reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

babina, ja po pierwszej ciąży niejedna noc przeplakalam przez brzuch. Długo bardzo mi spadał. Teraz jakoś mam na to wyrabane, mimo, że tez się nie mieszcze w żadne spodnie, choć został mi tylko 1kg po ciąży. Ale wiem, że w końcu wróci mniej więcej do normalności, więc się nie będę tym zadreczac. Zacznę bliżej wiosny hehe ;-)

reklama
Witam się i ja po dłuższej przerwie. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom!!

Zaglądałam do Was często, jednak czasu jakoś zawsze brakowało żeby napisać. Dopiero od wczoraj Oliwka poszła do przedszkola, więc teraz chociaż ranki mam „wolne”. Lili jest na razie dość spokojnym dzieckiem, miewa czasami humorki, ale bez większych ekscesów. Jedyny problem to kupki, gdyż od tygodnia robi tylko jedną na 4 dni. Karmię ją piersią, plus dodatkowo dwa razy dziennie dostaje mm. Na szczęście nauczyła się już sama zasypiać i od tego momentu przesypia od 20 do 4, więc w nocy mamy spokój.

Babina
znam to uczucie. Ja w tamtym tygodniu byłam na większych zakupach w supermarkecie. Kasjerka po skasowaniu wszystkiego stwierdziła, ze nie powinnam w moim stanie dźwigać.:sorry: Głowa do góry niedługo pozbędziemy się zbędnego balastu.

Babina - ja tez chodzę tylko w jednych spodniach w które się względnie mieszcze tzn brzuch i tak wylewa sie wszędzie do tego skóra mocno zniszczona przez rozstępy.
Syla- czy jakoś szczególnie uczyłaś mała zasypiać samą,bo ja marzę żeby moj Filip spał tak długo a czy mimo podawania mm Lili dobrze ssie pierś?

Domka - u nas też przyciemnione światło i muzyka w tle, którą usłyszałam oczywiście dopiero po fakcie:-D

babina - a ja bym chętnie skorzystała jakby mnie ktoś w kolejce przepuścił i nawet bym się tej ciąży nie wypierała:-D. Mi zostało jeszcze 2,5 kg do wagi sprzed ciąży, głównie brzuch i uda.

syla - no to piękne macie nocki:szok::tak:. A ja dzisiaj od 5 do 7 na nogach, przebrałam, nakarmiłam, kupa, przebrałam, położyłam, jęczy, odbiłam, mokry bodziak, przebrałam, dokarmiłam, czkawka, polulałam, odłożyłam, jęczy, odbiłam i w końcu łaskawie zasnął. Oczywiście w tym czasie za ścianą już jęczał starszak i d**a z mojego spania:cool:.

No to poszedł mi kręgosłup :( wczoraj chwycilam zle gondole z małą i coś mi chrupneło :( jade na przeciwbólowych. ...jesyem brudna i do tego połamana :/ jeszcze poprzestawialismy niechcący pory jarmienia i Poli popieprzyl sie dzien z nocą. Do 1 nie chciała spać :/

Ja muszę zacząć ogarniac co się w nocy dzieje, bo ostatnio jestem nieprzytomna. Pierwsze karmienie było o 2, a kolejne sama nie wiem czy o 4 czy o 5, w każdym razie za wcześnie i znów pozwoliłam zasnąć małej z nami w łóżku. Nigdy więcej - jak się przebudzilam, to spała między nami przykryta kołdrą prawie po same uszy.

Ok, mejkap zrobiony, jeszcze tylko włosy wyprostować, karmienie i pedzimy na spacer.

U mnie dalej 7kg+, brzuch płaski ale z rozstępami. Dziś 3 dzień dietki South Beach;) Zobaczymy co z tego będzie. U mnie najgorzej z udami i pupą niestety.

Młoda dzisiaj wstawała ok 1:30 i o 4 ale od razu po jedzeniu zasypiała więc może być:)

sunovia mejkap robię względny jak wychodzę ale że mam włosy już prawie do pasa to prostowanie odpada;) Za to zamówiłam lokówkę 38mm do grubych loków:p

Kotulcia ja na diecie sb schudlam 12 kg. Bylo to 7 lat temu i od tej pory przytylam tylko w ciazy i juz teraz mam wage sprzed. Co do brzycha i macicy to tycko mi wystaje ale chodze juz w starych ubraniach. Troszke biodra mi sie rozszezyly i nawet mam ladniejsza figure teraz:)

Mizzah bidulko, ja bralam garsciami tabletki na kregoslop po porodzie. Musisz uwazac, jeszcze nie mamy formu z przed ciazy.

Zmienilam wczoraj pampersy na super- dry, juz nie wiem co robic z ta dupinka. Teraz jest odparzona:/ chyba przejde na wielorazowki na dzien bo mi jej szkoda.

Czytam te opisy porodow i az moj mi sie snil w nocy:) jak znajde wiecej czasu to swoj opisze;)

Milego dnia !

renisus a w jakim czasie te 12kg?:) Na pupę spróbuj z ziajki kremu przeciw odparzeniom - ok 5zł i profilaktycznie przy każdej zmianie pieluszki taka grubsza warstwa a nie dokładne wsmarowanie - u nas nie było jak dotąd odparzenia i nie smaruję już za każdym razem.

reklama
Pscolka nadal zazdraszczam mega szybkiego porodu. :-)

Katinka biedna tyle przeszłas :-( teraz czas wyrzucić to z pamięci i cieszyć się maluszkiem :-)

Babina głowa do góry! Mi brzuch wisi z każdej strony ;-)

Moja też sama zasypia. Opatulam ja mocno żeby ciasno miała, ręce chowam i oczy i głowę pielucha nakrywam, smoczek do buzi i zasypia.

Sunovia mam to samo ze nie wiem właściwie czy karmiłam w nocy czy mi się śniło :-) moja by spała chyba cała noc ale budzę ją co 3h bo słabo przybrała.

Mizzah staraj się nie dźwigać w połogu. Można sobie narobić problemów ginekologicznych.

Renisus na mocne odparzenie tormentiol niezastąpiony.

Do góry