca dla mnie. I wiecie co odpiedziala? "Tak?". Noz rece opadaja.
Mala zasnela, moze uda mi sie cos sprzatnac w domu bo L zabral sie za prace wkolo domu.

rjoanka wpuszczam wode morska codzien.

A u nas pampersy zielone przeciekaja,a dada nie.A jeszcze zauwazyłam ze pampersy sa wieksze.Dady 2 juz sa za małe ale pampersy 2 nadal uzywamy.Ciekwe jak beda 3 bo ma 3 paczki dady i 2 pampersa.Kupowałyscioe dady teraz;-)??Fajne sa w pingwinki

Domka to może być sapka. Moja ma jak tylko mojego m poniesie i nachajcuje więcej niż 22 stopnie. W nocy staram się żeby nie było więcej niż 20stopni i wtedy jest ok. Dr powiedział że katar jest jak cieknie z nosa. Wtedy można nasivin użyć. Jak nie leci i tylko harczy coś w nosie to woda morska, Frida, 18-19 stopni w domu i codziennie czysty mokry ręcznik na kaloryfer na noc.

reklama
Do góry