reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Książkę moim zdaniem warto przeczytać głównie dlatego, zeby zobaczyć czy sami rodzice nie popełniają błędów. Jeśli postępują właściwie, a dalej jest problem, to wtedy faktycznie trzeba szukać pomocy gdzieś indziej.

pscolka, to szybko u was ten bunt dwulatka ;-) moja córka jest generalnie bardzo grzeczna, ale ten bunt też jest zauważalny. Nie akceptuje ostatnio słowa nie i jakiejkolwiek odmowy i tak jak nigdy nie miała problemów ze snem i zasypianiem, tak teraz mamy cyrki różne.

reklama
Czytac na pewno nie zaszkodzi :-). Jest jeszcze "rodzeństwo bez rywalizacji" autorów rewelacyjnej pozycji "jak mówić zeby dzieci nas słuchały, jak słuchać zeby dzieci do nas mówiły", która wszystkim Wam polecam. Koleżanki, które mają dwójkę dzieci mówią ze dużo skorzystały z lektury.
Pscolka, Sunovia, Wasze dzieci niekoniecznie przechodzą bunt dwulatka. Kiedy pojawia sie rodzeństwo często obserwuje sie regres w rozwoju starszego: chęć ssania z butli, jazdy wózkiem, powrót do dziecięcej mowy jeśli już mowilo normalnie...generalnie powrót do poprzedniego etapu rozwoju.

Regres zaliczyliśmy, ale trwał tylko kilka dni. To co mamy teraz to dwulatkowe przypadłości, choć pojawienie się rodzeństwa na pewno to jeszcze potęguje.

nie było u mnie lekarza bo ja od wczoraj kwalifikuje się do wyjścia więc jak chce porady ginekologa to do jego gabinetu.... ta kulka jest wielkości groszku dokładnie przy wejściu do odbytu.... chyba wyśle męża do apteki masc mi nie zaszkodzi.... sorki że tak pisze ale nigdy nie miałam takiego problemu.... a po tych czopklach bolało??

Przepowiadała garmelka :) póki co nie upłynęło a moja córcia nadal w brzuchu. We wtorek będą decydować czy wywołują czy mogę poczekać do czwartku. Jednak dalej niz do czwartku mi chodzić w ciąży nie wolno. Czyli max 5 dni jeśli samo się nie ruszy. Z tego co opisujesz to hemoroid w aptece coś na to bez problemu dostaniesz ;)

Judy, jak to sie mowi nie znacie dnia ani godziny :) ja mysle ze urodzisz szybciej niz myslisz. Trzymamy kciuki. Ahhh Ostatnia z nas zostala, u nas dzisiaj mija miesiac :) Do tej pory jak zamkne oczy to czyje to napiecie przed porodowe. Dzisiaj przychodzi do nas Juleczki chlopak :D 13 dni starszy Antos, a ona taka marudna.

Cyntia, podalam jednak Vit D i zobaczymy co dalej. W skladzie ma olej rosliny, wlasnie Antos ja przyjmuje i nie ma kolek ani innych bolow brzuszka. Tak wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Juz 3 dzien nie bylysmy na spacerku bo leje:(

Byłyśmy na usg bioderek i wszystko dobrze -uffff. Chociaż to dobre! Pola cały dzień spi:szok::szok: Jak śpi źle, jak nie spi źle, no ciężko mi dogodzić :-D Kupki wciąż ze śluzem, już mnie to wykańcza i wzdęcia ...zeby mogła łatwiej oddac gazy byloby lepiej :( Ja już naprawde nie wiem co robic...strasznie sie martwie :(

Edit: no i wodniste :/

Ostatnia edycja:
reklama
judy czekamy:) a u nas dzisiaj na noc ta polozna pi*da co wczoraj aj aż się boję:( mam nadzieję że będzie spokojnie tylko kurde wiem że ona dokarmia mm.......

Do góry