reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Jak szukałam opinii o mlekach, to bardzo dużo mam skarżyło się na zaparcia u maluchów po bebiku. Ono chyba ma najsłabszy skład spośród mm, nie zawiera probiotykow i jest dość ciezkostrawne.
Najlepszy skład ma Enfamil, chwalony jest też Hipp, Bio od Holle, Bebilon, Nan i Gerber mają różne opinie.
czasami trzeba spróbować kilku zanim znajdzie się takie, ktore odpowiada dziecku.

reklama
Dziewczyny ja wiem że każda ma inne piersi, brodawki i sutki. Ja napisałam że trzeba dopasować tak żeby było jak najmniej miejsca między nakładką a sutkiem, tak odpowiednie ale jak najmniejsze dla danej piersi. Ja mam S z Campol bo miały najmniejszą tą część która nachodzi na sutek. Najpierw miałam S z AVENT ale ta część na sutek jest tak duża (ma inny kształt i sutek nie układa się w niej tak ładnie, nie wchodzi) że mały łykał więcej powietrza niż mleka.

O to mi chodziło, może któraś może to lepiej wyjaśnić bo mi coś to kiepsko poszło!!!

DZIEWCZYNY NIE NADROBIĘ WAS Z TYCH PARU TYGODNI. BĘDĘ UDZIELAĆ SIĘ NA BIEŻĄCO. PRZEPRASZAM.

po kąpieli lepiej, skurcz tylko jeden...
Teraz nie wiem czy jechać do szpitala sprawdzić czy wszystko dobrze czy poczekać w domu aż coś się zacznie???
Aj :szok:

Ruda- nie wiem jak w Pl ja nie mogę jechac do szpitala dopóki nie bede miała regularnych skurczy co 5 minut. Jesli skurcze ci się uspokoiły to moze jednak jeszcze nie trzeba jechac... Spróbuj rozkręcić te skurcze. Schody, sutki , piłka, spacer :) moze te które juz rodziły cis podpowiedzą bo ja mogę tylko gdybać .

Sunovia tez slyszłam ze po bebiko dzieci maja kolki itd.Ale ja strasza na nim wychowałąm,bo tylko to tolerowała.Wiec teraz tez zaczynam od bebiko.To jest metoda prób i błedów.

A jak u was z pampkami?Chyba mussze juz 3 kupic bo 2 małej nózke obcieraja

witam i gratuluje wszystkim nowym mamusia . Mam do Was pytanie Jas robi kupke ze sluzem byłam u pediatry mowi ze to normalne przy karmieniu piersia ale ja sie denerwuje miala któras z was taka sytuacje . a i chce kupic nawilżacz do powietrza polecacie cos ?

ruda, jeśli skurcze się wyciszyly to raczej nie ma sensu jechać. Chyba, że dzieje się coś niepokojącego.

Domka, u nas wciąż pampersy 2.

ania, ja mam Eldom NU5 i jestem z niego zadowolona.

Ja dopiero zaczełam 2 używać,mam z belli ale są jakieś takie sztywne,lepsze chyba z pampersa. A dady używacie ,jakie są?

U nas dzisiaj ładna żółta kupka,zmiana mleka najwidoczniej pomogła. No i poje małego ile się da, woda,glukoza,herbatka koperkowa. Ale ważne ze pomaga. Odstawilam też wit. D jest lepiej,mały o wiele spokojniejszy.

reklama
Dziewczyny tak sobie mysle o tej Vit D. Calkowicie z niej zrezygnowac, czy zrobic drugie podejscie?
Pampery u nas juz 3 od przekroczenia 4kg, bo poprzednie obcieraly.

Do góry