reklama
Babina - mowisz o szczepieniu na gruzlice ??? U Tymka dlugoooo to roslo i bylo czerwone, peklo dopoero jak maly mial ok 10 tyg i wtedy ropka pociekla. Teraz niby Nelke tez zaszczepili ale na ramoonku kompletnie sladu nie ma i zaczynam watpic.. malego szczepili przy mnoe a teraz ja zabrali....w ksiazeczce wpisali..
Nsza Nelka tez dzis popoludniu długo jie spala, jakas niespokojna byla, poplakiwala (raczek krzyczala) jedna kuoka normalna, druga strzelajaca i nie wiem co sie dzieje. Kolka to raczej nie jest bo teraz śpi mocno jak zawsze ale cos ja brzuszek męczyl jak noc
Nsza Nelka tez dzis popoludniu długo jie spala, jakas niespokojna byla, poplakiwala (raczek krzyczala) jedna kuoka normalna, druga strzelajaca i nie wiem co sie dzieje. Kolka to raczej nie jest bo teraz śpi mocno jak zawsze ale cos ja brzuszek męczyl jak noc
Ostatnia edycja:
Sunovia, rjoanka@gazeta.pl, dziękuję.
Babina, u nas tez to tak wygląda, w szpitalu uprzedzali ze będzie brzydko i nie wolno nic z tym robić.
Gosiak, u nas długo nic nie było widac, dopiero ze dwa dni jest ślad a mamy miesiąc i 5 dni.
Dziewczyny mąż jednej z sierpniowek zrobił mega pouczajacy przegląd leków na kolke pokazujący dlaczego część dziala a inne nie. Okazuje sie ze to tylko kwestia dawki, san simplex dziala bo dawkowanie substancji czynnej na jeden raz jest takie jak tych dostępnych w pl na cały dzień. Jak chcecie doczytac wpiszcie w wyszukiwarkę "tatowym okiem' i sab simplex lub symetikon (nie mogę wstawić linia z tel, a karmie teraz :-) ).
Babina, u nas tez to tak wygląda, w szpitalu uprzedzali ze będzie brzydko i nie wolno nic z tym robić.
Gosiak, u nas długo nic nie było widac, dopiero ze dwa dni jest ślad a mamy miesiąc i 5 dni.
Dziewczyny mąż jednej z sierpniowek zrobił mega pouczajacy przegląd leków na kolke pokazujący dlaczego część dziala a inne nie. Okazuje sie ze to tylko kwestia dawki, san simplex dziala bo dawkowanie substancji czynnej na jeden raz jest takie jak tych dostępnych w pl na cały dzień. Jak chcecie doczytac wpiszcie w wyszukiwarkę "tatowym okiem' i sab simplex lub symetikon (nie mogę wstawić linia z tel, a karmie teraz :-) ).
Ostatnia edycja:
mroczko218
Fanka BB :)
Czesc dziewczyny. A ja dopiero klade sie do lozka mala jak sie obudzila o 17 dopiero zasnela jak to dobrze ze maz wrocil z pracy ogarne lam dom I siebie leb mi peka dzis .. Niewiem Czemu juz niechce faszerowac sie tabletkami bo nie dosc ze biore na nadcisnienie, na tarczyce to jeszcze to ... Co do przytulanek tez dzis zastanawialam sie nad tym .. Za tydzien koncze 6 tyg od porodu Niby karmic a kobieta niemusi sie zabezpieczac mysle ze bede musiala brac tabletki ?? A wy dziewczyny karmiace w jaki sposob zabezpieczacie sie ? Powiem wam ze jakos boje sie tego 1 razu ... Czy bedzie bolalo ? ... Koncze I ide zasnac bo niewiadomo kiedy ksiezniczka obudzi sie na cyca dobre 1.5 tyg........ To zem pospala juz kweka ahhhh lece
Załączniki
mroczko218
Babina ile daje sie ksiedzu teraz ? My na swieta chcemy ochrzcic ale powiem wam ze jakos nieusmiecha mi sie to jechac do polski wolalabym latem ale moj sie uparl.. Tesciowa chyba Focha walnela na nas bardziej na mnie ... Od urodzenia kur...a codziennie do mnie dzwoniła albo SMS No zes przesada na początku miałam wrażenie ze ma nas za idiotów i ze niepotrafimy sie zajmować dzieckiem .. Wkurwia mnie ona od tyg nieodbieralam od niej telefonu bo juz miałam jej dość pow w końcu mojemu ze jest upiiwedliwa i ze mam jej dość to zadzwoniła do swojego syna i pow ze skarga dlacGo ja nieodbieram telefonu ( a jeszcze ostatnio napisałam jej ze czasami niemam czasu i chce mieć spokój ) miałam jeden dzien az jak pomyśle gdy pojedziemy do polski to bedzie sie wpierdalac we wszystko ... Nielubie tej kobiety od zawsze ile ja przez nią łez wylałam teraz sie strasznie mila zrobiła ale ja pamięć dobra :-) niewarto jej nic mowić bo idzie na wioskę i wszystko gada niby sie chwaląc wiecie jak to jest jedna baba drugiej babie z jednego słowa robi sie 50 a znając Tesciowa lubi ubarwić a mimo ze nas dzieli 1600 km to ja sie dowiaduje od znajomych ze gada ajak sie jej zapytamy czy mówiła to sie wypiera.... Mowię wam ... Mogłabym tak pisać pisać i pisać .....
Mroczko ja coś źle zrozumiałam chyba. Piszesz że karmiąca mama nie musi się zabezpieczać?? Bo jesli tak to nic bardziej mylnego. Jak poroniłam w styczniu (samoistnie bez czyszczenia) to moja ginekolog powiedziała mi żebym teraz się starała bo po ciąży najłatwiej zajść w ciąże. Nie ważne ile ciaza trwała . I za dwa tygodnie znowu byłam w ciazy i zaraz Martyna bedzie z nami . A o pierwszą ciąże sie staraliśmy 4 miesiące. Więc lepiej jednak uważać poczytaj w necie że to mit że matka karmiąca nie może zajść w ciążę
Cyntia85
U mnie w bloku mieszka babka, która ma córeczki urodzone w jednym roku kalendarzowym
Na SR też nam mówili, że karmiac można zajsc w ciążę Muszę zapytać mamę jak to u niej było. Ja miałam 7 miesięcy, gdy zaszła w kolejną ciążę, ale nie wiem czy mnie jeszcze karmiła piersią.
Mroczko - mojej babci i tak nikt nie przebije raczej. Odkąd miałam skróconą szyjkę i ryzyko wcześniejszego porodu, czyli od 31 tc, do porodu dzwoniła do mnie CODZIENNIE (no prawie - czasem odpuszczala).
Na SR też nam mówili, że karmiac można zajsc w ciążę Muszę zapytać mamę jak to u niej było. Ja miałam 7 miesięcy, gdy zaszła w kolejną ciążę, ale nie wiem czy mnie jeszcze karmiła piersią.
Mroczko - mojej babci i tak nikt nie przebije raczej. Odkąd miałam skróconą szyjkę i ryzyko wcześniejszego porodu, czyli od 31 tc, do porodu dzwoniła do mnie CODZIENNIE (no prawie - czasem odpuszczala).
mroczko218
Cyntia85 to jednak ktos pokonak Tesciowa hehe :-)
reklama
Podziel się: