reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Renisus ja biore od piątku tabletki anty dla kobiet karmiących .. Na 3 msc na Sam Poczatek ... Czuje sie po nich spoko ..... Mizzah oj nie raz udalo mi sie przyznac zwlaszcza jak mala obudzi sie w nocy to czasami Niewiem ci sie dzieje ... Siedze teraz odciagam pokarm bo mala sama Niewiem czego chce po ciagnie troche I ryk jak ja tego nie lubie ... Nie raz tak ladnie je z jednej piersi a potem drugiej a dzis zaczyna koncert ... Boze dopomoz:-)))))) lece bo znow ryk

reklama
Renisus ją od 21dnia po porodzie biorę tabletki dla karmiących ale w piątek jadę do gin niech mi zapisze ten zastrzyk dp na 3 miesiące mam w nosie brać tabletki już raz zapomniałam wziasc i po 3 godz wzięłam,wolę nie ryzykować;-)

Moja spala od 21do 1.30 a później do 5 pociągnęła pierś i śpi nadal więc już rytm snu w nocy ma stały ;-)tylko po kąpieli koło 18 ucina sobie drzemkę a później szaleje do 21;-)

Mnie ratuje telefon przed zaśnięciem;-);-)

Mój chodzi spać koło 23,obudzi się o 2 potem o 5, Tak co 3 godz jak z zegarkiem w tylku. Mógłby spać dłużej no ale co zrobić,może się nauczy. Wogóle już jest taki coraz fajniejszy,gaworzy,uśmiecha się, jest coraz mądrzejszy

Dzień dobry! Pogoda taka sobie ale może uda się dziś wyjść na spacer. I jak tam kiedy szczepicie?? Wciąż jesteście za skojarzonymi 5 w 1 plus engerix? ?? Ja mam szczepienie za tydzień w piątek.

Witam!
Domka jeśli twój maluszek ulewa bardzo mocno a wręcz chlusta na odległość to warto zrobić badanie moczu i usg brzuszka bo przyczyna może leżeć albo w układzie moczowym albo może być refluks albo zwężenie odźwiernika co często się zdaża u chłopców (tak poleciła nam gastrolog-u mojego wyszedł silny refluks ale narazie jest to fizjologią bo ma miesią, jak będą się objawy utrzymywać to dodatkowe badania będzie muiał mieć zrobione).

Mam problem dziewczyny i licze na Waszą radę/opinie. Mój synuś oprócz potwornych ulewań ma dziwne kupki-wodniste aż wsiąkają w pieluszkę,śluzowate i z bąbelkami powietrza co świadczy o nietolerancji cukru. Lekarz rodzinny stwierdziła że do końca nie wie co robić bo szkoda rezygnować z kramienia piersią więc zaproponowała żeby w ciągu dnia podać 1-2 karmienia z nutramigenem i obserwować kupki.Nie wiem co robić bo nie chcę pochopnie podejmować decyzji ale wiem że ryzyko alergii jest dość duże bo poprzednie dwie pociechy też były na nutramigenie (jedno nadal jest).

Widzę że zaczęłyście pisać o antykoncepcji. Tutaj też mam dylemat bo nigdy w życiu nie brałam tabsów i trochę boję się skutków, ingerencji w organizm bo jak narazie wszystko miałam dobrze wyregulawane i boję się tego rozregulowania.Nie wiem co robić...

U nas dziś szaro, buro i ponuro na dworze...wieje,jest zimno aż nic się nie chce...chcę już wiosne:)

Slonko ja tak miałam tzn sluz i też nam dawali nutramigen. Dla mnie to ostateczność i zdecydowałam sie na duzo delikatniejszy bo i dla dzieci z alergią i jej podejrzeniem i w kolce i przy częściowej nietolerancji Bebilon pepti. (Dodam ze jedtem alergikiem wziewnym ale tylko sezonowo ). Jestem naprawdę zadowolona..co do kupek. To Pola robi 1 lub 2 razy dziennie taka o gładkiej konsystencji koloru musztardowego. Ale jak strzeli to ma całą dupe w kupie bleee :/ brzuszek przyzwyczajal się 2 tygodnie. Ostatnio chciałam przejść na zwykłe mleczko ale jednak poki te jej służy wstrzymam się.Probowalam ale od niedzieli miala takie darcie i gazy, ze zwatpilam.

Ostatnia edycja:
reklama
Nika najpierw dałam z woda w butelce ale stwierdziłam ze zle bo woda sie zapcha i mało mleka zje,
potem dałam z moim mlekiem w butli ale niewygodnie,siedziec i odciagac mleko
itd,potem dałam z woda ze strzykawki w trakcie cyca ale srednio bo boje sie
ze ja dziubne ta strzykawką,dzis nie daje bo kurde uciazlwe a nie zawsze pomaga,raz uleje
a raz nie ale beka na potege;-)Najwyzej dokupie tetry i bedziemy sie przebierac
100 razy.Wagowo ok,bo przez 4tyg 620gram i jest w 50centylu.

Słonko usg miała ok,chlusta ale jak jest w pionie a jak lezy to tak na 2cm od buzi plunie.W nastepna srode bede na szczepieniu to pogadam z dr

babina oj Karola tez ma tradzik paskudny,rano najgorzej potem blaknie.Zobacz załącznik 654257Zobacz załącznik 654258

Do góry