reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Tak to juz jest z babciami; moja mama odkad wyjechala pisze setki wiadomosci przez what upa( boze kto to wymyslil?!) a mama L. puszcza gluche do niego, on odzwania a ona z pretensjami ze juz dwa dni sie nie odzywamy a mnie nie ma na skaypie ( ukrylam sie haha). Wiecie ze nawet oceniala jak L robi kampiel poprzez skaypa. W takich chwilach zaluje ze konunimacja jest tak latwa i tania.

Po Vit D jak narazie cisza, chyba sie przyjela. Zobaczymy za kilka dni, w sumie po tej twist off kolka byla juz po pierwszym dniu.
cyntia jak chcesz to zrobie Ci zdjecie opakowania.

Dostalysmy z Juleczka foteli z okazji pierwszego miesiaca; cos takiego jak zdjecie ponizej. Bujalysmy sie caly wieczor :) ImageUploadedByForum BabyBoom1415496728.177199.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1415496728.177199.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1415496728.177199.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Jak długo czekacie za odbeknieciem?

Jak z nim za dnia chodzę, to młody potrafi beknac nawet po pol godziny. A w nocy nie mam sily :/ On przysypia na ramieniu, a beka nie ma.

U nas tez nocna zmiana, mloda spala 8h:-) teraz zjadla i zasypia mi na brzuszku:-) niestety mam pobudke o 6 i jedziemy do szkoly.
My juz mielismy przytulanki, chociaz za brak pomocy przy mlodej mialam sie zaprzec i stanowczo odmawiac mezowi ale nie wytrzymalam:-) u nas pierwszy drugi raz byl po 4 tyg pologu.

Aaaa niemoglam naszega watku znalesc.
Cyntia- juvit baby d3; teraz troszke stekala i sie prezyla ale w granicach normy. Dalam jej espumisan i powinno byc ok.

Karmienie piersią zapobiega ciazy tylko wtedy, kiedy robi się to regularnie, nie rzadziej niż 3 godz. - taką gdzieś inf znalazłam, ale wolałabym się jednak dodatkowo zabezpieczyć.
Ja dostałam od gina tabletki anty Limetic, można je brać karmiąc piersią.

W nocy nie odbijam małej. Tak spokojnie je, że nie widzę potrzeby.

Ech i już mnie wzywa...

A zapomnialan napisac, moja bratowa dwie ciaze ma z karmienia piersia i efekt taki ze 3 coreczki, rok po roku. Wystarczy pojsc do lekaza i on pomoze wybrac odpowiednia metode. Ja wacham sie miedzy implantem a min pigulkami.

W ogóle poczytałam sobie składy tych preparatów z symektykonem itp i trochę się nakrzywilam. Symektykon może i jest bezpieczny i całkowicie wydalany, ale w tych preparatach jest od groma syfu na czele z benzoesanem sodu (chyba w bobotiku), który jest konserwantem. Toć w parowkach i wedlinach (lepszejszych) przestają używać tego świństwa, a żeby był w kropelkach dla niemowląt? I o ile symektykon rzeczywiście się nie wchłania z przewodu pokarmowego, tak taki benzoesan i podobne już tak. A coraz więcej jest badań na temat jego szkodliwości (m.in. rakotworczosci).

Ostatnia edycja:
reklama
Dlayego właśnie dziwilam się, że praktycznie każda z was coś podaje, czasem bez powodu, ot tak profilaktycznie. A w każdym leku czy suplemencie są jeszcze konserwanty i inne cuda.

Właściwie wszystkie noworodki mają problemy brzuszkowe, bo układ pokarmowy dopiero się rozwija i dostosowuje do nowego pokarmu, ale o ile nie są to wielogodzinne spazmatyczne płacze, to warto zacząć od naturalnych metod: masaże, zmiana diety przy kp, zioła zamiast od razu wkraczac z kropelkami.

Do góry