reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Judy wybudzaj co 3 godziny w dzien a w nocy na zadanie karm. Zeby obserwowac nie musze pisac bo na bank patrzysz na nia godzinami;)
Odpoczywaj poki mozesz, po dwoch tygodniach zacznie byc bardziej wymagajaca.

Mroczko- wiem co czujesz, nam dzisiaj mamusia dupe trula zeby slub brac. Juz nawet wyliczyla gosci. I mnie tez do furi doprowadza zdanie" karm ile mozesz".
Julka dostala dzisiaj szajby, krzyk i placz. Raz sie zachlysnela a potem zaniosla, bordowa sie zrobila jak burak. Kiedys na zawal zejde przez nia:/

reklama
Tak co 3 godzinki bede karmić . Dopiero co skończyliśmy jesc. Ważne ze powoli ruszam z produkcja mleka ;) dzis aż mi krew poszła z sutka tak ssała i to przez sen. W czwartek ma byc środowiskowa to zobaczymy co nam powie. Jesteście nie ocenionym źródłem informacji ;)

Domka - ja dziś pytałam o ulewanie. Pani doktor powiedziała, że mamy się nie przejmować i że do 6 miesiąca to normalne. Z tym, że nasz super przybiera na wadze.

Renisus - haha! Świetnie to ujelas! SZAJBA :D U nas młody dostał szajby dzisiaj. Trzymam go na rękach spoconego i boję się odłożyć do łóżeczka ;)

Domka a jak podajesz ten nutrition? Bo próbowałam robić przerwy w karmieniu i podawać małemu łyżeczka, ale wszystko mi wypluwa.
Po dzisiejszym dniu widzę, ze rzeczywiście on działa. Jak dodawalam do odciagnietego mleczka to nie było ulewania. Tylko, ze tym sposobem musiałabym non stop odciągac laktatorem i podawać z butelki. Trochę mi sie to nie uśmiecha.

Tez w sumie czekam aż mały wyrośnie z ulewania, ale u waszych pociech moze jest ono łagodniejsze, a u mojego nagle zaczyna lecieć strumień i buzia i nosem. Od tego ma sapke i widać ze sie meczy, ze jest to dla niego nieprzyjemne bo nagle robi sie strasznie niespokojny...
Pojutrze idziemy do pediatry zobaczymy co powie.

Ja byłam wczoraj u lekarza.
Malutki ma trądzik niemowlecy i prawdopodobnie uczulenie na oliwke,a mialam z nivei.
Mam go przemywac woda przegotowana i smarowac parafina.
A na brzuszek mamy dawać do jedzenia delicol. Powiedział że nie słyszał żeby rewolucję z brzuszkiem mogły być po biogaji czy wit. D,no ale ja już tam nie wiem.

Cyntia do czego to doszlo ze nas dzieci terroryzuja :D

Judy, uzywaj na sutki masci benpantem lub jego odpiwiednik. Musisz chronic sutki bo moze tak bolec ze nie bedziesz chciala przystawiac. Krewka moze byc ze zlego przystawiania, jak masz mozliwosc to spotkaj sie z polozna laktacyja zeby Ci pomogla z przystawianiem. Mi na poczatku kazano karmic na lezanco bo inaczej mala sutka nie umiala zlapac. Powodzenia kochana, mleczko zaraz sie pojawi... Az nad to:)

Babina, dobrze ze to tylko uczulenie. U nas oliwka z jonhson uczulia, tak wiec ciemieniuche smarujemy wazelina. Ostatnio jak ja z sypalo, posmarowalam buzkie mascia hydrokortizionem i ku mojemy zdziwieniu tradzik tez znikna.

Idziemy dzisiaj na 6 tygodniowy bilans plus moje sprawdzenie po porodzie, dzisiaj muszs zdecydowac co do antykoncepcji. Wciaz wacham sie miedzy mini pigulkami a implantem. A Wy juz zdecydowalyscie?

U nas dzis-20:30 - 2 - 5:40. Nie jest zle. Tylko trzymam ja polprzytomna do odbicia a ta nic. Wsadze do łóżeczka i uleje:/
Czy ktorejs zdarzyło się przyciąć komara na siedząco z dzieckiem na piersi?? Bo ja juz parę razy odleciałam.

reklama
Mizzah - ja czasami boję się, że usnę na stojąco. Serio.

U nas 1:15-5:30 spanko. Gdy Adik odstawia histerię przed spaniem, to często później dłużej śpi.

Do góry