reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Ja tak naprawdę do tej pory to używam soli fizjologicznej. Codziennie zakraplam choćby z uwagi na sezon grzewczy.

Ruda - ja mam jakąś z kora dębu wiem ze dziala sciagajaco. No i staraj się unikac zaparć. Mi pomógł na początku czopek; glicerynowy niestety inaczej nie było mowy o wypróżnianiu :/

reklama
Mój kataru nie ma,ale jakos tak ciezko oddycha ostatnio. Może to przez suche powietrze.
Smaruje mu maścia majerankowa pod noskiem i psikam woda morska

Renisus - on dostawał wit. D wcześniej i cały czas były spazmatyczne płacze zanim trafiłam na info o witaminach. Liczylam, że się przyzwyczai. Będę próbować jeszcze, ale w niedzielę, choć boli mnie na samą myśl, że miałabym mu znowu zafundować bóle :(

Ruda - ta gulka jest na odbycie czy wcześniej na skórze? Lekarz i tak powinien obejrzeć krocze, jeśli byłaś szyta. W takich sytuacjach lepiej się przełamać.

Babina - ja odciagam aspiratorem z Canpolu. On chyba jest najtańszy.

Próbowałam wody dawać to pluła, dławiła się.

Mozesz dodać łyżeczkę brązowego cukru, wtedy z pewnością wypije.

Ruda gratulacje!!!

A ja wczoraj skusiłam sie pierwszy raz na mm. Mam trochę za mało pokarmu, a Filip tylko by jadł i jadł. Efekt był taki ze ciągnął i ciągnął aż zasypiał przy piersi, a próba przeniesienia go do łóżka kończyła sie rykiem i szukaniem cyca. Dlatego stwierdziłam ze karmie piersią jak najdłużej, ale na noc będę mu podawała mm, żeby sie porządnie najadł.

Cyntia, wlasnie nie wiem co robic. Mala miala ciezka noc, tzn poranek. Co sie nazloscila przy cycu, naplakala i nie dosc ze prawie nic nie zjadla to brzuszek ja boli. Robi strzelajace kupy, a jej ulewanie smierdzi wymiocinami. Teraz sie obudzila bez apetytu, po 15 min dopiero zjadla i to podoila 3 min i zasnela. Juz sama nie wiem co jest grane;(

reklama
magda - zamiast książki niech siostra poradzi się psychologa dziecięcego. Myślę, że to najszybciej może pomóc, bo każde dziecko inne. Książka Język dwulatka jest ok, warto przeczytać (jestem świeżo po lekturze:-D bo u nas bunt dwulatka w pełni), dużo praktycznych porad, ale myślę, że akurat tego problemu nie rozwiąże.

renisus - chłopaczki też mogą sikać na czerwono, ale to nie krew tylko hormony

Do góry