reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Domka mój ma to samo, od jakiegoś miesiąca. Charczenie w nosie i w gardle, mało kiedy udaje mi sie coś z noska odciągnąć. Lekarka go oglądała i jest zdrowy. To niestety od ulewania.

Ostatnia edycja:
reklama
BABINA ja też kąpię co drugi dzień, ale tylko dlatego że przy przebieraniu myjemy dupcię za każdym razem pod kranem (no chyba że jesteśmy poza domem to chusteczki dada idą w ruch).

Co do pampersów to mieliśmy pampersy 1 do tej pory, od wczoraj dada 2 zobaczymy jak będzie. Na razie wydaje mi się że ok. Nigdy małemu nic nie przeciekło, mi się wydaje że to kwestia założenia tak aby nic się nie podwinęło, dobrego rozłożenia w kroku ale też dopasowania. Nasz bączek ma dopiero 3950g i chudą dupcię więc nie widziałam potrzeby na większe i pampersy 1 było super.

Pampersy PC 1 i 2 nie mają wkładu chlonnego nad posladkami i nieraz parę razy dziennie plecy były mokre. Na rozm. 2 byliśmy tylko parę dni.

Ja kąpię codziennie, bo mały często ulewa, ma wrażliwą pupkę i ciemieniuchę. A przy zmianie pieluszki pupę wycieram wacikami kosmetycznymi zwilzonymi ciepłą wodą.

Ja tez codzien,bo ulewanie i tradziki,swoja droga paskudnie to wyglada ale bede w srode to zapytam dr.A teraz jeszcze poci sie w tych orto gatkach.Pupe wycieram husteczkami,jakie popadna,i ani razu jeszcze nie była czerwona,kremu uzywam jak sobie przypomne.

Dziewczyny pomóżcie bo ja juz niewiem czy to trądzik ? Czy skaza białkowa? W środę byłam u lekarza pokazałam mu wysypkę w sumie niepotwierdzil i niezaprzeczyl a to ze karmie piersia i dokarmiam mlekiem zmienił na aptamil pepti 1 ja niejem nic z nabiału ... Od środy zero poprawy ... Czy któreś z dzieci ma taka sama wysypkę ? ImageUploadedByForum BabyBoom1416689653.972109.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1416689653.972109.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416689653.972109.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 54
Mroczko moja ma jeszcze gorsze.IMG_1345.jpg
Dzis to miało postac drobnych krostek i takich wypukłych plam podobnych do ciemieniuchy.

Załączniki

• IMG_1345.jpg
    IMG_1345.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 51
Domka12 jejku rzeczywiście :-(( co stosujesz ? Byłaś z tym u lekarza ? Ja juz niewiem kapiemy ja w oilatium na przemian z krochmalem na twarz smaruje tak samo ten sam krem oilatium ... Juz niewiem co mam jejsc ? Jedna z moim znajomych o*******ila mnie ze po co karmie ze ona by niekarmila tylko mleko z puszki to ze nienajada sie moim mlekiem do konca i czasami daje jej butle .... Ja chce karmic bo wtedy czuje jej bliskość i to jest wtedy nasza chwila .... Poświęcam sie jak moge tylko kurczak pierś z kurczaka suchary zero nabiału juz niewiem co mam jejsc ...

Mroczko - a czemu smarujesz buzię? Pamiętam, że na szkole rodzenia pediatra mówił, by w przypadku trądziku niczym buzi nie smarować i myć tylko wodą plus kąpiel z krochmalem.

Adik z kolei zaczął się drapać po buzi.

reklama
Mroczko moja starsza córa miała taką wysypke od Loveli. W czym pierzesz?

Moja niunia kończy dzisiaj 2 m-ce :-) jejku jak ten czas szybko zleciał. Może przez to że przez ten czas prawie miesiąc byłyśmy w szpitalach :-(

Kurde wychodzi mi ostatni ząb mądrości i boli mnie pół szczęki :-/

Do góry