reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Ciotka AGNIECHA a co u Was? Ogarniasz swoje przedszkole?:)

Dziewczyny jak często mozna dawać czopki glicerynowe ? Moja ma problemy z kupa, nie moze zrobić, wczoraj jej dałam czopka i wyszła taka twarda plastelina :( biedactwo dzis znowu to samo;(

czarna - kryzysy laktacyjne do kilku dni trwają, często przystawiaj i więcej pij:tak:

renisus - my też jeszcze szalejemy nocami. Jak w końcu udaje mi się uśpić juniora to słyszę jęki budzącego się starszaka:cool:. Jak na razie M do niego wstaje, ale co będzie w grudniu, aż boję się pomyśleć:szok:.

pauletta - a czemu odciągasz? ból sutków (o ile nie ma krwawienia) jest tylko do pewnego poziomu, trzeba pilnować czy dziecko łapie sutek z otoczką, bo jak sam sutek to bardziej boli. MM to chyba najlepiej z lekarzem ustalić.

ruda - weź dwie nospy i ciepłą kąpiel, jak nie przejdzie to to. Mnie też bolało tylko na dole, nie miałam nic z brzucha.:tak:

katinka - nie wszystkim pasują jak najmniejsze nakładki. sutek musi się mieścić w wypustkę w nakładce.

Dokładnie, też miałam te S z Canpola i za nic nie mogłam tam wcisnąć sutka. Większe z kolei były za duże. Ostatecznie zacisnelam zęby i karmilam bez.

Pauletta, mi nakladki aventu rozmiar 2 i masc maltan uratowały laktacje. Smaruj często!!
Ilością mleka sie nie przejmuj, przustawiaj do piersi i tyle. One na początku dużo nie potrzebują, ale sutki musza pobudzić do pracy.

Ruda kciuki;-)

Atagata gratki;-)

Noc straszna,małą od 1 do 5 spac nie chciała,non stop na cycku.
W nocy zrobił mi sie nawał pokarmu,pewnei przez laktator bo zapomniałam odciągnąc.Do tego wymioty i gorączka,starsza miała jelitówke wiec moze cos od niej.Jestem mega zmeczona.
Mała chce non stop na rekach i cyca.

Co do mm,ja kupiłam bebiko bo nic nie moge odciągnąc a jak mała bede zostawiac w domu to musi cos jesc,własnie jej zrobiłam na próbe pierwszy raz czy nic jej nie bedzie bo w czwartek musze ja zostawic na pare godzin

Atagata- gratulacje :)

Gosiak- dzięki za kciukasy :) mój mały maluszek uparł się i za nic nie chce wyjść. Jestem 5 dni po terminie i nie mam objawów zbliżającego się porodu. Dali mi jeszcze trochę czasu ale nie dłużej niż do 13 i będą wywoływać. Liczę ciagle ze jednak Martyna podejmie w końcu decyzje i wyjdzie sama :)

Zostałam ja , malinka i madziorek :) jesli ruda dzis urodzi. Dziewczyny jednak milczą więc moze na serio zostanę ostatnia...

Ruda, trzymamy kciuki!
Agata, gratulacje i duzo zdrowka!

Garmelka a moze sproboj wody z brazowym cukrem podac, tutaj tak podaja niemowlaczkom przy zatwardzeniach. A u starszych sok pomaranczowy. A jak Ty karmisz?

Pscolka, ja to Was podziwiam z dwojka dzieciaczkow. Ja to dzisiaj L budzilam bo juz rady niedawalam. Mala co dwie godziny przy cycu byla. I zlosci sie przy tym okropinie, pokarm mam wiec nie wiem o co chodzi?

reklama
Do góry